Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγκαινιάστηκε ο «Εικαστικός-Εκθεσιακός Χώρος» στα Λιμενάρια

Ημέρα:

spot_img

Την κορδέλα του νέου «Εικαστικού-Εκθεσιακού Χώρου» στα Λιμενάρια έκοψε την Κυριακή ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. Γεώργιο Κουτσουμανή, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης αίθουσας Δημοτικού κτηρίου. Παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους υπεύθυνους για τη δημιουργία του νέου αυτού χώρου πολιτισμού και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Γεώργιο Κουτσουμανή ο οποίος στάθηκε αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, που όπως τόνισε αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση στο επί πολλών ετών εγκαταλειμμένο κτήριο. Από ερείπιο μεταμορφώθηκε σε στολίδι αντάξιο της ιστορίας του αλλά και της κοινωνίας των Λιμεναρίων ελπίζοντας να γίνει σταθμός και αφετηρία για τη διεξαγωγή ποικίλων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμος Θάσου αναβαθμίζεται μέσα από ένα σύγχρονο σχεδιασμό που ως διοίκηση του Δήμου προγραμματίζουμε με υποδομές υψηλών προδιαγραφών, όπως τη συντήρηση και επέκταση σχολικών κτηρίων, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, και βήμα – βήμα αυτός ο σχεδιασμός υλοποιείται».

Τέλος, επεσήμανε πως η δημιουργία του «Εικαστικού-Εκθεσιακού Χώρου» έχει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία, καθώς στον καιρό της κρίσης που επιβάλλονται οικονομικοί, χρονικοί και άλλοι περιορισμοί, συνέργειες και καινοτομίες, ο Πολιτισμός στο Δήμο μας λειτουργεί ως αντίδοτο στην κοινωνία καλύπτοντας την ανάγκη αναζήτησης αντίβαρων στη σφαίρα της γνώσης, της νόησης, της δημιουργίας και της ευαισθησίας.

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Γεώργιος Κουτσουμανής, ο οποίος είπε πως «παραδίδεται σήμερα στους πολίτες των Λιμεναρίων ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης και πρόσθεσε πως κάθε χώρος πολιτισμού που εγκαινιάζεται είναι ένα παράθυρο αισιοδοξίας, καθώς ο πολιτισμός αποτελεί τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης και προόδου μιας σύγχρονης κοινωνίας».

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών της Θάσου.

Παράλληλα με την τελετή των εγκαινίων της αίθουσας εγκαινιάσθηκε και η εικαστική έκθεση της Αφροδίτης Πανταζή «27 Πορτραίτα 1821-2021» με τη συνδιοργάνωση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Λιμεναρίων και της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...