Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025

Ενημερωτική Εκδήλωση για τα εμβόλια από τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας οφείλει να προασπίζει τη δημόσια υγεία και να ευαισθητοποιεί την κοινότητα για την πρόληψη ασθενειών.

Ο εμβολιασμός-πρόληψη είναι η ιατρική πράξη που έχει σώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία της Ιατρικής.

Σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες έχουν σχεδόν εκλείψει επειδή διενεργείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Η αίσθηση ασφάλειας, από τις δήθεν εξαφανισμένες ασθένειες(ιλαρά, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, κ.α.) είναι απατηλή αφού όταν πέσουν τα ποσοστά κάτω από 85% της εμβολιαστικής κάλυψης οι ασθένειες επανεμφανίζονται.

Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι δικαίωμά τους αλλά και υποχρέωση των γονιών τους εφόσον προστατεύοντας το παιδί τους από συγκεκριμένες ασθένειες προστατεύουν και τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Ο εμβολιασμός δεν διενεργείται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, γιατί πρώτον ορισμένα εμβόλια δεν παρέχουν ανοσία εφόρου ζωής και δεύτερον υπάρχουν νέοι ιοί  που απειλούν και ευπαθείς ομάδες ενηλίκων.

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση για τα εμβόλια το Σάββατο 21/9/2019 από 10.00 έως 13.00 στο Αμφιθέατρο «Γ.Παυλίδης», που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος ο Δήμαρχος Θάσου

Την Τρίτη 29 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η...

Επιδότηση ενοικίου σε υπαλλήλους της δίνει η ΔΕΥΑΘ για να παραμείνουν στο νησί

Κώστας Μανίτσας: Το στεγαστικό είναι το κυριότερο και σοβαρότερο...

Στέργιος Κεχαγιάς: Μέχρι τώρα πάμε καλά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τις πυρκαγιές…

«Μας προβληματίζουν τα συνεχή περιστατικά πυρκαγιών που καταγράφουμε στην...

Νομική Σχολή ΔΠΘ: Να ανακαλέσει την ατυχή δήλωσή της η Υπ. Παιδείας

Η Συνέλευση της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, με ανακοίνωσή...

Δ.Σ. Επιμελητηρίου: Στο επίκεντρο η KAVALA EXPO 2025 και η στήριξη του Summer Shopping Night

Πραγματοποιήθηκε στις 28.07.2025 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του...

Στρατηγικός εταίρος η Energean για την Αίγυπτο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασία και στην αποθήκευση CO2 στην...

Σπονδυλοπλαστική, κυφοπλαστική και σπονδυλοδεσία. Γνωρίζετε τι είναι;

Η σπονδυλοπλαστική και η κυφοπλαστική είναι παρόμοιες επεμβάσεις που...

Επιμελητήριο Καβάλας: Δωρεά οχήματος 4×4 στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Το Επιμελητήριο Καβάλας, στο πλαίσιο της διαρκούς του προσφοράς...