Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις

Ακολούθησε μας

spot_img

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει τα μέλη του, την ιδιαίτερα θετική  ανακοίνωση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παράταση για ένα ακόμη χρόνο, έως τα τέλη του 2023, της προστατευτικής διάταξης, που δεν επιτρέπει ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα ενοίκια των επαγγελματικών ακινήτων, σε μια προσπάθεια στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η νέα ρύθμιση, θα ορίζει πως το 2023 (από 1/1/2023 έως 31/12/2023) θα επιτρέπεται αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3%, κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού, αποτελεί μια πάγια θέση των Επιμελητηρίων, της ΚΕΕΕ, καθώς και της επιχειρηματικής κοινότητας, ώστε να εξασφαλιστεί, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουν όλες οι επιχειρήσεις, η απρόσκοπτη λειτουργεία τους, η συνέχιση της παραγωγικότητας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, η πρόθεση της κυβέρνησης, να παρατείνει την ασπίδα προστασίας των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων – κατά μείζονα λόγο – από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις ενοικίων, που αντιμετωπίζει η κτηματαγορά, σε μία περίοδο οικονομικών αναταράξεων, λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων, από την πρωτοφανή αύξηση των τιμών του διεθνούς εμπορίου αγαθών, με συνέπεια την αύξηση στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα