Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

«Έκατσε» η αγορά καυσίμων μετά την αύξηση του Ε.Φ.Κ.

Ημέρα:

Ακόμη και τρία ευρώ βενζίνη βάζουν συμπολίτες μας στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, δείγμα της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, όπως υπογραμμίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών, Μιχάλης Μεταξάς.

«Αν και ο μέσος όρος των ποσών που βάζουν οι καταναλωτές στα οχήματά τους στην Π.Ε. Καβάλας κυμαίνεται στα 20 ευρώ, εντούτοις υπάρχουν και περιπτώσεις που βάζουν στο ρεζερβουάρ τους ακόμη και τρία ή και πέντε ευρώ, κάτι που δείχνει την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν», σημειώνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις ο Μιχάλης Μεταξάς.

Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε κι ο γάιδαρος…

Τα πράγματα, όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, δεν πηγαίνουν καθόλου καλά στον κλάδο των υγρών καυσίμων, κάτι που επιβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

«Δυστυχώς το κλήμα ήταν στραβό το έφαγε κι ο γάιδαρος! Δεν μας φτάνει η οικονομική κρίση κι όλα όσα βιώνουν οι καταναλωτές, αλλά και ο ιδιαίτερα βαρύς φετινός χειμώνας, έχουμε και την αναμονή με την αξιολόγηση. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το όποιο κλίμα θετικό για την οικονομία πήγαινε να διαμορφωθεί να έχει ανασταλεί και να είναι όλοι σε αναμονή. Η κίνηση έχει «παγώσει» παγωμένες, όπως κι οτιδήποτε άλλο, με αποτέλεσμα όλη η ιδιωτική οικονομία και φυσικά και ο κλάδος μας, να έχουν σταματήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μεταξάς.

«Έκατσε» ακόμη περισσότερο η αγορά υγρών καυσίμων με την αύξηση του Ε.Φ.Κ. από την αρχή της νέας χρονιάς

Ερωτηθείς αναφορικά με την κίνηση που καταγράφεται στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, ο Μιχάλης Μεταξάς απάντα: «Η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν λίγο αυξητική, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο, γιατί οι καταναλωτές δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια για μεγάλες ποσότητες εφοδιασμού, με αποτέλεσμα να βάζουν μικροποσότητες. Παράλληλα, με την αύξηση του Ε.Φ.Κ. και στα υπόλοιπα υγρά καύσιμα από την αρχή του νέου έτους, «έκατσε» κι άλλο η αγορά κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού όσο πιο πολλούς φόρους βάζεις τόσο δεν μπορείς να έχεις τα αποτελέσματα που προσδοκάς στα δημόσια ταμεία.  Οι φόροι λειτουργούν ανασταλτικά μ’ αποτέλεσμα όσο περισσότερους βάζει μια κυβέρνηση, να λαμβάνει στο τέλος το αντίθετο αποτέλεσμα».

Στα 0,98 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης, στο 1,55 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη στην Π.Ε. Καβάλας

Τέλος, σε σχέση με τη μέση τιμή των υγρών καυσίμων στην Π.Ε. Καβάλας, ο αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών είπε ότι αυτή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στα 1,55 ευρώ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης στα 1,30 ευρώ το λίτρο, ενώ του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,98 ευρώ.

Ωστόσο από τις αυξήσεις στον Ε.Φ.Κ. περισσότερο επιβαρύνθηκε η υγραεριοκίνηση, αφού κατά μέσο όρο το αέριο πωλείται στην περιοχή μας στα 0,85 ευρώ το λίτρο, με την αύξηση να αγγίζει τα 14 λεπτά σε σχέση με την περίοδο πριν την επιβολή του νέου φόρου, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Μεταξάς, οι γκρίνιες από τους οδηγούς που έχουν μετατρέψει τα οχήματά τους σε υγραεριοκίνητα, να είναι πολλές.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...