Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Απόστολος Παυλίδης: Απαιτεί χρόνο η λειτουργία της ΥΔΟΜ Θάσου

Ημέρα:

Δρομολογήθηκε η λύση αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά

Δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία της η Υπηρεσία Δόμησης Θάσου για την έκδοση οικοδομικών αδειών, όπως τόνισε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Ανατολικής Μακεδονίας, Απόστολος Παυλίδης.

«Αυτό το οποίο έχει ξεκινήσει, είναι η δρομολόγηση ουσιαστικά μιας λύσης στο θέμα της έκδοσης οικοδομικών αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης Θάσου. Αλλά όπως έχουμε επισημάνει και προηγούμενα, είναι μία διαδικασία, η οποία απαιτεί χρόνο για να εξελιχθεί», ανέφερε αρχικά ο κ. Παυλίδης.

«Αυτό το οποίο έχει συμβεί είναι ότι ακόμη δεν μπορεί το σύστημα να μπει σε λειτουργία. Είναι απαραίτητο δηλαδή η προγραμματική σύμβαση, να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Θάσου και στη συνέχεια να ελεγχθεί για τη νομιμότητα του…»

«Έτσι λοιπόν έχουμε ορισμένους πολίτες, οι οποίοι επικοινώνησαν με το τμήμα έκδοσης οικοδομικών αδειών της Θάσου και βλέπουν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμα και ως εκ τούτου δημιουργήθηκε μία αναστάτωση, για το αν τελικά λύθηκε το θέμα ή αν έχουμε πρόβλημα. Αυτό το οποίο έχει συμβεί είναι ότι ακόμη δεν μπορεί το σύστημα να μπει σε λειτουργία. Είναι απαραίτητο δηλαδή η προγραμματική σύμβαση, η οποία έχει ήδη κατατεθεί σχετικό σχέδιο της στον Δήμο Θάσου από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Νέστου, να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Θάσου και στη συνέχεια να ελεγχθεί για τη νομιμότητα του και από εκεί και πέρα να υπογράφει και να ξεκινήσει η πρόσληψη του προσωπικού που θα στελεχώσει την υπηρεσία», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Ανατολικής Μακεδονίας.

«Μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα βήματα η Υπηρεσία Δόμησης δεν μπορεί να λειτουργήσει στη Θάσο όπως θα περίμενε κάποιος να λειτουργεί…»

«Είναι μία διαδικασία εντελώς απαραίτητη, είναι προβλεπόμενη και έχει εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις στην Ελλάδα και πρέπει να ακολουθηθεί, δεν μπορεί να γίνει με κάποιο άλλο τρόπο. Άρα μέχρι να ολοκληρωθούν αυτά τα βήματα η Υπηρεσία Δόμησης δεν μπορεί να λειτουργήσει στη Θάσο όπως θα περίμενε κάποιος να λειτουργεί. Επομένως αυτό είναι το ζήτημα. Περιμένουμε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο. Βέβαια είναι προεκλογική περίοδος και άρα θα πρέπει να γίνει με κάποια έκτακτη διαδικασία, προκειμένου να προχωρήσουμε. Το χειρότερο σενάριο, το οποίο πιστεύω ότι θα πρέπει να το αποφύγουμε για να μην επιβεβαιωθεί στην πράξη, είναι εάν δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό πριν από τις εκλογές, τότε θα πρέπει να περιμένουμε να περιμένουμε τη νέα διοίκηση, η οποία δεν θα είναι πριν από την 1η Ιανουαρίου 2024. Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενα μπορεί να δημιουργηθεί μια τέτοια καθυστέρηση. Αυτό θα μας δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να συμβεί», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...