Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026

Προτεραιότητα για τον δήμο Παγγαίου αποτελεί η Παιδεία

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ζωή Απαζίδου: H ανέγερση του 12θεσιου δημοτικού σχολείου στην Παραλία Οφρυνίου θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις υποδομές του δήμου Παγγαίου / Καθημερινά αγωνιζόμαστε για το καλύτερο δυνατό / Επιτυχημένη η δράση πρόληψης και ενημέρωσης για την αρτηριακή πίεση στο ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης

Την απόλυτη ικανοποίησή της για την υπογραφή της σύμβασης που αφορά την ανέγερση του 12θεσιου δημοτικού σχολείου Οφρυνίου στην Παραλία Οφρυνίου, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Παγγαίου, Ζωή Απαζίδου.

«Πρόκειται για ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό και αναγκαίο, που θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις υποδομές του δήμου Παγγαίου, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Καθημερινά αγωνιζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς η Παιδεία είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του δημάρχου μας, Φίλιππου Αναστασιάδη», υπογράμμισε σχετικά η κ. Απαζίδου. 

«Η Παιδεία είναι προτεραιότητα της διοίκησης του Φίλιππου Αναστασιάδη κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα έργα που έχουμε δρομολογήσει κι από αυτά που ήδη έχουν ολοκληρωθεί…»

«Η Παιδεία είναι ψηλά στην ατζέντα μας, είναι προτεραιότητα της διοίκησης του Φίλιππου Αναστασιάδη κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα έργα που έχουμε δρομολογήσει κι από αυτά που ήδη έχουν ολοκληρωθεί. Δεν εστιάζουμε μόνο στο θέμα των υποδομών, αλλά και της γενικότερης λειτουργίας της Παιδείας στον δήμο Παγγαίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για το μεγάλο έργο της ανέγερσης του 12θεσιου δημοτικού σχολείου της Παραλίας Οφρυνίου τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη, φυσικά τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο φορείς», ανέφερε στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Παγγαίου.

Τα όσα προβλέπεται να γίνουν μέσω της μελέτης για την ανέγερση του 12θεσιου δημοτικού σχολείου της Παραλίας Οφρυνίου

Η μελέτη του εν λόγω έργου προβλέπει: Οικοδομικές εργασίες που περιλαμβάνουν χωματουργικά, σκυροδέματα, τοιχοποιίες – επιχρίσματα, επενδύσεις – επιστρώσεις, ξύλινες – μεταλλικές κατασκευές και λοιπές εργασίες – τελειώματα.

Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που περιλαμβάνουν ύδρευση – αποχέτευση,

πυροπροστασία, θέρμανση, ηλεκτρικά ασθενή και ισχυρά και ανελκυστήρα.

Το κτήριο αυτό θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου Παγγαίου με συνολικό εμβαδό 10.500,00 τ.μ., στον οικισμό Παραλίας Οφρυνίου.

Το νέο κτήριο είναι διώροφο με στέγη. Στο ισόγειο, επιφανείας 1.641,24 τ.μ., περιλαμβάνονται αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και βοηθητικούς χώρους, κουζίνα και αίθουσα φαγητού, χώροι γραφείων, ιατρείο, χώροι υγιεινής, χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων, κλιμακοστάσια – ανελκυστήρας, διάδρομοι, αίθουσα οργάνων γυμναστικής και στον όροφο, επιφανείας 1.558,74 τ.μ., αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, χώροι υγιεινής, βοηθητικοί χώροι, κλιμακοστάσια ανελκυστήρας και διάδρομοι. Σημειώνεται ότι οι χώροι έχουν προκύψει μετά από την εκπόνηση του κτηριολογικού προγράμματος που αντιστοιχεί στη βαθμίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη αναγκών 12θεσιου ολοήμερου δημοτικού σχολείου, 300 μαθητών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης δράση πρόληψης και ενημέρωσης για την αρτηριακή πίεση με ομιλητή τον Ξ. Κροκίδη 

Στο πλαίσιο των δηλώσεών της στον «Ενήμερο», η Ζωή Απαζίδου αναφέρθηκε και στην δράση πρόληψης και ενημέρωσης για την αρτηριακή πίεση, με τίτλο: «Μέτρησε την πίεσή σου», η οποία  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (12/6) στο ΚΑΠΗ της Ελευθερούπολης, με ομιλητή τον διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφώντα Κροκίδη.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Παγγαίου, «μετά την άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ομιλία του κ. Κροκίδη, ακολούθησαν δωρεάν μετρήσεις πίεσης στο κοινό από τους γιατρούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Κροκίδη και τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για την παρουσία τους και την πολύτιμη συμβολή τους στη δράση αυτή. Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι θεμέλιο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η «Αστερούπολη» κέρδισε μικρούς και μεγάλους

Απόστολος Μουμτσάκης: Επιτυχημένη η συνεργασία με συλλόγους και φορείς...

Θανατηφόρο τροχαίο με κλεμμένο όχημα

Θανατηφόρο τροχαίο με κλεμένο όχημαΤην 6-1-2026 και 09:15΄, στο...

Ανακαίνιση του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας με δωρεά του προέδρου των Καβαλιωτών Αθηνών

Για τις προοπτικές του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας το 2026,...

ΠΡΟΣΟΧΗ στις Ιρλανδικές Διαβάσεις λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλεί τους πολίτες...

Έτος γεμάτο από πολιτισμό το 2025 για την Θασιακή Ένωση Καβάλας

«Η Θασιακή Ένωση Καβάλας ολοκλήρωσε το 2025 με πληθώρα...

Μάκης Παπαδόπουλος: «ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: τί πραγματικά συνέβη;»

1) Τι είναι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και γιατί μας...

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Καβάλας

Με κατάνυξη και λαμπρότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων,...

Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέστου

Με απόφαση του Δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη ορίζονται οι...