Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΕΥΑΘ: Όλα καλά παρά την αύξηση της ζήτησης του νερού

Ημέρα:

spot_img

Παρά την τεράστια αύξηση της ζήτησης σε νερό, η υδροδότηση στη Θάσο δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα κι αυτό εξαιτίας των έργων υποδομής που υλοποιήθηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια, όπως υπογράμμισε με έμφαση στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., Κώστας Μανίτσας.

«Όλες οι προσπάθειες και οι ενέργειες που κάναμε τα δυο τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαμε σημαντικά μικρότερη τουριστική κίνηση λόγω της πανδημίας, έχουν αποδώσει καρπούς επιτρέποντας μας να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για να φέρουμε σε πέρας τη φετινή τουριστική περίοδο που όλοι περιμέναμε ότι θα είναι πολύ καλή και θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε νερό», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής ως προς την υδροδότηση και σε κανέναν οικισμό στο νησί. Είναι καλυμμένο σε ποσοστό 100% όλο το νησί και με νέες γεωτρήσεις και με δεξαμενές…»

 «Έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές, τόσο σε δίκτυα ύδρευσης, όσο και αποχέτευσης, ενώ μας βοήθησε και ο χειμώνας με τις αρκετές βροχές και τα χιόνια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής ως προς την υδροδότηση και σε κανέναν οικισμό στο νησί. Είναι καλυμμένο σε ποσοστό 100% όλο το νησί και με νέες γεωτρήσεις και με δεξαμενές που δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η ζήτηση για νερό, είναι φοβερή θα έλεγα. Αρκεί μόνο να πούμε ότι έχουμε πάνω από 2.500 νέα καταλύματα (δωμάτια) στο νησί», ανέφερε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο κ. Μανίτσας.

Ικανοποιητική η πίεση του νερού – Πολύ καλή η ποιότητα του νερού – Συνεχείς η αναλύσεις, πολύ περισσότερες από αυτές που προβλέπει ο νόμος

 Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η πίεση του νερού είναι ικανοποιητική, ενώ όπως τόνισε και η ποιότητα του νερού είναι καλή, σημειώνοντας ότι γίνονται συνεχείς αναλύσεις, περισσότερες από αυτές που προβλέπει ο νόμος.

«Και το 2019 είχε πολύ κόσμο στο νησί, αλλά τότε τα προβλήματα ήταν χαώδη. Αυτά τα δυο χρόνια οι υποδομές σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης έφεραν αυτό το καλό αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα. Αν έχουμε κατά καιρούς κάποιο πρόβλημα αυτό γίνεται από ζημιές που όμως αποκαθίστανται άμεσα. Όλα λειτουργούν σχεδόν στο 95% στην εντέλεια, γιατί αφήνουμε πάντα και ένα μικρό ποσοστό για κάποιες τυχόν αστοχίες ή μικροπροβλήματα», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

«Ξέρουμε τι μας περιμένει για τον Αύγουστο. Δεν μπορεί να αυξηθεί η ζήτηση παραπάνω από όσο τώρα, αφού η Θάσος έχει ήδη πληρότητα 100%. Έχουμε λοιπόν τον «μπούσουλα» για Αύγουστο και Σεπτέμβριο…»

Σε ερώτηση για το αν τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου τον Αύγουστο, ο κ. Μανίτσας απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί μιας και ήδη στο νησί υπάρχει πληρότητα 100%!

«Ξέρουμε τι μας περιμένει. Δεν μπορεί να αυξηθεί η ζήτηση παραπάνω από όσο τώρα, αφού η Θάσος έχει ήδη πληρότητα 100%. Έχουμε λοιπόν τον «μπούσουλα» για Αύγουστο και Σεπτέμβριο, οπότε έχουμε εικόνα για το τι θα βρούμε μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μανίτσας.

Επίσης, όσον αφορά κάποια σημαντικά έργα για τις υποδομές του νησιού, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε ο βιολογικός καθαρισμός του Πρίνου με 14 εκ. ευρώ, ενώ ήδη δημοπρατήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με 4,7 εκ. ευρώ το αποχετευτικό δίκτυο του Πρίνου – Σωτήρος – Καλλιράχης.

Μείζον πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. – Θα χρειαστεί ριζική αναδιάρθρωση η επιχείρηση τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υποστηρίζει ο Κώστας Μανίτσας

Τέλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου στάθηκε στο μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και δεν είναι άλλο από την έλλειψη προσωπικού.

«Έχουμε σοβαρό θέμα με το προσωπικό. Σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι εργαζόμενοι γιατί είναι άνθρωποι κι αυτοί. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα χρειαστεί ριζική αναδιάρθρωση η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. εκ βάθρων, όσον αφορά το προσωπικό. Δεν γίνεται, δεν παλεύεται η κατάσταση, γιατί με αυτόν το ρυθμό που δουλεύουμε δεν μπορεί να «βγει» με το υπάρχον προσωπικό, είναι αδιανόητο. Σε σημείο τρέλας βρισκόμαστε. Δεν μπορείς να έχεις 15 συμβασιούχους και να υπογράφει ο ένας που είναι μόνιμος.

Ελπίζουμε να παρθούν κάποια μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις. Εμείς από τη μεριά μας κάνουμε συνεχώς οχλήσεις και αιτήματα χωρίς σταματημό προς την κεντρική διοίκηση αναμένοντας ανταπόκριση», σημείωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Κώστας Μανίτσας.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...