Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Φίλιππος Αναστασιάδης: Η παραλία της Αλάνας θα παραμείνει ελεύθερη

Ημέρα:

Ξεκάθαρη δήλωση ότι η παραλία της Αλάνας είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, οι οποίοι δεν θα αποκλειστούν από αυτήν εξαιτίας της επικείμενης επένδυσης στην εν λόγω περιοχή, έκανε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Είμαστε απόλυτοι και ξεκάθαροι. Ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα και την υποχρέωση, όπως και κάθε αρμόδια υπηρεσία, να τηρήσει τον νόμο. Δεν θα του χαριστούμε, δεν θα τον αδικήσουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο CENTER TV, ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία. Υπάρχει η υποχρέωση σε μια τόσο μεγάλη έκταση να αφεθούν κοινόχρηστοι χώροι, να υπάρχει η δυνατότητα για την ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας μέσα από την έκταση της Αλάνας…»

 «Υπάρχουν διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, οι οποίες προβλέπουν πως θα λειτουργήσει και το κατά πόσο θα υπάρξει ιδιωτική παραλία, νομίζω ότι είναι μια αστοχία. Δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία. Υπάρχει η υποχρέωση σε μια τόσο μεγάλη έκταση να αφεθούν κοινόχρηστοι χώροι, να υπάρχει η δυνατότητα για την ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας μέσα από την έκταση της Αλάνας. Έχει συζητηθεί με την Πολεοδομία ούτως ή άλλως, ήμουν παρών κι εγώ σε μια συνάντηση με συνεργάτες του επενδυτή. Είναι ξεκάθαρο ότι φυσικά και δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία. Είναι ελεύθερη για τον οποιοδήποτε συμπολίτη μας και δεν τίθεται θέμα ιδιωτικής παραλίας», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει τη δυνατότητα να πάει και να κολυμπήσει στο παραλιακό μέτωπο, μπροστά από την Αλάνα…»

 «Η παραλία είναι για όλους, είναι για τους δημότες του δήμου Παγγαίου, αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής μας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει τη δυνατότητα να πάει και να κολυμπήσει στο παραλιακό μέτωπο, μπροστά από την Αλάνα. Αυτό που θέλω να κάνω σαφές είναι ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η δίοδος σε όλη την έκταση της Αλάνας. Υπάρχει η υποχρέωση να δοθούν δίοδοι διέλευσης σε οποιονδήποτε επισκέπτη της παραλίας. Όλα αυτά έπρεπε να υπάρχουν και γραμμένα σε όρους από την αρχική διακήρυξη και δημόσια το έλεγα όλα αυτά να τεθούν επί τάπητος για να μην μπορεί μετά να αλλάξει κάτι στους όρους», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο δήμαρχος Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...