Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025

Θετικό αποτύπωμα αφήνει η φετινή τουριστική περίοδος στη Θάσο

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Πάρης Παρασχούδης: Πιστεύω ότι θα ενταθεί το πρόβλημα της κατανάλωσης

«Τα πράγματα είναι καλά, δεν είναι και τόσο άσχημα. Τουλάχιστον τα νούμερα λένε την αλήθεια. Από τα στοιχεία του Ιουλίου βλέπουμε ότι παρότι στην υπόλοιπη Ελλάδα η κίνηση αυξήθηκε με ένα ρυθμό περίπου στο 4%, η Θάσος είχε αύξηση κοντά στο 7%. Ο τζίρος του Ιουλίου για τα καταστήματα εστίασης, αλλά και για τα καταλύματα έχει αυξηθεί περίπου 9,5%. Αυτό δείχνει ότι η Θάσος βρίσκεται τουλάχιστον για τον Ιούλιο σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση από την υπόλοιπη Ελλάδα».

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, σχετικά με το αποτύπωμα που αφήνει η φετινή τουριστική περίοδος στο νησί.

«Είναι αυξημένες οι πληρότητες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να τους μοιράσουμε χρονικά ούτε και όσον αφορά την προέλευση…»

«Αν δούμε λίγο το γενικότερο πλαίσιο βλέπουμε ότι όντως είναι αυξημένες οι πληρότητες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αυξάνονται πάρα πολύ αυτούς τους μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες εξυπηρέτησης του κόσμου πραγματικά. Εντούτοις βλέπουμε ότι συνεχίζουν να αυξάνονται κι ότι δεν έχουμε καταφέρει να τους μοιράσουμε χρονικά ούτε και όσον αφορά την προέλευση. Έχουμε κυρίως πελάτες από τα Βαλκάνια και δεν έχουμε πελάτες από την Ευρώπη, αυτοί μειώνονται συνέχεια και αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία που μας δίνει όσον αφορά τις αφίξεις το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παρασχούδης. 

«Πιστεύω ότι θα ενταθεί το πρόβλημα της κατανάλωσης. Έχουμε φτάσει σε μία καμπή που θα πρέπει να αξιολογήσουμε και να ξαναδούμε μερικά πράγματα από την αρχή…»

«Όσον αφορά τους επαγγελματίες ξενοδόχους, τα κόστη μεγαλώνουν, το κράτος υπερφορολογεί χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα φυσικά και οι υποδομές μας είναι ελλιπείς. Αυτά είναι τα κυρίαρχα προβλήματα των ξενοδόχων σήμερα και φυσικά και έξω στην υπόλοιπη αγορά που παραπονιούνται ότι δεν υπάρχουν τζίροι είναι επόμενο, γιατί η αύξηση των τιμών που έχει γίνει χωρίς μία αντίστοιχη αύξηση υπηρεσιών ή βελτίωση γενικά του προϊόντος σε περίοδο μάλιστα που τα εισοδήματα των πελατών μας μειώνονται, ευτυχώς όχι των Βαλκάνιων τόσο πολύ. Πιστεύω ότι θα ενταθεί το πρόβλημα της κατανάλωσης, έχει πλήξει τα εισοδήματα της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης αυτοί έχουν μειώσει τις καταναλώσεις τους, οι Βαλκάνιοι ακόμη είναι στο παλιό μοτίβο, αλλά πιστεύω ότι έχουμε φτάσει σε μία καμπή που θα πρέπει να αξιολογήσουμε και να ξαναδούμε μερικά πράγματα από την αρχή. Να δούμε τις υποδομές μας, τη βιωσιμότητά μας, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το προϊόν, χωρίς να αυξήσουμε τιμές. Πράγματα που δεν είναι και καθόλου εύκολα αυτή τη στιγμή», ανέφερε ακόμη ο κ. Παρασχούδης. 

«Υπάρχουν τουρίστες στο νησί αλλά δεν είναι εμφανής αυτός ο τουρισμός, λόγω έλλειψης των Βαλκάνιων…»

Τέλος, σχετικά με την παρουσία τουριστών στη Θάσο την τρέχουσα χρονική περίοδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού επισήμανε: «Υπάρχουν τουρίστες στο νησί αλλά δεν είναι εμφανής αυτός ο τουρισμός, λόγω έλλειψης των Βαλκάνιων που δημιουργούν και πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή ένταση στους δρόμους του νησιού και φυσικά είναι πολύ μικρότερη η κίνηση αυτήν την περίοδο από παλιότερες περιόδους που οι Ευρωπαίοι τουρίστες ήταν περισσότεροι στο νησί και φαινόταν περισσότερο. Τώρα είναι λίγοι οι Ευρωπαίοι τουρίστες, ωστόσο η σεζόν συνεχίζεται μέχρι και τον Οκτώβριο, δεν έχει τελειώσει ακόμη».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σεισμός έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Ελπίζουν σε ένα πάρα πολύ δυνατό τριήμερο στη Θάσο

Γιάννης Μαρκιανός: Πολλοί Έλληνες επισκέπτονται την περιοχή μας «Τα μηνύματα...

Κλειστή η μεγάλη πισίνα του Κολυμβητηρίου της Καβάλας

Από τον ΝΟΘΑΚ ανακοινώνονται τα εξής: Ενημέρωση σχετικά με το...

Λεωνίδας Παππάς: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ θα το βρουν μπροστά τους οι αγρότες

«Η κυβέρνηση επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνει τίποτα /...

Το ποιοτικό χάος μεταξύ ΕΡΤ και ιδιωτικών καναλιών

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Παρακολούθησα την εκπομπή ΦΑΣΜΑ στην κρατική...

Γλυκόπικρη η έναρξη της τουριστικής περιόδου

Πάρης Παρασχούδης: Ο Μάιος δεν έχει μεγάλη κίνηση και...

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στην οδό Κουντουριώτου

Δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Ιουνίου στην κυκλοφορία,...