Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στο ζενίθ ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Πυροσβεστικής

Ημέρα:

Αντώνιος Χρηστίδης: Πρέπει να είμαστε πάρα μα πάρα πολύ προσεκτικοί αυτήν την περίοδο / Μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί 12 διοικητικά πρόστιμα / Μέχρι την Δευτέρα το μισθωμένο ελικόπτερο στο αεροπορικό απόσπασμα της Χρυσούπολης

«Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε για τα καλά και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Οποιαδήποτε συμβάντα, είτε αγροτοδασικά, είτε αστικά, τα αντιμετωπίσαμε σε πρώτο χρόνο. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας μας βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο».

Τα παραπάνω σημείωσε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, πύραρχος, Αντώνιος Χρηστίδης. 

«Πρέπει να είμαστε πάρα μα πάρα πολύ προσεκτικοί και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι και με την ατομική ευθύνη του καθενός θα πάμε καλά αυτό το καλοκαίρι…»

«Βέβαια δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από μία συννεφιασμένη μέρα ή από μία ψιχάλα. Πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα και πρέπει οι συμπολίτες μας να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν χρησιμοποιούμε τη φωτιά για να κάψουμε απορρίμματα, υπολείμματα καλλιεργειών ή κλαδεύσεων. Δεν χρησιμοποιούμε ψησταριές στην ύπαιθρο και πρέπει να είμαστε πάρα μα πάρα πολύ προσεκτικοί και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι και με την ατομική ευθύνη του καθενός θα πάμε καλά αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Χρηστίδης.

«Έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου μέχρι και σήμερα που μιλάμε 12 διοικητικά πρόστιμα…»

«Μέχρι στιγμής δεν είχαμε ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά, τα προλαβαίνουμε ευτυχώς σε πρώτο χρόνο, χωρίς να πάρουν μεγάλες διαστάσεις και έκταση. Από εκεί και πέρα η νομοθεσία, όσον αφορά τα διοικητικά πρόστιμα, έχει αυστηροποιηθεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε και έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου μέχρι και σήμερα που μιλάμε 12 διοικητικά πρόστιμα. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις έχει συνταχθεί και δικογραφία και έχει επιληφθεί αρμόδιος εισαγγελέας. Είμαστε στην αρχή και φτάνουμε σιγά σιγά στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου και για να πάνε όλα καλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια των συμπολιτών μας», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο διοικητικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

«Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και γι’ αυτό προσπαθούμε να επικαιροποιήσουμε τα υπηρεσιακά μας σχέδια με την υπάρχουσα δύναμη και με βάση τον εξοπλισμό και τα οχήματά μας…» Σε ερώτηση για το αν είναι επαρκές το προσωπικό και τα μέσα στην Π.Υ. Καβάλας, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και γι’ αυτό προσπαθούμε να επικαιροποιήσουμε τα υπηρεσιακά μας σχέδια με την υπάρχουσα δύναμη και με βάση τον εξοπλισμό και τα οχήματά μας. Να ενημερώσω ότι περιμένουμε το αργότερο μέχρι την Δευτέρα (1/7) το μισθωμένο ελικόπτερο στο αεροπορικό απόσπασμα της Χρυσούπολης. Τα PZL είναι εδώ, οι αμφίβιοι τράκτορες (αεροπλάνα) είναι στην Αλεξανδρούπολη, όπως και η ειδική μονάδα δασοπυροσβεστών. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός μας βρίσκεται στο ζενίθ αυτή τη στιγμή και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό μας παρουσιαστεί στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές στο Επιμελητήριο μετά από επτά χρόνια!!!

Μετά από επτά χρόνια και συνεχείς αναβολές, φαίνεται ότι...

29χρονος ανασύρθηκε νεκρός στην Αμμόγλωσσα Κεραμωτής

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 29χρονος αλλοδαπός από τη...

Ενημέρωση για τα απορρίμματα προς όλες τις επιχειρήσεις της Θάσου

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Σας γνωρίζουμε...

Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στο λιμάνι της Καβάλας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου 2024...

Οικονομική Αστυνομία: 48ωρο «λουκέτο» σε μπαρ στη Θάσο και πρόστιμα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής...

EnEarth: Κατατέθηκε η αίτηση για ‘Αδεια Αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο

Στην κατάθεση αίτησης για την Άδεια Αποθήκευσης διοξειδίου του...