Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στα ιατρεία Γεωργιανής και Ν. Περάμου

Ημέρα:

Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των ιατρείων Γεωργιανής και Ν. Περάμου που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις επισκευών στα δημοτικά ιατρεία Γεωργιανής και Ν. Περάμου του Δήμου Παγγαίου».

Η δαπάνη του έργου ανήλθε στο ποσό των 68.000 ευρώ και καλύφθηκε από πιστώσεις του προγράμματος «INTERREG V-A GREECE – BULGARIA 2014-2020» και ιδίους πόρους.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν το πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του έργου.

Να σημειωθεί ότι με το εν λόγω έργο, όσον αφορά το Ιατρείο Γεωργιανής, έγινε επιδιόρθωση – συντήρηση των ξύλινων κουφωμάτων και χρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά του ιατρείου.

Όσον αφορά το Ιατρείο της Ν. Περάμου, διαμορφώθηκε ο χώρος στο ισόγειο του παλιού ∆ημαρχείου Ελευθερών, ώστε να είναι κατάλληλος για την εγκατάσταση του ιατρείου, σύμφωνα με τα συνοδευτικά σχέδια της μελέτης. Για το σκοπό πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαιρέσεων και κατασκευής χωρισμάτων προκειμένου να διαμορφωθούν τρεις αίθουσες (δύο εξεταστήρια και ένας θάλαμος βραχείας νοσηλείας), τρεις χώροι wc (ασθενών, ΑΜΕΑ και προσωπικού), μία αίθουσα αναμονής και αποθήκη. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν οικοδομικές εργασίες ολοκλήρωσης των αιθουσών, όπως επιστρώσεις πλακιδίων, χρωματισμοί κ.λ.π. Ιδιαίτερα υπήρξε μέριμνα για την πρόσβαση των ασθενών και του ασθενοφόρου στον χώρο του ιατρείου.

Μάλιστα για να είναι εύκολη η πρόσβαση ο ανάδοχος του έργου προχώρησε στην καθαίρεση των οπτοπλινθοδομών του πρώην κυλικείου και τμήματος της περίφραξης και του πεζοδρομίου και με την κατασκευή ράμπας για την κίνηση του ασθενοφόρου, των ασθενών και των ΑΜΕΑ.

Ο χώρος του νηπιαγωγείου που λειτουργεί επίσης στο ισόγειο του πρώην ∆ημαρχείου ανεξαρτητοποιήθηκε με την κατασκευή μεταλλικών κιγκλιδωμάτων σε δύο θέσεις (διάδρομος κτιρίου και αύλειος χώρος), ώστε η κίνηση προς το ιατρείο και το ΚΕΠ να μην πραγματοποιείται διά μέσου του χώρου του νηπιαγωγείου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...