Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός τουριστών θέτει σε δοκιμασία τις υποδομές της Θάσου

Ημέρα:

Λευτέρης Κυριακίδης: Εμείς κάνουμε όλες τις απαιτούμενες συντηρήσεις, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μηχανήματα / Οι υπάλληλοι του δήμου, της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., της Υπηρεσίας Καθαριότητας, δεν είναι ούτε είλωτες, ούτε δούλοι

Την εκτίμησή του, ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης.

Ωστόσο, με έμφαση υπογράμμισε ότι ο μεγάλος όγκος επισκεπτών σημαίνει ότι οι υποδομές του νησιού θα δοκιμαστούν σκληρά και για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τις προηγούμενες χρονιές θα είναι στα όριά τους.

«Έχουμε πάρα πολύ κόσμο, καθώς ξεκίνησε φέτος πιο νωρίς η μαζική είσοδος στο νησί…»

«Όντως η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή για το νησί της Θάσου όσον αφορά την έλευση των τουριστών. Έχουμε πάρα πολύ κόσμο, καθώς ξεκίνησε φέτος πιο νωρίς η μαζική είσοδος στο νησί. Είχαμε μία πρώτη καλή εικόνα το Πάσχα, μετά είχαμε μία συνηθισμένη πτώση όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, αλλά εδώ και 10 μέρες η εικόνα δεν θύμιζε Ιούνιο, αλλά τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Και αυτό μπορεί να το δει δια γυμνού οφθαλμού ο καθένας που βρίσκεται στο νησί. Αυτό βέβαια μας δημιουργεί και κάποια προβλήματα, καθώς όλες οι υποδομές θα λειτουργήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον υψηλότερο βαθμό. Στην ουσία δοκιμάζονται και λειτουργούν στα όρια τους, ειδικά για φέτος για περισσότερο καιρό από το συνηθισμένο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης.

«Ήδη ετοιμάσαμε μία δεύτερη προκήρυξη για θέσεις εποχικού προσωπικού. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα προσλάβουμε άτομα γιατί έχουμε έλλειψη προσωπικού…»

«Εμείς κάνουμε όλες τις απαιτούμενες συντηρήσεις, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μηχανήματα που όταν λειτουργούν πάρα πολύ καιρό στον μέγιστο δυνατό βαθμό μας δημιουργούν και προβλήματα. Αυτό ήδη συνέβη στα Λιμενάρια τις προηγούμενες ημέρες σε μία γεώτρηση και μέχρι να γίνει η αποκατάσταση πέρασε αρκετός καιρός με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών και των επισκεπτών. Δεν είναι καλή η εικόνα αυτή και χρειάζονται πολλές μέρες για να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο όγκος των απορριμμάτων. Από εκεί μπορούμε να καταλάβουμε, καθώς είναι ένας δείκτης τα σκουπίδια για το πόσο κόσμο έχει το νησί. Αυτή τη στιγμή το βλέπουμε καθημερινά στην αποκομιδή των απορριμμάτων και ήδη ετοιμάσαμε μία δεύτερη προκήρυξη για θέσεις εποχικού προσωπικού. Είμαστε στο τέλος και μέχρι την επόμενη εβδομάδα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα προσλάβουμε άτομα γιατί έχουμε έλλειψη προσωπικού και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο δήμαρχος Θάσου. 

«Οι υπάλληλοι του δήμου, της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., της Υπηρεσίας Καθαριότητας, δεν είναι ούτε είλωτες, ούτε δούλοι. Πρέπει να τους σεβόμαστε, να εκτιμάμε τη δουλειά τους και να τους βοηθάμε στην εκτέλεση των καθηκόντων τους»

«Βέβαια με τα σκουπίδια δεν είναι όπως με το νερό, αν και γι’ αυτό υπάρχει ατομική ευθύνη και χρειάζεται μία εξισορροπημένη χρήση. Στα σκουπίδια ακόμη περισσότερο είναι πιο αισθητή η παρουσία τους έξω και παίζει σημαντικό ρόλο η ατομική ευθύνη. Δεν πετάμε σακούλες έξω από τους κάδους, δεν πετάμε σακούλες απορριμμάτων από τα σπίτια μας στα μικρά καλαθάκια, δεν πετάμε όπου βρούμε μπουκάλια, χαρτιά και οτιδήποτε άλλο. Επίσης έχουμε πρόβλημα και με τα βαριά αντικείμενα κι όταν κάνουμε κάποια ανακαίνιση και λοιπά δεν τα πετάμε μέσα στις ρεματιές ή μέσα σε δασώδες εκτάσεις. Θέλω να τονίσω για να γίνει κατανοητό σε όλους ότι οι υπάλληλοι του δήμου, της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., της Υπηρεσίας Καθαριότητας, δεν είναι ούτε είλωτες, ούτε δούλοι. Συνεπώς πρέπει να τους σεβόμαστε, να εκτιμάμε τη δουλειά τους και να φροντίζουμε να τους βοηθάμε στην εκτέλεση των καθηκόντων τους», πρόσθεσε ακόμη ο Λευτέρης Κυριακίδης.

«Φαίνεται θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ, αλλά βέβαια στο τέλος θα κριθούν τα πάντα όταν θα κάνουμε ταμείο…»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θεωρεί ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτές του 2019 και 2023, ο δήμαρχος της Θάσου απάντησε: «Απ’ ό,τι φαίνεται θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ, αλλά βέβαια στο τέλος θα κριθούν τα πάντα όταν θα κάνουμε ταμείο και θα έχουμε πλήρη αποτύπωση στους αριθμούς. Αλλά τα μηνύματα δείχνουν, ναι,  δείχνουν πως θα σπάσουμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Όσο περισσότερος κόσμος τόσο καλύτερα για μας, από την άποψη την οικονομική και για τους επαγγελματίες του τουρισμού, γιατί σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού του νησιού έχει άμεσα ή έμμεσα οφέλη από τον τουρισμό, αλλά ξαναλέω ότι ταυτόχρονα θα δοκιμαστούν έντονα όλες οι υποδομές μας. Ελπίζω να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις απαιτήσεις».

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ικανοποιητικές, αλλά όχι αρκετές οι βροχές της Πέμπτης

Σταύρος Κιβράκης: Ο υπόγειος υδροφορέας είναι σε πολύ χαμηλά...

Ο δρόμος Περάμου – κόμβου Ελαιοχωρίου χρειάζεται επειγόντως επαναδιαγράμμιση

Χωρίς επαναδιαγράμμιση, παρά το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της...

Δεν υπάρχει κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ εκδόθηκε το...

Μια… ξαπλωμένη πινακίδα σε ένα επικίνδυνο σημείο

Στην κατάσταση που βλέπετε στην φωτογραφία που σας παραθέτουμε...

Ζητούν μείωση του τέλους κοινοχρήστων χώρων για τα καταστήματα στον Αγ. Νικόλαο

Το σωματείο Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας με επιστολή του προς...

Σύσκεψη στον Δήμο Θάσου με τις Εθελοντικές Ομάδες Πυρασφάλειας

Σήμερα, 5 Ιουλίου 2024, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θάσου...

Παρουσία του Τζιόβανι το 10o Footvolley στο “Πεπόνι” – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Πιστό στο ραντεβού του, το 10o Footvolley το οποίο...

H Energean Χορηγός στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα

Για μία ακόμη χρονιά η Energean βρίσκεται στο πλευρό...