Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

ΚΑΒΑΛΑ: Άρχισαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στην μνήμη του καβαλιώτη ανθυπολοχαγού πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη, στη μαρμάρινη προτομή του ήρωα μαχητή του ελληνοαλβανικού μετώπου, στην ομώνυμη πλατεία, άρχισαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, Αμέσως μετά ομάδες μαθητών λυκείων της πόλης και χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των αρχών και των υπαλλήλων των πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., οργανισμών και τραπεζών στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Π.Α.Μ.Θ., Σωτήρη Παπαδόπουλο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Αύριο οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 8 το πρωί με την επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στις 10.30 θα γίνει η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς.

Στις 11 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων και η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας μέχρι το χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οργανώσεων, συλλόγων, προσκόπων, οδηγών, και τμημάτων στρατού, ενώ στις 5 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη υποστολή της σημαίας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις