Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Σιγή ιχθύος για μείωση των φόρων στα καύσιμα

Ακολούθησε μας

Ούτε ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στη Δ.Ε.Θ. στη μείωση των φόρων στα καύσιμα, γεγονός που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους πολίτες, ενόψει μάλιστα και του επικείμενου χειμώνα.

«Δεν αναφέρθηκε από καμιά πλευρά, οποιοδήποτε μέτρο για τη μείωση ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, γιατί πολύ απλά δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Έχουμε καταντήσει για οτιδήποτε κάνουν να ρωτάνε και να παίρνουν την έγκριση των θεσμών. Τα καύσιμα είναι μια «χρυσή αγελάδα», που όσο την αρμέγουν και βγάζει γάλα, κανένας τους δεν έχει κατά νου να μειώσει τους φόρους σε οποιοδήποτε προϊόν», ανέφερε σχετικά με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας Μιχάλης Μεταξάς.

«Όσο περνά ο καιρός, είτε η κυβέρνηση, είτε η αντιπολίτευση, έχουν γίνει πιο πραγματικοί, όσον αφορά τις εξαγγελίες τους, διότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι»

«Επειδή όλα αυτά είναι προϋπολογισμένα, για ό,τι μειώσουν θα πρέπει να παρουσιάσουν αντίστοιχα κάποια αντίμετρα. Αν αποφάσιζαν λοιπόν να μειώσουν φόρο στα καύσιμα θα έπρεπε να πουν στους θεσμούς από πού θα αντικαταστήσουν τα έσοδα που θα χάσει το δημόσιο. Όσο περνά ο καιρός, είτε η κυβέρνηση, είτε η αντιπολίτευση, έχουν γίνει πιο πραγματικοί, όσον αφορά τις εξαγγελίες τους, διότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι. Η Δ.Ε.Θ. ήταν ένα παζάρι όπου εύκολα εξήγγειλαν πολλά, τα οποία δεν έπρατταν στη συνέχεια και τώρα πια οι εξαγγελίες είναι τόσο λίγες, ώστε να μπορούν να είναι πραγματοποιήσιμες», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Μεταξάς.

Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα δοθεί καθόλου επίδομα πετρελαίου θέρμανσης…

«Είχαμε δεδομένο ότι δεν θα ακούγαμε τίποτα απολύτως σε σχέση με μείωση ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Μη ξεχνάμε ότι φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα δοθεί καθόλου επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Ακόμη και για τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, που όλοι κόπτονται ότι θέλουν να τις βοηθήσουν με επιδόματα και μικροποσά ελεημοσύνης, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Με τα σημερινά δεδομένα όταν αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα, ο ένας τόνος πετρελαίου θέρμανσης θα φτάσει τα 1.100 ευρώ. Να παρακαλάμε δηλαδή να μην έχουμε χειμώνα όπως το 2017, γιατί τότε ειλικρινά θα πεθάνει κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Στα 88 λεπτά το υγραέριο κίνησης, στα 1,45 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης και στα 1,65 ευρώ η αμόλυβδη στην Π.Ε. Καβάλας

«Όταν καταργούν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, είναι δυνατόν να μιλήσουμε για μείωση φόρου στα καύσιμα; Ας μη ξεχνάμε ότι είμαστε η δεύτερη χώρα μετά την Ολλανδία σε φόρους στα καύσιμα. Αυτό γίνεται μόνο σε μια χώρα που είναι οικονομικά εύρωστη, δηλαδή με μεγάλους μισθούς και καλό κοινωνικό κράτος. Εδώ ισχύει το αντίθετο. Όσον αφορά τις τιμές των υγρών καυσίμων στην Π.Ε. Καβάλας, το υγραέριο κίνησης είναι στα 88 λεπτά, το πετρέλαιο κίνησης στα 1,45 και η αμόλυβδη στο 1,65. Θέλω να πω στους καταναλωτές, ξέροντας βέβαια ότι είναι δύσκολο, να αποταμιεύουν μικροποσά, ώστε όταν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης να προμηθευτούν κάποιες ποσότητες, ώστε να έχουν απόθεμα για τους δύσκολους μήνες. Οι πιστώσεις που κάποτε κάναμε ως κλάδος δεν γίνονται πια, οπότε ας φροντίσουν από τώρα να έχουν κάποια χρήματα στην άκρη», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Μεταξάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα