Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Στο επίκεντρο η ενίσχυση των τουριστικών δράσεων

Ημέρα:

spot_img

Συνάντηση εργασίας, με επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Καβάλας, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κας. Σοφίας Ζαχαράκη.  Την Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας ενώ στην συνάντηση ήταν παρόντες τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Παναγιώτης Αγγελίδης, αντιπρόεδρος, κα. Μαρία Καραμπουρνιώτη, οικονομικός επόπτης, κ. Ελευθέριος Κουκουτίνης, υπεύθυνος επιχειρηματικής πληροφόρησης και ο κ. Ιωάννης Κούτρας, υπεύθυνος ΓΕΜΗ.

Παρόντες ήταν επίσης, κ. Αναστάσιος Μπίλλιας, πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας κ.  Αντώνης Μιτζάλης και κ. Φώτης Πούλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων ΑΜΘ κ. Ιωάννης Μαρκιανός, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρις Παρασχούδης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ιωάννης Κελγιώργης και η διευθύντρια του Επιμελητηρίου κα. Σούζη Μαυρομμάτη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης αφορούσαν την ενίσχυση των τουριστικών δράσεων για την ανάδειξη της περιοχής μας ως τουριστικός προορισμός, μέσω δράσεων, όπως η προώθηση της  κρουαζιέρας και του θρησκευτικού τουρισμού, σε συνδυασμό με τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» και τα μοναστήρια του νομού.

Οι εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν στην Υφυπουργό τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η έλλειψη προσωπικού, η αναγκαιότητα εκπαίδευσης στα τουριστικά επαγγέλματα σε συνεργασία με το ΔΙΠΑΕ, η αναβάθμιση των πυλών εισόδου στην χώρα, ιδιαίτερα η ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών, η διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων κατά την θερινή περίοδο, η τοποθέτηση κέντρων πληροφόρησης για τους τουρίστες σε Καβάλα και Θάσο, η οδική σύνδεση της Θάσου με το αεροδρόμιο, η επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου στην Θάσο, η επαναλειτουργία στις μαρίνες σκαφών στην Θάσο και οι επιπτώσεις στην οικονομία και στις εισπράξεις των εμπορικών καταστημάτων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η κα. Ζαχαράκη, αφού άκουσε προσεκτικά όλους τους εκπροσώπους των φορέων επεσήμανε ότι είμαστε σε μια μετά Covid εποχή και δήλωσε την ευχαρίστησή της για την ύπαρξη συνέργειας των φορέων του τουρισμού στην Καβάλα. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης των υποδομών με τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου Μ. Αλέξανδρος και του Λιμανιού αλλά χρειάζεται να γίνουν έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου σύνδεσης του λιμένος Κεραμωτής προς το Αεροδρόμιο και προς τον κόμβο της Εγνατίας οδού μέσω των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Καβάλα είναι ένας ασφαλής προορισμός, προσφέρει ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν με δυνατότητες: γαστρονομικού τουρισμού, οινοτουρισμού καθώς διαθέτει επισκέψιμα οινοποιεία, ιαματικού τουρισμού στα Λουτρά Ελευθερών και στα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων, θρησκευτικού τουρισμού, οικοτουρισμού, θαλάσσιου και καταδυτικού τουρισμού. Θα γίνει ωστόσο ενίσχυση της προβολής της περιοχής μέσω του «Visit Greece» ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στα τουριστικά επαγγέλματα μέσω προγραμμάτων κατάρτισης σε 8 ΔΙΕΚ. Επίσης υπάρχει μέριμνα για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν με προγράμματα επιδοτήσεων μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Σούζη Μαυρομμάτη ενημέρωσε την κα. Υφυπουργό ότι το Επιμελητήριο Καβάλας είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network και πιο συγκεκριμένα του Sector Group του Τουρισμού. Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα σταθεί αρωγός σε όλες της προσπάθειες του Επιμελητηρίου και των φορέων της Καβάλας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...