Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δήμος Θάσου: Ιστορική η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Ημέρα:

spot_img

Η Θάσος υποδέχθηκε στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2022 με λαμπρότητα και τιμή τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, συνοδευόμενο από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.

Ταυτόχρονα η Θάσος υποδέχθηκε με κάθε λαμπρότητα την Ιερά Εικόνα της «Σύναξις των Αγίων της Θάσου».

Επρόκειτο για ιστορική επίσκεψη στη Θάσο, καθώς αποτελεί την πρώτη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νήσο Θάσο και την πρώτη επίσκεψη από κοινού του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στη Νήσο.

Κατά την διήμερη επίσκεψη του Παναγιωτάτου και των Μακαριωτάτων στη Θάσο διοργανώθηκαν εκδηλώσεις από το Δήμο Θάσου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με την στήριξη των τοπικών φορέων και των συλλόγων της Θάσου, ανάλογες της ιστορικότητας της επισκέψεως, ενώ υπήρξε έκδηλη η έκφραση αγάπης, σεβασμού και ευγνωμοσύνης από το λαό της Θάσου.

Ειδικότερα:

Πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής του Παναγιωτάτου, των Μακαριωτάτων και της Ιεράς Εικόνας των Αγίων της Θάσου το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Ακολούθησε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας Πατριαρχική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Θάσου, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θάσου στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου εκδήλωση αναγόρευσης της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου & της Α.Μ. Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου σε Επίτιμους Δημότες Θάσου, η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ.

Το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2022 και ημέρα εορτής της «Σύναξις των Αγίων της Θάσου», τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Θάσου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας της παραλιακής οδού «Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου» στα Λιμενάρια της Θάσου.

Ο Δήμος της Θάσου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι, υψηλοί προσκεκλημένοι και μη, τίμησαν με την παρουσία τους τις ιστορικές αυτές στιγμές που βίωσε το νησί μας.

Ευχαριστεί δε ειδικότερα την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τις Ένοπλές Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Θάσου, τις Ναυτιλιακές Εταιρείες, τους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες της Θάσου, το προσωπικό του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του για την πολύτιμη στήριξη και συνεισφορά τους στην επιτυχή πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων του Δήμου.

Ιδιαιτέρα ο Δήμος της Θάσου ευχαριστεί θερμά τους απλούς πολίτες της Θάσου, που με αισθήματα χαράς, αγάπης και σεβασμού συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Δήμου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...