Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

«Βαρύς» προβλέπεται ο φετινός χειμώνας για τους επαγγελματίες

Ημέρα:

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Η νέα ένταση στη Μέση Ανατολή πυροδοτεί νέες αυξήσεις και προκαλεί μεγάλη ανησυχία / Βλέπουμε ξανά να αρχίζουν να παίρνουν την ανηφόρα οι τιμές / Χωρίς μέτρα στήριξης ο χειμώνας δεν θα…βγει / Τα αποθέματα του καλοκαιριού δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν

«Τα πράγματα, δυστυχώς, δεν πηγαίνουν προς το καλύτερο. Ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος, όχι απλά δύσκολος, για τους επαγγελματίες».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να λάβει έγκαιρα μέτρα στήριξης, διότι σε διαφορετική περίπτωση ο χειμώνας δεν θα…βγει.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη και εύλογη ανησυχία στον επαγγελματικό κόσμο…»

«Αυτό που αναρωτιόμασταν πάντα, ήταν τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί κι αυτό έχει συμβεί. Έχουμε μία νέα ένταση στη Μέση Ανατολή, η οποία δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει. Είναι περισσότερο επικίνδυνη από τον πόλεμο Ρωσίας –  Ουκρανίας. Είμαστε πιο κοντά ως γείτονες, έχουμε υπογράψει συμφωνίες με το Ισραήλ το τελευταίο διάστημα και βλέπουμε ότι απέναντι από το Ισραήλ είναι όλος ο αραβικός κόσμος. Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση. Μακάρι να είναι ψύχραιμοι όλοι, να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να σταματήσει εδώ. Διαφορετικά τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ χειρότερα. Υπάρχει πολύ μεγάλη και εύλογη ανησυχία στον επαγγελματικό κόσμο για το αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας. 

«Βλέπουμε ξανά να αρχίζουν να παίρνουν την ανηφόρα οι τιμές, να αρχίζει να φουντώνει και πάλι το πράγμα…»

«Ήδη έχουμε αυξήσεις στην ενέργεια, καθώς ανεβαίνουν τα καύσιμα, μιας και από το πετρέλαιο παρασύρονται το ηλεκτρικό ρεύμα και τα υπόλοιπα προϊόντα. Οι ανατιμήσεις δεν σταμάτησαν ποτέ, απλά είχαν περιοριστεί κάπως. Τώρα όμως βλέπουμε ξανά να αρχίζουν να παίρνουν την ανηφόρα οι τιμές, να αρχίζει να φουντώνει και πάλι το πράγμα. Δεν πάμε καθόλου καλά αν και αισιοδοξούμε ότι κάτι θα γίνει τελευταία στιγμή. Το μήνυμα που πήρε η κυβέρνηση από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενδεχομένως να την κάνει να σκεφτεί καλύτερα και να πάρει κάποια μέτρα στήριξης που θα βοηθήσουν, τόσο το νοικοκυριά, όσο και τις επιχειρήσεις», σημείωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ενήμερο», ο Θόδωρος Χατζηχρήστος. 

«Ό,τι καλό κερδήθηκε το καλοκαίρι, δεν θα είναι επαρκές για να περάσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, οπότε ζητάμε στήριξη από την κυβέρνηση…»

«Χωρίς μέτρα στήριξης ο χειμώνας δεν βγαίνει. Δεν θα βγει εύκολα για κανέναν από εμάς κι αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στην αλλαγή εποχής και σίγουρα μας επηρεάζει το ότι ο τουρισμός έχει σχεδόν σταματήσει. Τα αποθέματα του καλοκαιριού δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν από τον επικείμενο χειμώνα με αυτές τις καταστάσεις που ζούμε γύρω μας. Ό,τι καλό κερδήθηκε το καλοκαίρι, δεν θα είναι επαρκές για να περάσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, οπότε ζητάμε στήριξη από την κυβέρνηση. Είναι απαραίτητο να γίνει αυτό, διότι διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Μην ξεχνάμε ότι το κλείσιμο μιας επιχείρησης επιφέρει ανεργία και τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...