Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Πανέτοιμος ο δήμος Παγγαίου για την αξιοποίηση του Ε.Σ.Π.Α. και του LEADER

Ημέρα:

Δύσκολη χρόνια για τη λειτουργία του δήμου Παγγαίου, χαρακτηρίζει το 2016, ο δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης. Μιλώντας στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, επισήμανε με έμφαση ότι η συνεχής περικοπή πόρων και η καθυστέρηση χρηματοδοτήσεων, δεν επιτρέπουν στη διοίκηση να πραγματοποιήσει με ευκολία τον προγραμματισμό της.

«Το 2016 περάσαμε δύσκολα όλοι μας. Ξέρουμε την οικονομική κρίση που τη ζούμε στο πετσί μας, όχι μόνο ως δήμος, αλλά και ως πολίτες. Το κλίμα αυτό το νιώσαμε και στον δήμο Παγγαίου, με πόρους να κόβονται συνέχεια, αλλά και τις χρηματοδοτήσεις, να μην έρχονται στον καιρό τους. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις εύκολα τον προγραμματισμό των πληρωμών και των εργασιών που θέλεις να κάνεις», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Προσπαθήσαμε με το καλύτερο να αντεπεξέλθουμε, κυρίως στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και υποχρεώσεις έναντι των δημοτών μας…»

«Η συνεχής αλλαγή νόμων, καθώς και οι αλλεπάλληλες συνθέσεις στα κυβερνητικά πρόσωπα, ήταν στοιχεία που πραγματικά μας δυσκόλεψαν στο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Ωστόσο εμείς προσπαθήσαμε με το καλύτερο να αντεπεξέλθουμε, κυρίως στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και υποχρεώσεις που έχουμε έναντι των δημοτών μας, σε βασικά στοιχεία για την καθημερινότητα τους βελτιώνοντας και δημιουργώντας υποδομές», συμπλήρωσε ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

Πανέτοιμος ο δήμος Παγγαίου από άποψη μελετών και σχεδιασμού για την αξιοποίηση του Ε.Σ.Π.Α. και του LEADER

Ο δήμαρχος Παγγαίου ανέφερε επίσης ότι το 2016 «ήταν ένας χρόνος που προσπαθήσαμε να μελετήσουμε και να σχεδιάσουμε για το 2017, χρονιά στην οποία ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει το νέο Ε.Σ.Π.Α., αλλά και το νέο LEADER. Το 2016 ζούσαμε με την ελπίδα, όμως σε πολλά θέματα, παρά το ότι είμασταν έτοιμοι, από μελέτες, δυστυχώς δεν προχώρησε κάτι ιδιαίτερα. Το LEADER το περιμέναμε στις αρχές του 2016, δυστυχώς όμως μόλις μέσα στο Δεκέμβριο χρηματοδοτήθηκε η «Αναπτυξιακή Καβάλας» με 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Όλα πηγαίνουν πίσω. Είμαστε πανέτοιμοι από θέματα μελετών και σχεδιασμού για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Έχουμε λύσει πολλά θέματα καθημερινότητας, αλλά καθώς θα στρώσει η οικονομία ή θα σταθεροποιηθεί έστω, ο δήμος Παγγαίου ελπίζουμε ότι θα βρει έναν καλό βηματισμό».

Τι απαντά ο κ. Αναστασιάδης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Τέλος, ερωτηθείς για το αν τον ανησυχεί ένα ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία ενός δήμου, ο Φίλιππος Αναστασιάδης απάντησε: «Ένα ασταθές κλίμα σίγουρα δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία μας. Αυτό είναι βέβαιο. Αν γίνουν εκλογές στις αρχές του έτους, πιστεύω ότι πολύ σύντομα η όποια κυβέρνηση προκύψει θα βρει το βηματισμό της, θα σταθεροποιηθεί η χώρα, για να μπορέσουμε κι εμείς να γνωρίζουμε τι θα έχουμε λαμβάνειν από την κεντρική εξουσία, αλλά και οι πολίτες να βρουν μια σειρά στις δικές τους υποχρεώσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...