Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Κικίλιας: Ενισχύουμε την Θάσο με επενδύσεις και έργα υποδομής

Ημέρα:

spot_img

Την Θάσο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρη Παρασχούδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνη Μιτζάλη και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Καβάλας Μπάμπη Δράκο.

Σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποίησε με τον Δήμαρχο του νησιού Λευτέρη Κυριακίδη και την αντιπεριφερειάρχη Διεθνών Σχέσεων Μαρία Πολυμέρου, καθώς και με ξενοδόχους- ιδιοκτήτες καταλυμάτων και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για τις εξαιρετικές επιδόσεις που κατέγραψε φέτος ο τουρισμός στη Θάσο, όπου οι πληρότητες έφτασαν το 100% και οι αφίξεις στην κορύφωση της σεζόν έσπασαν κάθε ρεκόρ, υπερβαίνοντας ακόμα και τις αντίστοιχες του 2019.

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι μετά τη φετινή επιτυχημένη τουριστική περίοδο, στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Θάσου, με ανάπτυξη έργων υποδομής και προβολή του νησιού ως ένας ξεχωριστός, εναλλακτικός προορισμός που συνδυάζει το βουνό και την απαράμιλλης ομορφιάς φύση με τη θάλασσα.

«Θα ενδυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν του νησιού, θα αυξήσουμε περαιτέρω τα έσοδα, αλλά θα προστατεύσουμε και την πολιτιστική κληρονομιά της Θάσου, την ομορφιά και τα ιδιαίτερα τοπία της. Συμφωνήσαμε ότι θα αξιοποιήσουμε τα τρία χρηματοδοτικά εργαλεία (ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, RRF) έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις υποδομές. Σύντομα το υπουργείο Τουρισμού θα βγάλει πρόσκληση ενδιαφέροντος για λιμάνια, λιμενοβραχίονες, αγκυροβόλια, μαρίνες, αλλά και για έργα σχετικά με την πρόσβαση στις παραλίες, για καταλύματα, θεματικό τουρισμό, γαστρονομία κ.α. Νομίζω ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να προχωρήσουμε σε επενδύσεις για την επόμενη σεζόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος απαιτείται συλλογική προσπάθεια (Δήμος, Περιφέρεια, επαγγελματίες τουρισμού, ιδιώτες).

Ο δήμαρχος, Λευτέρης Κυριακίδης είπε ότι η παρουσία του υπουργού Τουρισμού στο νησί αποδεικνύει την ισχυρή θέση της Θάσου στον τουριστικό χάρτη της χώρας, και ανέφερε ότι συζητήθηκε η εξαιρετική πορεία του τουρισμού το 2022 και τα ζητήματα που θα πρέπει να προωθηθούν προκειμένου και το 2023 να είναι μια εξίσου επιτυχημένη χρονιά.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης δήλωσε ότι η φετινή σεζόν εξελίχθηκε πολύ ικανοποιητικά- πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο- παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, τις γεωπολιτικές αστάθειες και την οικονομική κρίση, με τις πληρότητες να φτάνουν το 100%, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του υπουργού Τουρισμού στο νησί είναι πολύ σημαντική αναφορικά με την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

πηγή: http://amna.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...