Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΔΕΥΑΘ: Θωρακίζεται η Θάσος κατά των πλημμυρών

Ημέρα:

spot_img

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, προκειμένου να θωρακιστεί όσο το δυνατό καλύτερα το νησί έναντι των βροχοπτώσεων που θα σημειωθούν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., Κώστας Μανίτσας, ήδη έχει καθαριστεί το 85% των φρεατίων, ενώ ικανοποιητικός είναι και ο βαθμός ετοιμότητας όσον αφορά την εκβάθυνση και τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μανίτσα, οι όποιες ανησυχίες εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Ποταμιάς, όπου το καλοκαίρι σημειώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά. Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ., όπως είπε, βρίσκεται εν αναμονή των μελετών και σε διαρκή επαφή με τη Διεύθυνση Δασών, ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη των εργασιών για τις κορμοδεσίες και τα ρείθρα καθαρισμού που επιβάλλεται να γίνουν, καθώς  στο σημείο διασταυρώνονται αρκετοί χείμαρροι.

«Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, όλοι είναι επί ποδός και μέχρι να πιάσουν τα πρωτοβρόχια θα έχουμε τελειώσει. Βέβαια όλα αυτά που κάνουμε τώρα είναι για να αντέξουν οι υποδομές μας σε νορμάλ βροχοπτώσεις…»

«Φυσικά δεν θέλουμε να έχουμε κάποιο περιστατικό όπως αυτό του 2019. Το απευχόμαστε. Τα περισσότερα φρεάτια, σε ποσοστό 85% περίπου, είναι καθαρά. Προσπαθούμε αγόγγυστα, τα καθαρίζουμε συνέχεια, ώστε να είμαστε όσο μπορούμε πιο έτοιμοι ενόψει των βροχοπτώσεων του φθινοπώρου και του χειμώνα. Βέβαια το που θα πέσει ο μεγάλος όγκος νερού δεν το ξέρουμε. Όσο πιο απότομες είναι οι πλαγιές τόσο μεγαλύτερη είναι η φοβία μας. Για παράδειγμα Παναγία και Ποταμιά εκεί το βουνό έχει μεγάλη κλίση πάνω από τα χωριά. Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, όλοι είναι επί ποδός και μέχρι να πιάσουν τα πρωτοβρόχια θα έχουμε τελειώσει. Βέβαια όλα αυτά που κάνουμε τώρα είναι για να αντέξουν οι υποδομές μας σε νορμάλ βροχοπτώσεις. Για κατακλυσμούς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μανίτσας.

Ολοκληρώνεται η τελευταία φάση του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης Ποτού – Πευκαρίου – Το 20% απομένει και για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του Ποτού

 Όσον αφορά έργα που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να δρομολογηθούν και και εκτελεστούν το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου αναφέρθηκε αρχικά στο έργο που αφορά το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Ποτού – Πευκαρίου, για την εξέλιξη του οποίου υπήρξε συνάντηση με τον ανάδοχο στα Λιμενάρια την Παρασκευή (21/10). Η προθεσμία περαίωσης του συγκεκριμένου έργου ορίζεται στους 9 μήνες και επί της ουσίας ολοκληρώνεται η τελευταία φάση του έργου κι έτσι τίθεται σε λειτουργία πλέον με αστικά λύματα ο βιολογικός καθαρισμός του Ποτού.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο τώρα το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του Ποτού. Σύμφωνα με πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου απομένει μόλις ένα 20% για την ολοκλήρωση του έργου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την «απελευθέρωση» των πολιτών από το δυσβάσταχτο κόστος που πληρώνουν στα βυτία για την μεταφορά των λυμάτων.

Δημοπρατήθηκε και αναδείχθηκε ανάδοχος για το δίκτυο ύδρευσης της Καλλιράχης –  Σε εξέλιξη το δίκτυο ύδρευσης του Πρίνου – Σε εξέλιξη είναι το δίκτυο ύδρευσης Αγίου Γεωργίου – Ραχωνίου

 Σε σχέση με τα έργα που αφορούν τα δίκτυα ύδρευσης, ο κ. Μανίτσας ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι το δίκτυο ύδρευσης Αγίου Γεωργίου – Ραχωνίου, το οποίο ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη. Πρόκειται για ένα έργο χρηματοδοτούμενο από τον Υ.Ε.Ν., εκτελούμενο σε δυο φάσεις. Η πρώτη φάση έχει περάσει τα μισά και τώρα δημοπρατείται η δεύτερη φάση.

Παράλληλα, έχει δημοπρατηθεί και έχει αναδειχθεί ανάδοχος για το δίκτυο ύδρευσης της Καλλιράχης, ιδιαίτερα σημαντικό έργο κατά τον κ. Μανίτσα, καθώς υπήρχαν πολλές πολλές ζημιές στον κεντρικό αγωγό. Αναμένεται να προχωρήσουν όλα τα  διαδικαστικά θέματα για να ξεκινήσει το έργο.

Τέλος σε εξέλιξη είναι και το δίκτυο ύδρευσης του Πρίνου εν αναμονή αποστολής συνεργείου από τον ίδιο ανάδοχο, καθώς επίσης και στις Μαριές το οποίο έχει με τη σειρά του δημοπρατηθεί.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...