Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πληρότητες 100% στα καταλύματα της Θάσου

Ημέρα:

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων της Θάσου, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ανεπίσημα στοιχεία, η αύξηση που καταγράφεται σε σχέση με το 2019 διαμορφώνεται ήδη κοντά στο 10%.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός, τόνισε ότι ακόμη και αυτή τη στιγμή οι πληρότητες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο κι αυτό φαίνεται να συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

«Από τα τέλη Ιουλίου και μετά οι πληρότητες έφταναν το 100%, ένα πραγματικό νούμερο, χωρίς καμιά δόση υπερβολής. Δεν έπεφτε καρφίτσα στο νησί…»

 «Μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν κυλήσει εξαιρετικά, καλύτερα απ’ όσο περιμέναμε. Έχουμε ήδη ξεπεράσει το 2019. Ειδικότερα από τα τέλη Ιουλίου και μετά οι πληρότητες έφταναν το 100%, ένα πραγματικό νούμερο, χωρίς καμιά δόση υπερβολής. Δεν έπεφτε καρφίτσα στο νησί! Υπήρχε κόσμος που δεν είχε προβλέψει αυτήν την έκρηξη της κίνησης και έψαχνε να βρει κατάλυμα. Ίσως επηρεασμένοι από τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν κάνει κράτηση με αποτέλεσμα πραγματικά να ταλαιπωρηθούν. Γενικότερα υπάρχει αρκετά μεγάλη ικανοποίηση στον κλάδο μας. Ευτυχώς που πήγαμε καλά και ήρθε αυτή η ώθηση για να μας κρατήσει τον χειμώνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν εργαλεία για την ανακαίνιση των καταλυμάτων που έχουν ανάγκη», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Μετά το 2019 έχουν προστεθεί νέα καταλύματα, κατά βάση μικρά, αλλά και αρκετά τύπου airbnb. Υπολογίζουμε ότι πρέπει να είναι συν 1.500 κλίνες – Η νέα τουριστική περίοδος του 2023 θα μας βρει σαφώς με ακόμη περισσότερες κλίνες στη Θάσο…»

Ο Γιάννης Μαρκιανός ρωτήθηκε στη συνέχεια και για το κατά πόσο έχουν αυξηθεί οι κλίνες στο νησί από το 2019 και μετά, αλλά και για το αν φαίνεται και περαιτέρω αύξησή τους την επόμενη χρονιά.

«Μετά το 2019 έχουν προστεθεί νέα καταλύματα, κατά βάση μικρά, αλλά και αρκετά τύπου airbnb. Υπολογίζουμε ότι πρέπει να είναι συν 1.500 κλίνες. Μέχρι το 2019, συνολικά με τα ξενοδοχεία, το νησί είχε 30.000 κλίνες, στις οποίες προστέθηκαν αυτές οι 1.500. Είναι ένας σημαντικός αριθμός και το ευχάριστο είναι ότι συνεχίζουν να δημιουργούνται καινούργια. Έχουμε αρκετές εκδόσεις αδειών σε εξέλιξη κι όσο πάει αυξάνεται ο αριθμός τους. Η νέα τουριστική περίοδος του 2023 θα μας βρει σαφώς με ακόμη περισσότερες κλίνες στη Θάσο. Αν υπολογίσουμε και το νέο ΕΣΠΑ που ακολουθεί και περιέχει πρόβλεψη για δημιουργία νέων καταλυμάτων, θεωρώ θα συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση», απάντησε σχετικά.

Οι Ρουμάνοι ήταν κυρίως οι πελάτες στα καταλύματα της Θάσου – Μέσα στον Αύγουστο υπήρξαν και αρκετοί Έλληνες – Επανεμφανίστηκαν τουρίστες από την Ουγγαρία αλλά και την Αυστρία – Στις έξι ημέρες ο μέσος όρος διαμονής στα καταλύματα

Αναφορικά με το ποιες είναι οι κύριες εθνικότητες που κατακλύζουν τα καταλύματα της Θάσου, αλλά και γενικότερα ποιος είναι ο μέσος όρος διαμονής των τουριστών σε αυτά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόνισε: «Η μεγάλη πλειονότητα των πελατών μας είναι Ρουμάνοι. Μιλάμε στο σύνολο της σεζόν. Από εκεί και πέρα στη διάρκεια του Αυγούστου εμφανίστηκαν και αρκετοί ‘Ελληνες. Το επίσης αισιόδοξο φέτος είναι ότι έστω και σε μικρό αριθμό εμφανίστηκαν επισκέπτες από την Ουγγαρία, αλλά και από την Αυστρία. Γενικά εμφανίστηκαν επισκέπτες από χώρες που μας είχαν «ξεχάσει» τα τελευταία χρόνια. Έστω όμως και σε μικρό αριθμό είναι αισιόδοξο και ευχάριστο αυτό το γεγονός. Όσον αφορά τον μέσο όρο διαμονής στα καταλύματα του νησιού αυτός διαμορφώνεται στις έξι μέρες. Τα δεκαήμερα παλαιότερων ετών έχουν πλέον παρέλθει. Έχουμε πολλούς περισσότερους επισκέπτες για μικρότερο όμως χρονικό διάστημα».

Οι τιμές στα καταλύματα αυξήθηκαν για να φτάσουν όμως αυτές του 2019, αφού τα δυο προηγούμενα χρόνια είχαν μειωθεί λόγω της μικρότερης τουριστικής κίνησης

 Σε ερώτηση τέλος για το αν οι τιμές των καταλυμάτων παρουσίασαν σημαντικές αυξήσεις στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, αλλά και για το αν υπήρξαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Μαρκιανός απάντησε: «Όσον αφορά τις τιμές αυξήθηκαν και πλησίασαν τις αντίστοιχες του 2019, καθώς τα δυο προηγούμενα χρόνια λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης είχαν πέσει. Έφτασαν στα επίπεδα του 2019, ωστόσο δεν πήραν μεγαλύτερη αύξηση από εκείνη τη χρονιά παρά την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Από την άλλη δεν εμφανίστηκαν μαζικά φαινόμενα αισχροκέρδειας, ένα θέμα που πάντα μας απασχολούσε. Φυσικά μεμονωμένες περιπτώσεις πάντα θα υπάρχουν, αλλά γενικότερα δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα με το συγκεκριμένο θέμα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...