Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Θωρακίστηκε αντιπλημμυρικά η δημοτική ενότητα Ελευθερών

Ημέρα:

Με τον καθαρισμό του ρέματος της Νέας Ηρακλείτσας στην περιοχή της αλάνας, ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, φρεατίων και σχαρών στο σύνολο της δημοτικής ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών, Πάρης Γρηγοριάδης, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού στα δημοτικά διαμερίσματα Ελαιοχωρίου, Ελευθερών και Νέας Περάμου, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα, η πολύπαθη από πλημμυρικά φαινόμενα δημοτική ενότητα Ελευθερών, να είναι πλέον πανέτοιμη ενόψει του χειμώνα να αντιμετωπίσει τις επικείμενες βροχοπτώσεις.

Οι εργασίες εκτελέστηκαν φέτος με μεγαλύτερο σκαπτικό μηχάνημα με το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από κάθε άλλη φορά

Μάλιστα, όπως με έμφαση υπογράμμισε ο κ. Γρηγοριάδης, οι εργασίες έγιναν σε βάθος και καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ελευθερών ευχαρίστησε τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη για την βοήθεια του σχετικά με το θέμα, καθώς, όπως είπε, φρόντισε οι εργασίες καθαρισμού να εκτελεστούν με μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα, γεγονός που συνέβαλε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει το σύστημα σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, ειδικά στην περιοχή της Νέας Περάμου, ο κ. Γρηγοριάδης απάντησε: «Τα ρέματα στην ευρύτερη περιοχή του αντλιοστασίου είναι καθαρά και σε ετοιμότητα. Ευελπιστώ ότι θα αντεπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες προκύψουν στο μέλλον».

Ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της περιοχής – Αποτύπωση όλων των επικίνδυνων σημείων μεταξύ Παληού και Νέας Ηρακλείτσας – Επάρκεια σε αλάτι

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζουν οι κάτοικοι της περιοχής τα έργα που αφορούν τον καθαρισμό των ρεμάτων, ο κ. Γρηγοριάδης απάντησε: «Οι κάτοικοι είναι πολύ ικανοποιημένοι και μας δίνουν συγχαρητήρια, Μάλιστα μας λένε ότι πρώτη φορά είδαν τόσο καλό καθαρισμό, ειδικά στην περιοχή «40», όπου παλιότερα υπήρχαν διαμαρτυρίες, οι οποίες ήταν φυσικά δικαιολογημένες».

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών δήλωσε στον «Ε» ότι έχουν ήδη επισημανθεί όλα τα επικίνδυνα σημεία από το Παληό προς την Νέα Ηρακλείτσα με αντίστοιχη αποτύπωση όλου του οδικού δικτύου, των μπαρών και των φρεατίων, ώστε στη συνέχεια να επιληφθεί η Π.Ε. Καβάλας.

Τέλος, ο Πάρης Γρηγοριάδης ανέφερε ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και όσον αφορά το αλάτι, ενώ έχει δοθεί εντολή τα μηχανήματα του δήμου να είναι καλοσυντηρημένα και εφοδιασμένα με καύσιμα, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, χιονόπτωσης ή παγετού.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...