Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στη Θάσο, έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν μεγάλο μέρος του νησιού, με κύριο στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη θωράκιση από τις βροχοπτώσεις των επόμενων μηνών.
«Τόσο τα αντιπλημμυρικά, όσο και τα αντιδιαβρωτικά έργα είναι σε εξέλιξη, κατασκευάζονται με τα κορμοπλέγματα που προβλέπονται γι’ αυτές τις περιπτώσεις και μπορούμε να πούμε ότι εφόσον συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό δε θα μας αιφνιδιάσει ο χειμώνας», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.
Προχωρά ο διαγωνισμός για το έργο της απομάκρυνσης των άρρωστων πεύκων που προσβλήθηκαν από έντομο
«Όσον αφορά τα αντιδιαβρωτικά έργα, αυτά θα έπρεπε να έχουν τελειώσει προ πολλού κι όχι τώρα που είναι στην φάση αναγέννησης η φύση. Επιπλέον αυτό που αφορά μια νέα εξέλιξη, είναι το ότι έχουμε προχωρήσει τον διαγωνισμό για την ανάθεση σε συνεταιρισμό υλοτόμων για την απομάκρυνση των άρρωστων δέντρων (πεύκων) που λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας προσβλήθηκαν από έντομο. Έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες και ξεκινούν οι εργασίες απομάκρυνσης αυτών των δέντρων για να μην έχουμε επέκταση του φαινομένου», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου.
Ερωτηθείς για το σε ποιο ποσοστό έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά – αντιδιαβρωτικά έργα, ο κ. Χατζηεμμανουήλ απάντησε: «Δεν μπορώ να το εκτιμήσω αυτό. Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες που έχουν να κάνουν καθαρά με το δασαρχείο που είναι ο φορέας υλοποίησης των έργων. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πριν από την περίοδο των βροχών να μην υπάρχει πρόβλημα και άλλου είδους καθυστερήσεις».
Για σημαντικά έργα βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ
Ο δήμαρχος Θάσου αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι που είχε στην Αθήνα, για την πορεία έργων και μελετών. Πραγματοποίησε δε επισκέψεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και Τουρισμού.
«Το ταξίδι μου στην Αθήνα αφορούσε τα έργα υποδομών για την διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων (ολικό σχεδιασμό διαχείρισης στερεών εντός των γεωγραφικών ορίων του νησιού), στην συνέχιση του μεγάλου βιολογικού των Λιμεναρίων και στην προετοιμασία ωρίμανσης για την ένταξη ενός επίσης μεγάλου έργου διαχείρισης υγρών αποβλήτων, αυτό του βιολογικού Πρίνου. Στη συνέχεια επισκέφθηκα το υπουργείο Τουρισμού όπου έθιξα το ζήτημα για τις μαρίνες Λιμένα και Λιμεναρίων. Για τα Λιμενάρια κατέθεσα μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου για να το εντάξει το υπουργείο Τουρισμού ως υποέργο, καθώς είναι πολύ σημαντικό αφού συνδέει τον οικισμό με το λιμενικό έργο, για τον δε Λιμένα εξέφρασα εν πρώτοις την πρόθεση του δήμου να αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία της μαρίνας, η οποία επί δεκαετίες καταρρέει και απαξιώνει την εικόνα του νησιού μας», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου.
Για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Τέλος κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Θάσου, ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ανέφερε: «Έχει προστεθεί ένα ακόμη δρομολόγιο, καθώς η αυξημένη κίνηση του Σεπτεμβρίου επέβαλλε στους ιδιοκτήτες των εταιρειών να ζητήσουν παράταση των δρομολογίων τους. Γνωρίζει τις θέσεις του δήμου Θάσου και το Σ.Α.Σ. και ο αρμόδιος υπουργός, ότι ζητάμε δηλαδή αυτό να επεκταθεί και μέσα στο χειμώνα, ώστε και το νησί να μην αποκλείεται νωρίς και οι διακομιδές του Κέντρου Υγείας να γίνονται απρόσκοπτα και να εξυπηρετούνται αυτοί που ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Αθήνα προς το «Μέγας Αλέξανδρος».