Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας ζητούν την άμεση ανάκληση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Ημέρα:

Η γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, συντάχθηκε ομόφωνα με την πρόταση του διοικητικού του συμβουλίου, για συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του προτεινόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Πέρα από κάθε αμφιβολία, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αφανισμό και σε εξαθλίωση, μεταξύ των άλλων ελευθέρων επαγγελματιών και τους δικηγόρους», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ., Αθανάσιος Αθανασίου.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας ζητούν την άμεση ανάκληση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, ενώνοντας την φωνή του με τους Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της περιφέρειας, αλλά και αυτών των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, ζητά την άμεση ανάκληση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Είναι παράλληλα αντίθετος με την ενοποίηση των ταμείων και αντίθετος με ποσοστά προσδιορισμού των ασφαλιστικών εισφορών επί του φορολογητέου εισοδήματος. Στην διάρκεια της γενικής μας συνέλευσης αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, σε συντονισμό με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκομένους φορείς ασφαλισμένων, προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Η αποχή μας, έτσι όπως αποφασίζεται από την ολομέλεια και από την συντονιστική επιτροπή, ανανεώνεται για κάθε επόμενη εβδομάδα», σημείωσε στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.

Συμμετοχή των δικηγόρων στην κινητοποίηση της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη

Χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας βρέθηκε στην πρωτεύουσα και συμμετείχε στην συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ, όπως ανέφερε, το επόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει και η ολομέλεια των Δ.Σ. της χώρας για το ίδιο θέμα.

Παράλληλα, οι δικηγόροι προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τρίτη, η οποία θα περιλαμβάνει και πορεία διαμαρτυρίας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νo 1 στην Ελλάδα η RE/MAX Choice του Ομίλου Εταιρειών Κουρτίδη

Νέες μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο Ανακοινώθηκαν από τη RE/MAX...

Καβάλα: Δίωξη σε νηπιαγωγό για ασέλγεια σε 4 παιδιά

Ποινική δίωξη σε βάρος νηπιαγωγού βρεφονηπιακού σταθμού του δήμου...

Νέες εγκαταστάσεις και νέα φιλοσοφία για τις Οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών,...