Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έλυσε την δύσκολη εξίσωση

Ημέρα:

spot_img

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου κατάφερε να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της φετινής τουριστικής περιόδου, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της επιχείρησης, Κώστας Μανίτσας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η τουριστική περίοδος είναι αυτή που κάθε χρόνο τεστάρει επί της ουσίας τις αντοχές των υποδομών του νησιού, οι οποίες χρόνο με τον χρόνο βελτιώνονται, ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκονται σε φάση ένταξης έργα ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Μέχρι και τις 15 Ιουλίου ήμασταν απογοητευμένοι, αλλά από εκεί και μετά έγινε μια τεράστια έκρηξη επισκεπτών στο νησί, που είχε σαν αποτέλεσμα την αυξημένη ζήτηση σε νερό και αποχέτευση – Μια δύσκολη εξίσωση λύθηκε και είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι…»

«Η φετινή τουριστική περίοδος κάλυψε μέχρι και σήμερα, περίπου το 80% της αντίστοιχης του 2019! Υπερβήκαμε δηλαδή κατά πολύ τον εθνικό στόχο του 50% της χρονιάς – ορόσημο για τον τουρισμό μας, που ήταν το 2019. Μέχρι και τις 15 Ιουλίου ήμασταν απογοητευμένοι, αλλά από εκεί και μετά έγινε μια τεράστια έκρηξη επισκεπτών στο νησί, που είχε σαν αποτέλεσμα την αυξημένη ζήτηση σε νερό και αποχέτευση! Δημιουργήθηκαν αυτόματα πολλές ανάγκες και απαιτήσεις για τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, παρ’ όλα αυτά όμως κατορθώσαμε να είμαστε δίπλα σε όλα τα προβλήματα που μας προέκυψαν. Μια δύσκολη εξίσωση λύθηκε και είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Στα όποια μικροπροβλήματα ανέκυπταν, γίνονταν καίριες παρεμβάσεις αυθημερόν δίνοντας άμεση λύση», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μανίτσας.

«Δεν υπήρξε γενικότερα κανένα πρόβλημα στο αποκορύφωμα της τουριστικής κίνησης, ειδικά στη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου κι όλα πήγαν καλά…»

«Τα περάσαμε όλα ευτυχώς καλά, αλλού βέβαια με λίγες δυσκολίες, όπως για παράδειγμα στα Κοίνυρα όπου είχαμε ένα ζήτημα περίπου δυο εβδομάδων με το νερό, γιατί εκεί υπάρχει μια ιδιομορφία στην τοποθεσία των πηγών με εμφράξεις στα δίκτυα. Τα καταφέραμε όμως και το αντιμετωπίσαμε με υπομονή. Δεν υπήρξε γενικότερα κανένα πρόβλημα στο αποκορύφωμα της τουριστικής κίνησης, ειδικά στη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου κι όλα πήγαν καλά. Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανταποκρίθηκε στις μεγάλες απαιτήσεις της φετινής τουριστικής περιόδου κι αυτό το λέω με μεγάλη βεβαιότητα. Δεν είχαμε πολλά παράπονα κι όλα κύλησαν ομαλά θα έλεγα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεων του στον «Ε» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

«Η τουριστική περίοδος είναι αλήθεια ότι μας φτάνει στα όρια μας. Είναι πολύ δύσκολο από τις 15.000 μόνιμους κατοίκους να χρειαστεί να εξυπηρετηθεί 1 εκατομμύριο επισκεπτών…»

 Ο Κ. Μανίτσας υπογράμμισε με έμφαση ότι η τουριστική περίοδος είναι αυτή που δοκιμάζει ουσιαστικά τις αντοχές των υποδομών του νησιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η τουριστική περίοδος είναι αλήθεια ότι μας φτάνει στα όρια μας. Είναι πολύ δύσκολο από τις 15.000 μόνιμους κατοίκους να χρειαστεί να εξυπηρετηθεί 1 εκατομμύριο επισκεπτών που περνάνε όλο το καλοκαίρι από το νησί. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Στα λόγια είναι όλα εύκολα. Η πράξη είναι αυτή που σε τεστάρει και σου δίνει τα εχέγγυα να είσαι έτοιμος και για τα επόμενα χρόνια. Προσπαθούμε διαρκώς με μελέτες για νέα έργα και παρεμβάσεις, με κατάθεση νέων προτάσεων».

Προ των πυλών η δημοπράτηση του Βιολογικού Καθαρισμού του Πρίνου, το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων των Λιμεναρίων και του Πευκαρίου, το δίκτυο ύδρευσης οικισμού Πρίνου και όρμου Πρίνου και το δίκτυο ύδρευσης Σκάλας Μαριών

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου αναφερόμενος στα έργα που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, είναι προ των πυλών είναι η δημοπράτηση του Βιολογικού Καθαρισμού του Πρίνου, το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων των Λιμεναρίων και του Πευκαρίου, το δίκτυο ύδρευσης οικισμού Πρίνου και όρμου Πρίνου και το δίκτυο ύδρευσης Σκάλας Μαριών. Όπως υπογράμμισε, το πολύ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου όλα τα έργα θα είναι με ανάδοχο.

«Πρόκειται για τεράστιες παρεμβάσεις για το νησί. Για παράδειγμα το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού της Καλλιράχης με την αποχέτευση είναι στα 7 εκ. ευρώ. Σε ένταξη έχουμε αυτή τη στιγμή περίπου 14,5 εκ. ευρώ έργα που έχουν μελετηθεί, έχουν κατατεθεί, έχουν λάβει κωδικό όλα κι είμαστε σε φάσεις ολοκλήρωσης», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Η επόμενη διετία μας θα είναι αφιερωμένη στους ορεινούς οικισμούς όπου δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις πνοής τα τελευταία χρόνια…»

 «Ολοκληρώνουμε τα έργα σε όλους τους παραλιακούς οικισμούς. Με τις μελέτες που έχουμε θα έχουν νέα δίκτυα, αποχετεύσεις, τα πάντα με γεωτρήσεις κλπ. Απομένουν στη συνέχεια οι ορεινοί οικισμοί της Θάσου. Η επόμενη διετία μας θα είναι αφιερωμένη στους ορεινούς οικισμούς όπου δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις πνοής τα τελευταία χρόνια. Όλες οι διοικήσεις έριχναν το βάρος στους παραλιακούς οικισμούς, τώρα είναι η σειρά για τους ορεινούς.

Ολοκληρώσαμε τα αντιπλημμυρικά έργα που έπρεπε να γίνουν από την καταστροφή του 2019 κι έχουμε όλο τον χρόνο πλέον μπροστά μας να μελετήσουμε, να σχεδιάσουμε και να τρέξουμε πράγματα που πήγαν πίσω λόγω της έκτακτης κατάστασης που υπήρξε στο νησί», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...