Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Προβληματισμός για τις βίλες του Άλεξ στην Αλάνα

Ημέρα:

Την ανησυχία του για το γεγονός του μη ορισμού ασφαλιστικών δικλείδων, αλλά και της έλλειψης συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την αξιοποίηση της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας, η οποία «πέρασε» στον επενδυτή Άλεξ Χαντιτάτζι, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στο CENTER TV και στην εκπομπή ON CAMERA, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Είναι μια καλή εξέλιξη το γεγονός ότι γενικά θα αξιοποιηθεί η Αλάνα, καθώς το είχε ανάγκη η περιοχή και νομίζω ότι αν γίνει μια σωστή αξιοποίηση, θα είναι κάτι που θα προσδώσει θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής και στην τοπική οικονομία. Όμως εγώ έχω την ανάγκη να εκφράσω την ανησυχία μου, για το γεγονός ότι δεν έχουν οριστεί κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες πραγματικά θα μπορούσαν να περιχαρακώσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί η Αλάνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Δυστυχώς με τον τρόπο που έχει γίνει η διαδικασία αυτή, δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα αξιοποιηθεί προς όφελος των συμπολιτών μας. Δηλαδή μπορεί ο χώρος να μείνει όπως είναι ή να αξιοποιηθεί με κάποιες κατοικίες. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι ανάπτυξη…»

 «Το είπα κι άλλη φορά, πως όποιος και να είναι ο επενδυτής, πρέπει να προσφέρει στην περιοχή μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να δοθούν θέσεις εργασίας, ένα σαφές πλάνο για το πως θα αξιοποιηθεί η Αλάνα. Δυστυχώς με τον τρόπο που έχει γίνει η διαδικασία αυτή, δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα αξιοποιηθεί προς όφελος των συμπολιτών μας. Δηλαδή μπορεί ο χώρος να μείνει όπως είναι ή να αξιοποιηθεί με κάποιες κατοικίες. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι ανάπτυξη και δεν θα βοηθήσει την περιοχή μας. Θεωρώ ότι έπρεπε να μπουν κάποιοι όροι, που θα όριζαν τον τρόπο αξιοποίησης. Ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσε να προσδώσει στην περιοχή οφέλη τουριστικά και οικονομικά θα ήταν η αξιοποίηση του με την υποχρεωτικότητα να γίνει μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με τις προδιαγραφές που θα όριζε η προκήρυξη», σημείωσε ακόμη ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε και θα το κάνουμε με τον όποιο επενδυτή, αρκεί να βοηθήσει πραγματικά την περιοχή μας…»

 «Εκεί είναι οι ενστάσεις μου. Κατά τα άλλα είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε και θα το κάνουμε με τον όποιο επενδυτή, προς όφελος αυτής της επένδυσης, αρκεί να βοηθήσει πραγματικά την περιοχή μας και μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης που θα έπρεπε να είχε τεθεί κι αυτό από πολύ νωρίς. Αν ένας επενδυτής πει εγώ σκέφτομαι να το αξιοποιήσω μετά από 20 χρόνια, νομίζω ότι δεν είναι προς όφελος της περιοχής μας. Αυτά έπρεπε να είχαν προσεχθεί από την αρχή. Τα είχα τονίσει στους ανθρώπους του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Ευελπιστώ όμως, επειδή είναι ένα ιδιαίτερο ακίνητο, πραγματικά ο επενδυτής θα το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να έχει οφέλη ο ίδιος και η ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

 «Ήδη προγραμματίζουμε παράλληλα έργα που απαιτούνται για την επένδυση αυτή –  Όσο πιο άμεσα προχωρήσει αυτός, τόσο πιο άμεσοι θα είμαστε κι εμείς…»

 «Εμένα δεν με νοιάζει κάτι άλλο εκτός από το καλό του τόπου κι αυτό έπρεπε να είχε διασφαλιστεί ήδη. Ήδη προγραμματίζουμε παράλληλα έργα που απαιτούνται για την επένδυση αυτή, θα συνεργαστούμε σε κάθε περίπτωση με τον επενδυτή. Όσο πιο άμεσα προχωρήσει αυτός, τόσο πιο άμεσοι θα είμαστε κι εμείς. Έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες ως δήμος Παγγαίου για τον κόμβο της Ηρακλείτσας και της Αλάνας. Πρόκειται για δυο κόμβους που θα γίνουν, ο ένας ακριβώς στην έξοδο από την Εγνατία και ο δεύτερος θα είναι για την είσοδο έξοδο της Αλάνας. Τις υποδομές ήδη τις προγραμματίσαμε και το έχουμε συζητήσει με την Π.Α.Μ.Θ., ώστε να χρηματοδοτηθούν οι δυο αυτοί κόμβοι για να βοηθήσουν την περιοχή και την επένδυση εκεί», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Αναστασιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...