Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Στα σκαριά» σημαντικά έργα στα λιμάνια της Θάσου

Ημέρα:

spot_img

Η παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών στα λιμάνια του νησιού, ήταν και παραμένει ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός νέων έργων, τα οποία σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν, θα αλλάξουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Θ, Δημήτρη Μανίτσα, ακόμη περισσότερο την εικόνα των παρεχόμενων υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια.

«Νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά σε μια χρονιά που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Προβλήματα που τυχόν ανέκυψαν τα λύσαμε άμεσα…»

 Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Μανίτσας, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά φέτος στο τιμόνι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την απόδοση του Δ.Λ.Τ.Θ. στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

«Νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά σε μια χρονιά που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Προβλήματα που τυχόν ανέκυψαν τα λύσαμε άμεσα. Από την άλλη προγραμματίζουμε και δρομολογούμε πολλά έργα για την επόμενη χρονιά, η οποία θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερη από αυτήν του 2021», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μανίτσας.

«Προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε όσο το δυνατό καλύτεροι – Κύριος στόχος μας να κάνουμε τα λιμάνια μας πιο λειτουργικά»

 «Πιο αναλυτικά, έχουμε προγραμματίσει κάποια σημαντικά έργα που θα βοηθήσουν τα πλοία και γενικότερα τα λιμάνια μας, κάνοντας τα πιο λειτουργικά. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Δική μας δουλειά είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες και στα ferry boats που δραστηριοποιούνται εδώ, αλλά και στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς.  Επίσης στα τουριστικά και επαγγελματικά σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή μας. Προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε όσο το δυνατό καλύτεροι. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουμε δρομολογήσει αγορές νέων pillar στα λιμάνια μας και θεωρώ ότι θα είμαστε σε ακόμη καλύτερο επίπεδο του χρόνου», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

«Δυστυχώς η μαρίνα του Λιμένα δεν ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου. Είναι μια πονεμένη ιστορία για εμάς….»

Ο Δημήτρης Μανίτσας αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ε» και στο ζήτημα της μαρίνας του Λιμένα, το οποίο παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα.

«Δυστυχώς η μαρίνα του Λιμένα δεν ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου. Είναι μια πονεμένη ιστορία για εμάς. Γίνονται προσπάθειες και από εμάς και από τον δήμο Θάσου, ώστε να βρεθεί ένα καθεστώς συντήρησης και λειτουργίας της. Σίγουρα αν η μαρίνα μας ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας σε ένα ποσοστό 60 με 70% θα είχαμε περισσότερες επισκέψεις τουριστικών σκαφών και μεγαλύτερων μάλιστα», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο κ. Μανίτσας.

«Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που έχει πολλή γραφειοκρατία. Το παλεύουμε μαζί με τον δήμαρχο, τον κ. Κυριακίδη, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο για να το πάρουμε, όμως δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο…»

«Αυτή τη στιγμή δεν τη διαχειρίζεται κανείς. Η μαρίνα «δουλεύει» ελεύθερα, μπορεί να μπει και να βγει ο καθένας ελεύθερα μέσα. Δεν υπάρχει φυσικά παροχή ρεύματος πουθενά, καθώς λόγω επικινδυνότητας δεν μπορούμε να έχουμε παροχή ρεύματος, για να μη γίνει κάποια ατύχημα. Υπάρχουν λίγες παροχές νερού που τις έχει αφήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι ο κόσμος εξυπηρετείται 100%. Άλλο είναι να έχεις νερό και ρεύμα δίπλα σου κι άλλο στην άκρη της μαρίνας. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που έχει πολλή γραφειοκρατία. Το παλεύουμε μαζί με τον δήμαρχο, τον κ. Κυριακίδη, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο για να το πάρουμε, όμως δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο», υπογράμμισε ακόμη για το θέμα ο Δημήτρης Μανίτσας.

«Αυτή τη στιγμή τα έργα έχουν προχωρήσει σε επίπεδο μελέτης και χρηματοδότησης. Βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο, αλλά δεν έχουμε το οριστικό okay. Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων ίσως είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε αναλυτικά τα έργα αυτά»

Τέλος, αναφορικά με τα έργα που αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, επισήμανε: «Υπάρχει μεγάλος σχεδιασμός και προγραμματίζουμε με την ομάδα μας έργα που όταν είμαστε έτοιμοι θα τα ανακοινώσουμε. Αυτή τη στιγμή τα έργα έχουν προχωρήσει σε επίπεδο μελέτης και χρηματοδότησης. Βρισκόμαστε, θα μπορούσα να πω, σε τελικό στάδιο, αλλά δεν έχουμε το οριστικό okay. Εντός των επόμενων δυο εβδομάδων ίσως είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε αναλυτικά τα έργα αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μανίτσας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...