Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ημέρα:

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...