Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Τουριστική κίνηση που θυμίζει καλοκαίρι 2019

Ημέρα:

Καλοκαίρι του 2019 θυμίζει η τουριστική κίνηση στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, με τον αντιδήμαρχο της περιοχής, Χρήστο Πριονίδη, να εκφράζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» την ικανοποίηση του για τη θετική αυτή εξέλιξη.

«Είμαστε καθημερινά στις επάλξεις και παράλληλα δηλώνουμε ικανοποιημένοι από την εικόνα που δείχνει ο δήμος μας και ιδιαίτερα η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, η οποία πραγματικά κατακλύζεται από μεγάλο αριθμό τουριστών και επισκεπτών», αναφέρει σχετικά ο κ. Πριονίδης.

«Όσο  πλησιάζουμε προς τον Δεκαπενταύγουστο, τα πράγματα είναι ολοένα και καλύτερα. Μπορώ να πω ότι η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας θυμίζει το καλοκαίρι του 2019…»

«Η τουριστική κίνηση είναι σταθερά ανοδική μέρα με τη μέρα. Όσο  πλησιάζουμε δε προς τον Δεκαπενταύγουστο, τα πράγματα είναι ολοένα και καλύτερα. Μπορώ να πω ότι η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας θυμίζει το καλοκαίρι του 2019. Βέβαια δεν ήταν όλο το καλοκαίρι έτσι, ο Ιούνιος χάθηκε με τις πολλές βροχές, αλλά έστω κι αυτός ο ενάμιση μήνας και το διάστημα που απομένει μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, ήταν και είναι για τους επαγγελματίες και τους ανθρώπους του τουρισμού μια σημαντική οικονομική ανάσα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που συσσωρεύτηκαν από την πανδημία», τονίζει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι επισκέπτες στη Δ.Ε. Ελευθερών είναι από τη Βουλγαρία, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κάνει την εμφάνιση τους και επισκέπτες από την Τουρκία

Παράλληλα, ο κ. Πριονίδης ερωτηθείς για το προφίλ των επισκεπτών στη Δ.Ε. Ελευθερών, απαντά ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι από τη Βουλγαρία, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κάνει την εμφάνιση τους και επισκέπτες από την Τουρκία. Σε αντίθεση δε με το νησί της Θάσου, όπου κυριαρχούν οι τουρίστες από τη Ρουμανία, στη Δ.Ε. Ελευθερών η παρουσία τους είναι ελάχιστη.

Σύμφωνα πάντα με τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ελευθερών, οι επισκέπτες είναι μοιρασμένοι σε Νέα Πέραμο και Νέα Ηρακλείτσα, όπου τα καταλύματα και των δυο περιοχών είναι ασφυκτικά γεμάτα. Ο κ. Πριονίδης τονίζει ακόμη ότι οι επαγγελματίες της περιοχής είναι ικανοποιημένοι από την έως τώρα κίνηση, ελπίζοντας αυτή να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και το επόμενο διάστημα.

Καθημερινή μάχη για τις υποδομές – Την προσοχή των πολιτών για την αποφυγή πυρκαγιών εφιστά ο Χ. Πριονίδης – Καλό προς το παρόν το επιδημιολογικό επίπεδο στη Δ.Ε. Ελευθερών

 Σε σχέση με τις υποδομές, ο κ. Πριονίδης αναφέρει ότι «όλη την ημέρα ασχολούμαστε με την καθαριότητα. Μετά τη συλλογή των απορριμμάτων από τους κάδους ασχολούμαστε με αυτήν των κλαδιών, των αντικειμένων κλπ. Δυστυχώς κάποιοι λίγοι δεν θέλουν να καταλάβουν και βγάζουν τα μπάζα και τα αντικείμενά τους βράδυ για να μη τους δει κανείς. Σε γενικές γραμμές όμως τα πάμε καλά».

Ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών εφιστά την προσοχή των πολιτών σε σχέση με την αντιπυρική περίοδο, καλώντας τους να είναι σε διαρκή εγρήγορση και να καθαρίζουν τα οικόπεδα τους διαρκώς.

«Ο κίνδυνος είναι πάντα υπαρκτός. Είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε ακόμη κι αν προκύψει κάτι να μπορούμε να το περιορίσουμε άμεσα πριν πάρει διαστάσεις», επισημαίνει σχετικά ο κ. Πριονίδης.

Σε επιδημιολογικό επίπεδο τέλος, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών αναφέρει ότι η περιοχή, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα που να προκαλεί ανησυχία, ωστόσο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για να είναι όλοι προσεκτικοί, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...