Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΚΑΒΑΛΑ: Συναυλία για την ενίσχυση του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού

Ημέρα:

spot_img

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», σε συνεργασία με τη χορωδία νέων από τη πόλη Besançon της Γαλλίας, διοργανώνουν συναυλία για την ενίσχυση του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015, ώρα 21:00, στο Φρούριο Καβάλας.

Στη συναυλία θα τραγουδήσει η 30μελής χορωδία «Τα Παιδιά της Ελπίδας» (Les Enfants De l’ Espoir) με ρεπερτόριο που θα περιλαμβάνει πολύ γνωστά τραγούδια κλασσικού περιεχομένου (Chopin, Mozart, κ.α.), και τραγούδια από την γαλλική σκηνή (Εdith Piaf, Joe Dassin και πολλούς άλλους). Επίσης, για να τιμήσουν την χώρα που επισκέπτονται, θα ερμηνεύσουν και λαϊκά ελληνικά τραγούδια. Η τιμή εισιτηρίου θα είναι 3€ και όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκδήλωση θα διατεθούν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας.

Μερικές πληροφορίες για τη χορωδία που θα συμμετέχει αφιλοκερδώς σε αυτή τη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα: Τα παιδιά της Ελπίδας, Σύλλογος σύμφωνα με τον νόμο 1901, μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας των Μικρών Τραγουδιστών, ιδρύθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1982 στην περιοχή Chaprais της πόλης Besançon από τον Robert Vernet, μουσικό διευθυντή του Συλλόγου μέχρι το 2007 και Πρόεδρο του έως το 2012. Ο Σύλλογος χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους γονείς των χορωδών με την μηνιαία συνδρομή τους, από τον δήμο της πόλης (Besançon), και από την πώληση των CD των χορωδιών του.

Η αλληλεγγύη τους εκτείνεται σε ηλικιωμένους, γηροκομεία και σε παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που φιλοξενούνται σε κέντρα φροντίδας ή νοσοκομεία, δίνοντας αρκετές συναυλίες κάθε χρόνο. Για τριάντα δύο χρόνια, τα Παιδιά της Ελπίδας περνάνε το μήνυμα τους στον κόσμο, από την Ταϊλάνδη ως τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω Μόσχας, Ντακάρ, Μάαστριχτ και Σάλτσμπουργ. Έτσι τραγούδησαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, μπροστά σε περισσότερους από 250 πρέσβεις και διπλωμάτες, στο Βατικανό μπροστά στον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, αλλά και στα φτωχά χωριά της Ταϊλάνδης και της Σενεγάλης. Στη Γαλλία, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα δήμων και ιδιωτών, δίνοντας συναυλίες “a la carte”. Επίσης, αποτελούν τον κύριο κορμό πολιτιστικών εκδηλώσεων (Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Ημέρα δικαιωμάτων του Παιδιού).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της Δ/νσης Πολιτισμού της «Δημωφέλεια» 2510 240983-973.

ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...