Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025

Το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας χρειάζεται άμεσα επέκταση

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Μάρκος Δέμπας: Η πρότασή μας είναι να προσθέσουμε τουλάχιστον άλλα 150 στρέμματα / Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν επιπλέον χώρο στις επιχειρήσεις της Καβάλας για να μπορέσουν να αναπτυχθούν

Την ανάγκη επέκτασης του Βιοτεχνικού Πάρκου, λόγω της παραχώρησης όλων των υφιστάμενων οικοπέδων του σε ιδιώτες, τονίζει σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Η υφιστάμενη κατάσταση από πλευράς οικοπέδων έχει κορεστεί. Είναι ένα θέμα που αναπτύξαμε και στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη. Δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα οικόπεδα. Έγινε ένα πολύ καλό «ξεκαθάρισμα» και για τους υφιστάμενους οικοπεδούχους, Κάποιοι θέλησαν να παραμείνουν και πληρώνουν τα μισθώματά τους, έχουμε 4 με 5 καινούργιους οικοπεδούχους που αγόρασαν οικόπεδα, οπότε το υφιστάμενο κομμάτι του Βιοτεχνικού Πάρκου πρέπει να επεκταθεί», δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο Μάρκος Δέμπας.

«Θα προετοιμάσουμε την πρότασή μας το επόμενο διάστημα, θα την υποβάλλουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και εκτιμώ ότι θα τύχουμε μιας υψηλής χρηματοδότησης για την δημιουργία των υποδομών…»

«Στη συζήτηση που έγινε με τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, το σκεπτικό του Επιμελητηρίου, που είναι εταίρος μέσα στο σχήμα του Βιοτεχνικού Πάρκου μαζί με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και το Δήμο Καβάλας, ήταν να προσθέσουμε τουλάχιστον άλλα 150 στρέμματα. Υπάρχει μια option από την κάτω πλευρά του ΒΙΟ.ΠΑ. προς την θάλασσα και να επεκτείνουμε περισσότερο το Πάρκο που βλέπουμε ότι μετά από περίπου 12 χρόνια απραξίας να υπάρχει ένα πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή. Επειδή είναι σε εξέλιξη και δύο προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης που έρχονται να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη Βιοτεχνικών και Επιχειρηματικών πάρκων, θα προετοιμάσουμε την πρότασή μας το επόμενο διάστημα, θα την υποβάλλουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και εκτιμώ ότι θα τύχουμε μιας υψηλής χρηματοδότησης για την δημιουργία των υποδομών που απαιτούνται στο νέο χώρο που θα ζητήσουμε να μας παραχωρηθεί», σημείωσε σχετικά ο κ. Δέμπας.

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν επιπλέον χώρο στις επιχειρήσεις της Καβάλας για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια…»

«Εκτιμώ ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, που μερικοί δεν θέλουν να το καταλάβουν, λέει ότι όταν ένα επενδυτικό σχέδιο εντάσσεται μέσα σε Βιοτεχνικό Πάρκο ή Βιομηχανική Περιοχή, απολαμβάνει στην περιοχή μας 70% επιδότηση σε χρήμα και όχι σε φορολογικές απαλλαγές. Ενώ αν θα είναι σε περιοχή εκτός Βιοτεχνικού Πάρκου αυτό το ποσοστό πέφτει στο 56% περίπου. Και γι’ αυτό εκτιμώ ότι υπάρχει αυτό το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων και επιχειρηματικών δράσεων μέσα σε τέτοιους οργανωμένους βιοτεχνικούς χώρους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν επιπλέον χώρο στις επιχειρήσεις της Καβάλας για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο μισός Ιούλιος και ο Αύγουστος είχαν καλή τουριστική κίνηση

Γιώργος Βαφείδης: Όταν οι τουρίστες μαγειρεύουν στα καταλύματά τους,...

Παρών στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ η ΑΔΕΕΔΥ Καβάλας

Στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί το...

Χωρίς προβλήματα στην υδροδότηση το φετινό καλοκαίρι στον δήμο Παγγαίου

Χωρίς προβλήματα στην υδροδότηση του παραλιακού μετώπου κύλησε το...

Καλή σχολική χρονιά χωρίς ανατιμήσεις στα σχολικά είδη

Γιώργος Ζοπόγλου: Δεν ισχύουν όσα διαβάζουμε στο διαδίκτυο περί...

Λείπουν καθηγητές, αλλά λιγοστεύουν και οι μαθητές

Με κενά στις θέσεις καθηγητών θα ξεκινήσει και η...

4ο Apostolos Silas Trail Adventure την Κυριακή

Περίπου 650 αθλητές όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα...

Επίσκεψη του Θάνου Πλεύρη στη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών στην Καβάλα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης αλλά με συγκεκριμένη πρόταση Ο Υπουργός...

Η ΣΑΕΚ Καβάλας στην Ευρωπαϊκή Δράση «From Vision to Validation»

Η ΣΑΕΚ Καβάλας κατά το χρονικό διάστημα 18-21 Αυγούστου...