Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα παρουσία της Λίνας Μενδώνη

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Το Επιμελητήριο Καβάλας, με τον Προέδρο Μάρκο Δέμπα, συμμετείχε στην ιστορική υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας, μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων – η Αυτοδιαχείριση, τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

    Από την πλευρά της ΚΕΕΕ παρέστησαν ο πρόεδρος, κ. Ιωάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και συντονιστής της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών-Συγγενικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ, κ. Στυλιανός Μωραΐτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο υπεύθυνος επιχειρηματικής πληροφόρησης του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Ελευθέριος Κουκουτίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κ. Ιωάννης Κουφίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Ιωάννης Μπούρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, μέλη της ως άνω θεματικής επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι από άλλα Επιμελητήρια.

    Από την πλευρά της Αυτοδιαχείρισης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ., κ. Γιάννης Γλέζος, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ., κ. Ηλίας Φιλίππου, το μέλος Δ.Σ., κ. Θανάσης Πολυκανδριώτης, και ο μουσικοσυνθέτης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

    Η συμφωνία αυτή, έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ Γιάννη Μασούτη, το εν λόγω Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών της ΚΕΕΕ, μέσω της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών-Συγγενικών Δικαιωμάτων, και είναι η δεύτερη η οποία πραγματοποιείται, μετά από τη συμφωνία για τα συγγενικά δικαιώματα με τη GEA, η οποία έλαβε χώρα στις 9 Ιουνίου 2022 στα γραφεία της KEEE, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στόχο της προσπάθειας αυτής αποτελεί η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων οι οποίες θα επιτρέψουν την ομαλή συνεργασία και τη λειτουργία προς όφελος όλων των εμπλεκομένων – επιχειρήσεων και δικαιούχων των πνευματικών δικαιωμάτων, στιχουργών, μουσικοσυνθετών κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα προόδου και ανάπτυξης, ενώ θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας.

    Ο Πρόεδρος

    Μάρκος Δέμπας

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι μικροπωλητές των λαϊκών

    Σωτήρης Ιωαννίδης: Μεγάλη ζημιά προκαλεί το διαδίκτυο Σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν...

    Ποιες εκδηλώσεις θα συνδιοργανώσει η Π. Ε. Καβάλας

    Στην πρόσφατη Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής στις 20-03-2025 εγκρίθηκαν...

    Πανηγυρικές εκδηλώσεις μαθητών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

    Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 24 Μαρτίου 2025, παρουσία...

    Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

    Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 23 Μαρτίου 2025, παρουσία...

    Καβάλα: Σύλληψη για ηχορύπανση

    Συνελήφθη βραδινές ώρες της 21/22-3-2025 στην Καβάλα, από αστυνομικούς...

    Προβλήματα από την παχύρευστη «βλέννα» στο Θρακικό Πέλαγος

    Σωτήρης Ορφανίδης: Πρόκειται για το φαινόμενο της δημιουργίας αιωρούμενων...

    Οι ανοίκειες επιθέσεις χάριν της τοξικότητας

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Είναι πλέον φανερό πως η τοξικότητα...