Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Προτάσεις του συνδυασμού «Για εσένα» στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο συνδυασμός «Για εσένα» του Κίμωνα Παπαδόπουλου κατέθεσε προς το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας τος παρακάτω προτάσεις:

Πρόεδρε, αγαπητά μέλη,

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της θεαματική αύξησης της τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας, το γεγονός της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τις στοχεύσεις των χωρών παγκόσμια για την λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, κρίνω απαραίτητο να καταθέσω μια σειρά από προτάσεις σκέψεις σχετικά με την επιχειρηματικότητα και μέτρα που πρέπει ληφθούν για την στήριξή της.

Α. Αρχικά πρέπει να γίνει τροποποίηση της υπουργικής απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/15084/382/19-2-2019 (ΦΕΚ 579 Β / 5-3-2019) στο άρθρο 3, στη παράγραφο β, όπου να προστεθεί πως «δικαίωμα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού έχουν και όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις».

Β. Πρόγραμμα χρηματοδότησης αντικατάστασης – απόσυρσης του παλαιού πετρελαιοκίνητου ή βενζινοκίνητου επαγγελματικού αυτοκίνητου με νέο ηλεκτρικό όχημα.

Χρηματοδότηση της εγκατάστασης φόρτισης οχήματος.

Χρηματοδότηση της μονάδας παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό (virtual net metering) ή για ενεργειακό συμψηφισμό (net metering).

Χρηματοδότηση αλλαγής τρόπου θέρμανσης – ψύξης των επιχειρήσεων με ενέργεια από ΑΠΕ ή συνδυασμό τους

Αντικατάσταση λαμπτήρων με led και αντικατάσταση όλου του ηλεκτρικού εξοπλισμού με νέο χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Χρηματοδότηση εγκαταστάσεων και εξοπλισμών στο ηλεκτρικό δίκτυο για μείωση κατανάλωσης ενέργειας

Χρηματοδότηση μετρήσεων, μελετών, αδειοδότηση και παρακολούθηση του έργου.

Σας καλώ να προβούμε σε όλε εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται για να προετοιμαστούμε ως ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ μέσα από διεργασίες διαβούλευσης να καταρτίσουμε τον δικό μας χάρτη αναγκών και προτάσεων για τον νέο σχεδιασμό της χώρας μας στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021-2027.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ»

  1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ
  2. ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  3. ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
  4. ΤΣΟΥΜΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
spot_img

Διαφημίσεις