Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, 2025
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, 2025

Μία καμένη γεώτρηση έκανε την ζημιά με το νερό στα Λιμενάρια

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Κώστας Μανίτσας: Το πρόβλημα ήταν τεράστιο, δήμος και Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κουβαλούσαμε νερό με τα βυτία / Έπρεπε να έρθουν εξωτερικοί συνεργάτες για να αποκαταστήσουν την βλάβη / Έκκληση στους πολίτες και στους επισκέπτες να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού

Για το θέμα της πολυήμερης ταλαιπωρίας που υπέστησαν κάτοικοι και επισκέπτες του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιμεναρίων του δήμου Θάσου, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., Κώστας Μανίτσας.

«Το πρόβλημα ήταν τεράστιο, τρέχαμε νυχθημερόν για να παλέψουμε τις καταστάσεις που προέκυψαν. Ουσιαστικά κάηκε μια γεώτρηση άντλησης πόσιμου νερού στα Λιμενάρια. Για μια γεώτρηση απαιτείται να έρθει συνεργείο απ’ έξω να την βγάλει και να την τοποθετήσει. Είναι εξωτερικοί συνεργάτες, η γεώτρηση υπέστη βλάβη τη Δευτέρα (17/6) το απόγευμα και το συνεργείο μπόρεσε να έρθει το Σάββατο (22/6), οπότε στερηθήκαμε για πέντε μέρες το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μανίτσας.

«Από την Τρίτη έχουμε έρθει σε μια ισορροπία, έχουμε δημιουργήσει μια νέα γεώτρηση, είχαμε επιτυχία. Την Πέμπτη θα μπει το συνεργείο να πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική άντληση και να στείλουμε δείγμα στο Χημείο»

«Η ζημιά αποκαταστάθηκε το Σάββατο (22/6) και στην αιχμή του τριημέρου στερηθήκαμε τα 15 – 20 κυβικά νερού που έπεφταν στη δεξαμενή μας. Από την Τρίτη (25/6) έχουμε έρθει σε μια ισορροπία, έχουμε δημιουργήσει μια νέα γεώτρηση, είχαμε επιτυχία. Την Πέμπτη (27/6) θα μπει το συνεργείο να πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική άντληση και να στείλουμε δείγμα στο Χημείο για την καταλληλότητα του νερού. Παράλληλα, έχουμε ένα άλλο πρόβλημα με τις εμφράξεις, όπως κάθε χρόνο στα Κοίνυρα. Εκεί δημιουργείται πουρί μέσα στους αγωγούς με αποτέλεσμα να μικραίνει η διάμετρος των αγωγών. Φτάνουμε σε σημείο οι δεξαμενές μας να έχουν πληρότητα και να μην κατεβαίνει η ποθητή πίεση στις επιχειρήσεις και στα δωμάτια», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

«Όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματά μας είναι οριακά από άποψη νερού, δεν το συζητάμε – Κάνουμε έκκληση στους πολίτες και στους επισκέπτες να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού…»

«Δεν θα θέλαμε να έχουμε τέτοια προβλήματα, ξέρουμε ότι όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματά μας είναι οριακά από άποψη νερού, δεν το συζητάμε. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες και στους επισκέπτες να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού. Μικροπροβλήματα θα υπάρχουν παντού, γιατί στη διάρκεια της θερινής περιόδου βασιζόμαστε σε άντληση νερού από γεωτρήσεις. Μια γεώτρηση να μας πάθει ζημιά θα καθυστερήσεις το λιγότερο μια μέρα. Άλλη μια μέρα να ανέβει η στάθμη στη δεξαμενή, φτάνουμε δυο μέρες. Οπότε υπάρχουν προβλήματα τέτοιου είδους και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Είχαμε πολλές διαμαρτυρίες από τον κόσμο και δικαίως. Για πέντε μέρες κουβαλούσαμε δήμος και Δ.Ε.Υ.Α.Θ. νερό με τα βυτία. Βασικά τους ενδιέφερε το νερό για μπάνιο και τουαλέτες, όχι το πόσιμο. Ήταν μια άτυχη στιγμή στο πρώτο κρίσιμο τριήμερο του φετινού καλοκαιριού, μακάρι να μην ξανασυμβεί αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να συμβεί ξανά», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μανίτσας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υπάρχουν δύο βασικά εμπόδια για την αξιοποίηση του «Διονύσου»

Για τα εμπόδια που υπάρχουν όσον αφορά την αξιοποίηση...

Το θέμα αποσύρθηκε αλλά η αύξηση στο τέλος παρεπιδημούντων θα γίνει

Αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η...

Ολοκληρώθηκε επιτέλους η πλατεία Καπνεργάτη!!!     

Αλέξης Γούλας: Το σοβαρό ζήτημα είναι πλέον η διαφύλαξη...

Οι επαγγελματίες ζητούν ανάκληση της απόφασης για αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων

Την ανάκληση της απόφασης για αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων...

Όταν κανείς δεν λογαριάζει την αλήθεια

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Οι εξετάσεις πάσης φύσεως που μπορούν...

Άπαντες είναι ικανοποιημένοι από την λειτουργία της ΔΕΥΑΘ

Χωρίς προβλήματα υδροδότησης κύλησε η τουριστική περίοδος Χωρίς προβλήματα υδροδότησης...

Σκέψεις για περαιτέρω αξιοποίηση του Εκθεσιακού Κέντρο της Ν. Καρβάλης

«Επειδή το Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης θα αναβαθμιστεί...

Μ. Λαζαρίδης: «Κάνουμε την αγορά εργασίας πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο σύγχρονη»

Τη ριζική βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας κατά...