Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Παρουσιάστηκε η ενεργοποίηση του σήματος «M MACEDONIA THE GREAT»

Ημέρα:

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η ενεργοποίηση για το Συλλογικό Σήμα της Ε.Ε. «M MACEDONIA THE GREAT» (Μακεδονικό Σήμα) από το Επιμελητήριο ΚΑΒΑΛΑΣ και τον ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Το Μακεδονικό Σήμα αποτελεί μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες των οποίων προέρχονται από τις γεωγραφικές Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και τις Π.Ε. Δράμας και Καβάλας και είναι ή θα γίνουν μέλη του ΣΕΒΕ.

Το Μακεδονικό Σήμα, το οποίο έχει κατοχυρωθεί στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO-εδρεύει στην ισπανική πόλη Αλικάντε), θα ενσωματώνεται από τις μακεδονικές επιχειρήσεις στις συσκευασίες, λογότυπα, επιστολόχαρτα και άλλα στοιχεία επικοινωνίας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Διαμαντίδης, στόχος είναι το εν λόγω σήμα να υιοθετηθεί από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Επιδίωξή είναι τα εκατομμύρια των επισκεπτών που έρχονται τη χώρα μας, να συνηθίσουν να το βλέπουν παντού, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.ο.κ. και να μάθουν ότι το προϊόν που φέρει το μακεδονικό σήμα, είναι Ελληνικό προϊόν, όπως επίσης και όταν επισκέπτονται τα ράφια των σούπερ μάρκετ των χωρών τους, να γνωρίζουν ότι προϊόντα με το Μακεδονικό σήμα είναι Ελληνικά προϊόντα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ανέφερε ότι το συλλογικό σήμα «M MACEDONIA THE GREAT» έρχεται να διορθώσει τα κενά που σηματοδότησε η Συμφωνία των Πρεσπών, και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις της περιοχής της Μακεδονίας και της Καβάλας να αποκτήσουν ένα κοινό brand, το οποίο θα τις καθιστά ξεχωριστές, καθώς θα τους προσδίδει τη φυσιογνωμία της γεωγραφικής προέλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ποιότητα αυτών των προϊόντων και των υπηρεσιών, τα οποία θα αποκτήσουν γεωγραφικό χαρακτηρισμό, ως προϊόντα Ελληνικά, της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.

Ο ΣΕΒΕ έχει αρχίσει καμπάνια ενημέρωσης των επιχειρήσεων όλης της Μακεδονίας, όπως και των Επιμελητηρίων της περιοχής, ενώ επίσης θα «τρέξει» πρόγραμμα επικοινωνίας του Μακεδονικού Σήματος εντός και εκτός συνόρων, με κύριες αγορές στόχους καταρχάς τις ΗΠΑ και τον Καναδά και έμφαση επίσης και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Πρόεδρος
Μάρκος Δέμπας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Ματθαίος μέρος 3ο

της Αναστασίας Τερζόγλου Ο Ματθαίος, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο όνομά που...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...