Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025
Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Φουλάρετε έγκαιρα με πετρέλαιο θέρμανσης

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Να γεμίσουν με την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης τις δεξαμενές τους, καλεί τους καταναλωτές ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

«Εμείς έχουμε να συστήσουμε στους καταναλωτές, όσοι φυσικά μπορούν κι έχουν τη δυνατότητα, να αποταμιεύσουν χρήματα και στην πρώτη ευκαιρία να γεμίσουν τις δεξαμενές τους. Έτσι κι αλλιώς όποιος χρησιμοποιήσει πετρέλαιο, ένα γέμισμα για όλο τον χρόνο θα το κάνει. Καλό είναι, μετά τα έξοδα της σχολικής περιόδου, να γεμίσουν τις δεξαμενές τους. Μην το αφήσουν σιγά – σιγά κι αργότερα, γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί», τόνισε μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Μεταξάς.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από την κυβέρνηση τι θα ισχύσει με το επίδομα θέρμανσης

 Σχετικά με το αν γνωρίζει τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Μεταξάς σημείωσε: «Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει, όπως κάθε χρόνο, στις 15 Οκτωβρίου και δυστυχώς η κυβέρνηση, όπως συνηθίζει, δεν έχει αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει με το πετρέλαιο θέρμανσης. Υπάρχουν κάποιες φήμες ότι θα καταργηθεί τελείως, υπάρχουν κάποιες άλλες ότι θα μείνει ένα σταθερό ποσό διάθεσης, αλλά θα γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια, με αποτέλεσμα να το λάβουν οι οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες. Τίποτα όμως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη κι είναι καλό οι καταναλωτές να μην πανικοβάλλονται, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Μεταξύ 80 και 90 λεπτών το λίτρο η τιμή του θέρμανσης αν σήμερα άρχιζε η διάθεση του

«Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, είτε πρόκειται για τα τέλη κυκλοφορίας, είτε για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Όταν δεν βγαίνουν τα οικονομικά αποτελέσματα, για να εξοικονομήσουν αυτά που θέλουν καταφεύγουν στην εύκολη λύση που δεν είναι άλλη από την περικοπή επιδομάτων. Εκεί οφείλεται το ότι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει με το επίδομα για να ξέρει κι ο καταναλωτής πως θα κινηθεί», ανέφερε συμπληρωματικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αν σήμερα άρχιζε η διάθεση του θα κυμαινόταν μεταξύ 80 και 90 λεπτών το λίτρο.

«Βέβαια δεν ξέρουμε τα όσα παγκοσμίως συμβαίνουν πόσο θα επηρεάσουν την τιμή του. Και μια ανακοίνωση ακόμη επηρεάζει την άνοδο των τιμών», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Μεταξάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Όταν γινόμαστε μέρος του βούρκου…

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Όταν κάποιος είναι άφιλος, ανήθικος, χωρίς...

Βραβεία Ναυτεμπορικής: Στις κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας η Kourtidis Group για τρίτη συνεχή χρονιά

Στις κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας συγκαταλέγεται για ακόμη...

Δώρα αγάπης από την ΟΕΒΕΚ

Η Χριστουγεννιάτικη δράση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων...

Απονομή του Αργυρού Δικεφάλου της Καππαδοκίας στον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η...

Βιβλιοπαρουσίαση: Όταν η ΑΛΦΑ συνάντησε τον ΕΨΙΛΟΝ

ISBN: 978-960-563-734-7 Συγγραφέας: Λίτσα Τότσκα του Παύλου Λεμοντή Το «Όταν η Άλφα συνάντησε...

Για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα

του Κωστή Σιμιτσή Στη λογοτεχνία έχει καθιερωθεί όρος bildungsroman, «μυθιστόρημα...

Καβάλα: Έπεσε από το μπαλκόνι και έχασε την ζωή της

Αλλοδαπή, ηλικίας 48 ετών έπεσε από το μπαλκόνι διαμερίσματος...

Εξομάλυνση της κατάστασης στο οδικό δίκτυο αναμένει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Όχι στον διαγωνισμό ανά Περιφέρεια Εξομάλυνση της κατάστασης...