Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Πανέτοιμη η ΔΕΥΑ Θάσου για την τουριστική περίοδο

Ημέρα:

spot_img

Σε πλήρη ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φετινής τουριστικής περιόδου, βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θάσου, όπως τόνισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της επιχείρησης, Κώστας Μανίτσας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν για το επόμενο διάστημα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η επιχείρηση και δεν είναι άλλο από την έλλειψη προσωπικού.

Διευθετήθηκε ένα σημαντικό ζήτημα με τη χρηματοδότηση του δικτύου αποχέτευσης Σκάλας Καλλιράχης – Σκάλας Σωτήρος

Αρχικά ο κ. Μανίτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι διευθετήθηκε ένα σημαντικό ζήτημα με τη χρηματοδότηση του δικτύου αποχέτευσης Σκάλας Καλλιράχης – Σκάλας Σωτήρος. Όπως τόνισε υπήρχε ένα κώλυμα με 885.000 ευρώ που αφορούσε την ολική αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Ε69.

Στις 16.2.22 η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έλαβε τελικά την έγκριση από το ΥΠ.ΕΣ. για την τροποποίηση της αρχικής απόφασης και έτσι το συνολικό ποσό για το εν λόγω έργο έφτασε στα 4,6 εκ. ευρώ, ένα μεγάλο επίτευγμα, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Μανίτσας, συμπληρώνοντας ότι είναι ζήτημα ημερών να ακολουθήσουν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Δημοπρατήθηκε το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Ποτού – Πευκαρίου

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. αναφέρθηκε στο εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Ποτού – Πευκαρίου με το εργοστάσιο επεξεργασίας στον Ποτό, το οποίο δημοπρατήθηκε με συνολικό κόστος 1.078.000 ευρώ.

Ήταν το τελευταίο δίκτυο που απέμενε να δημοπρατηθεί και πλέον έχει προκύψει ανάδοχος, ένα βήμα πριν τις διαδικασίες υπογραφής της σύμβασης για να ξεκινήσει.

Επίσης, ο κ. Μανίτσας μιλώντας για το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης – λυμάτων Ποτού – Πευκαρίου, που εκτελείται ήδη από το 2021, σημείωσε ότι έχει χρονοδιάγραμμα περαίωσης μέχρι τα τέλη του 2022.

Ξεκίνησε το έργο του δικτύου ύδρευσης Πρίνου – Όρμου Πρίνου – Προς δημοπράτηση το δίκτυο ύδρευσης Σκάλας Καλλιράχης

Αναφορικά με το δίκτυο ύδρευσης Πρίνου – Όρμου Πρίνου που είχε δημοπρατηθεί με 2,7 εκ. ευρώ, ο κ. Μανίτσας είπε ότι έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν δυο μήνες, ενώ για το δίκτυο ύδρευσης Σκάλας Μαριών επισήμανε ότι έχει αναδειχθεί ο εργολάβος κι έχει υπογραφεί η σύμβαση με 795.000 ευρώ.

Όσον δε αφορά το δίκτυο ύδρευσης Σκάλας Καλλιράχης με συνολικό ποσό 2,7 εκ. ευρώ είναι προς δημοπράτηση.

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τις υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και του δήμου Θάσου, καθώς ομπρέλα όλων μας είναι ο δήμος, πόσο μάλλον για εμάς που δεν έχουμε επάρκεια στην Τεχνική Υπηρεσία και εξαρτιόμαστε από την Τ.Υ. του δήμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μανίτσας.

«Είμαστε πανέτοιμοι σε όλα τα επίπεδα. Προχωράμε άμεσα σε δυο γεωτρήσεις στη βόρεια πλευρά του νησιού, όπου πέρυσι είχαμε κάποια δυσκολία και πιστεύω σύντομα θα την ξεπεράσουμε…»

Όσον αφορά την ετοιμότητα της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου για την επικείμενη τουριστική περίοδο, ο πρόεδρος της επιχείρησης υπογράμμισε: «Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, το νησί μας περιμένει πολύ κόσμο. Ευχή μας είναι να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν ο πόλεμος στην Ουκρανία, ώστε ακόμη περισσότεροι επισκέπτες από την ανατολική Ευρώπη να βρεθούν στη Θάσο. Από την πλευρά μας είμαστε πανέτοιμοι σε όλα τα επίπεδα. Προχωράμε άμεσα σε δυο γεωτρήσεις στη βόρεια πλευρά του νησιού, όπου πέρυσι είχαμε κάποια δυσκολία και πιστεύω σύντομα θα την ξεπεράσουμε. Έχουμε ήδη στεγανοποιήσει δεξαμενές, δίκτυα έχουν ολοκληρωθεί, επίσης έχουμε τελειώσει με τις αποκαταστάσεις, μια μεγάλη πληγή, που μας πήγε ενάμιση χρόνο πίσω».

«Στα δύο χρόνια της πανδημίας, είχαμε την ευχέρεια να δουλέψουμε σε εξωτερικά δίκτυα. Αφιερώσαμε χρόνο και χρήμα και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου»

«Το μεγάλο crash test για τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έγινε το καλοκαίρι του 2019. Είχαμε φτάσει σε οριακά σημεία, αλλά κατορθώσαμε και σταθήκαμε όρθιοι, δεν είχαμε διακοπές νερού κλπ. Από τότε έχουν γίνει τεράστιες παρεμβάσεις και στα δίκτυα και στις καλλιέργειες, εντοπίσαμε ζημιές που δεν ξέραμε κατά μήκος των δικτύων. Στα δύο χρόνια της πανδημίας που το τουριστικό κύμα δεν ήταν μεγάλο, είχαμε την ευχέρεια να δουλέψουμε σε εξωτερικά δίκτυα. Αφιερώσαμε χρόνο και χρήμα και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Μανίτσας.

 «Κάθε χρόνο ετοιμάζουμε τις καταστάσεις μας και τις αποστέλλουμε στα αρμόδια υπουργεία, δυστυχώς όμως δεν έχουμε ανταπόκριση…»

Τέλος, το μεγάλο αγκάθι που έχει να αντιμετωπίσει για ακόμη μια χρονιά η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, είναι αυτό της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα ο κ. Μανίτσας επισήμανε: «Κάθε χρόνο ετοιμάζουμε τις καταστάσεις μας και τις αποστέλλουμε στα αρμόδια υπουργεία, δυστυχώς όμως δεν έχουμε ανταπόκριση. Δεν μας έρχεται κόσμος, δεν βλέπουμε κανένα απολύτως φως. Είναι ένας μόνιμος βραχνάς, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλο το δημόσιο. Έχουν φτάσει σε σημείο οι μηχανικοί μας να βρίσκονται στα όριά τους. Υπάρχει μεγάλη πίεση και δυστυχώς δεν βλέπουμε φως. Δεν υπάρχει εύρυθμη λειτουργία. Είμαστε με τρεις συμβασιούχους μηχανικούς και δικαίωμα υπογραφής έχει μόνο ο ένας με οργανική θέση. Από εκεί και πέρα όποια βοήθεια και να προσφερθεί από τους άλλους δεν αρκεί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ημερίδα «Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια» με ομιλητή τον Κώστα Φραγκογιάννη

Η Περιφέρεια ΑΜΘ κοντά στις εξελίξεις της εξωστρέφειας διοργανώνει...

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...