Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2025
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2025

Λ. Κυριακίδης: Ο μεγαλύτερος αριθμός βραβευμένων ακτών στην Θάσο την τελευταία 5ετία

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών για το 2022.

Μεταξύ των βραβευμένων ακτών περιλαμβάνονται πέντε (5) ακτές της Θάσου

Θάσος Πόλη/Λιμανάκι

Μακρύαμμος

Πευκάρι 2/Alexandra Beach

Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach

Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping

Για την ακτή «Θάσος Πόλη/Λιμανάκι» κατατέθηκε πρόταση υποψηφιότητας από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου, για την ακτή «Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping» από τη Θάσος Δημοτική ΑΕ και για τις υπόλοιπές τρεις (3) από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης σχετικά δήλωσε:

«Η τελευταία χρόνια που είχε βραβευτεί η ακτή “Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping” με “Γαλάζια Σημαία” ήταν το 2017!

Με στενή συνεργασία και συντονισμένες προσπάθειες προσπαθούμε έγκαιρα και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους να εκπληρώνουμε τις αυστηρές προϋποθέσεις για την βράβευση με “Γαλάζια Σημαία” όλο και περισσότερων ακτών της Θάσου.

Πέρυσι καταφέραμε την βράβευση της ακτής “Λιμανάκι Θάσου” για πρώτη φορά από το 2014. Φέτος προσθέσαμε στις βραβευμένες ακτές με “Γαλάζια Σημαία” την ακτή “Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping”, η οποία την τελευταία φορά που είχε βραβευτεί ήταν το 2017 και ο αριθμός των βραβευμένων ακτών (5) είναι ο μεγαλύτερος την τελευταία 5ετία.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία και τα προβλήματα, η προσπάθεια συνεχίζεται με μοναδικό στόχο την παροχή των καλύτερων δυνατών και πιστοποιημένων υπηρεσιών στους λουόμενους που χρησιμοποιούν τις ακτές του τόπου μας».

Γραφείο Δημάρχου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υπάρχουν δύο βασικά εμπόδια για την αξιοποίηση του «Διονύσου»

Για τα εμπόδια που υπάρχουν όσον αφορά την αξιοποίηση...

Το θέμα αποσύρθηκε αλλά η αύξηση στο τέλος παρεπιδημούντων θα γίνει

Αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η...

Ολοκληρώθηκε επιτέλους η πλατεία Καπνεργάτη!!!     

Αλέξης Γούλας: Το σοβαρό ζήτημα είναι πλέον η διαφύλαξη...

Οι επαγγελματίες ζητούν ανάκληση της απόφασης για αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων

Την ανάκληση της απόφασης για αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων...

Όταν κανείς δεν λογαριάζει την αλήθεια

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Οι εξετάσεις πάσης φύσεως που μπορούν...

Άπαντες είναι ικανοποιημένοι από την λειτουργία της ΔΕΥΑΘ

Χωρίς προβλήματα υδροδότησης κύλησε η τουριστική περίοδος Χωρίς προβλήματα υδροδότησης...

Σκέψεις για περαιτέρω αξιοποίηση του Εκθεσιακού Κέντρο της Ν. Καρβάλης

«Επειδή το Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης θα αναβαθμιστεί...

Μ. Λαζαρίδης: «Κάνουμε την αγορά εργασίας πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο σύγχρονη»

Τη ριζική βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας κατά...