Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική περίοδος στη Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική περίοδος στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Πολυμέρου.

Η κίνηση στη Θάσο είναι ήδη αυξημένη και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες, κάτι που είχε πολλά χρόνια να συμβεί, όπως τονίζει η κ. Πολυμέρου, τη συγκεκριμένη περίοδο.

«Έχουμε φοβηθεί τα τελευταία τρία χρόνια και γι’ αυτό κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντως οι προκρατήσεις είναι φουλ…»

«Είχε πάρα πολλά χρόνια να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί το Πάσχα είναι και σχετικά νωρίς φέτος, δεν είναι δηλαδή κοντά στις πρώτες αφίξεις των γκρουπ, οπότε ναι, είναι λίγο περίεργο, θετικά περίεργο όμως. Έχει αρκετό κόσμο το νησί, περιμένουμε κι άλλο από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά και ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς είναι η αλήθεια για τη φετινή τουριστική περίοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Πολυμέρου.

«Πάνω κάτω γνωρίζουμε ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, καλώς εχόντων των πραγμάτων και δεδομένων των τωρινών συνθηκών. Έχουμε φοβηθεί τα τελευταία τρία χρόνια και γι’ αυτό κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντως οι προκρατήσεις είναι φουλ, έχει αρχίσει σιγά σιγά να ανοίγει η αγορά του νησιού», συμπλήρωσε ακόμη η περιφερειακής σύμβουλος Θάσου.

Αρχές Μαΐου έρχονται και οι πρώτοι οργανωμένοι τουρίστες – Υπάρχει περίπτωση να έχουμε και αρκετούς Τούρκους

Σύμφωνα πάντα με την κ. Πολυμέρου αρκετά ξενοδοχεία, όχι όμως τα περισσότερα, έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτά και μετά το Πάσχα.

«Ετσι κι αλλιώς αρχές Μαΐου έρχονται και οι πρώτοι οργανωμένοι τουρίστες. Έχω ακούσει ότι μετά το Πάσχα, που είναι περίοδος ραμαζανιού, υπάρχει περίπτωση να έχουμε και αρκετούς Τούρκους, οπότε δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να ευχηθώ για να ξεκινήσουμε τόσο θετικά. Η αγορά της Τουρκίας είχε πέσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα είχαμε αρκετούς είναι καλοί πελάτες, είναι θετικό ότι έστω και δειλά δειλά επανέρχονται», σημείωσε σχετικά η κ. Πολυμέρου.

«Χρειάζεται προγραμματισμός και πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κρουαζιέρα στη Θάσο…»

Όσον αφορά την κρουαζιέρα και αν μπορεί να έχει κάποιο όφελος και η Θάσος, η περιφερειακή σύμβουλος Α.Μ.Θ. τόνισε: «Σε όλη την Ελλάδα είναι σπάνια τα λιμάνια όπου μπαίνουν τα κρουαζιερόπλοια. Τα περισσότερα είναι αρόδο. Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον από τις εταιρείες, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί είναι κάτι που δεν γίνεται από τον έναν μήνα στον άλλο. Χρειάζεται προγραμματισμός και πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται και θέλει να το πετύχει αυτό και θέλει να ξαναγυρίσουν τα κρουαζιερόπλοια στη Θάσο είμαι εγώ. Όχι να σταματήσουν από την Καβάλα, αλλά και στις δυο περιοχές ταυτόχρονα».

Η έλλειψη προσωπικού το αρνητικό και δισεπίλυτο πρόβλημα για τους ανθρώπους του τουρισμού

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της έλλειψης προσωπικού, η Μαρία Πολυμέρου επισήμανε: «Αυτό όντως δεν είναι το θετικό σημείο, αλλά το αρνητικό για όλους τους επιχειρηματίες. Εξακολουθεί και φέτος να υπάρχει πρόβλημα με το εργατικό δυναμικό. Τι να κάνουμε; Έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε την όποια δυσκολία προκύπτει. Θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να μην πέσει η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Ας ελπίσουμε πως είναι κάτι που θα λυθεί και οι εργαζόμενοι θα εμπιστευτούν τον τουριστικό κλάδο για να συνεχίσει να αναπτύσσεται».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...