Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Σύντομα ο επενδυτής για την αλάνα της Ηρακλείτσας

Ημέρα:

Εντός του Ιουλίου, πιθανόν μέχρι και τα μέσα του μήνα, θα είναι γνωστός ο επενδυτής που θα προκύψει για την Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας, όπως εκτιμά ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό CENTER TV, το καλύτερο κατά την άποψή του θα ήταν να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, με την παρουσία ασφαλιστικών δικλείδων για το πως θα αναπτυχθεί η εν λόγω περιοχή.

«Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μια οικονομοτεχνική μελέτη, μια μελέτη βιωσιμότητας με μια επιχείρηση που θα έχει διάρκεια για όλο το έτος…»

«Για εμένα ανάπτυξη δεν είναι το να χτιστούν κάποιες δεκάδες σπίτια εκεί, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μια οικονομοτεχνική μελέτη, μια μελέτη βιωσιμότητας με μια επιχείρηση που θα έχει διάρκεια για όλο το έτος, θέσεις εργασίας και οφέλη φυσικά στην τοπική κοινωνία. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Δυστυχώς δεν έχουν μπει τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες, αλλά θεωρώ, λόγω του ότι συζητώ και με κάποιους επενδυτές, από μόνο του το ακίνητο είναι τέτοιο, ώστε όποιος επενδύσει εκεί να θελήσει να μπει στη λογική μιας κυκλικής οικονομίας, μιας λειτουργίας σε ετήσια βάση, ώστε να έχουμε τα προσδοκώμενα οφέλη για την περιοχή μας, τα οποία θεωρώ ότι θα είναι πολλά», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Πέρυσι λόγω της πανδημίας ήταν μια χρονιά ιδιαίτερη, κλειδί θα έλεγα για τον δήμο Παγγαίου, διότι είχαμε πολλούς επισκέπτες από πόλεις της Ελλάδας…»

 Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο Παγγαίου, στον δήμο του το τελευταίο διάστημα εκδίδονται από την Πολεοδομία άδειες, ενώ κατασκευάζονται επίσης ξενοδοχειακά συγκροτήματα 3 και 4 αστέρων που θα βοηθήσουν την ευρύτερη περιοχή στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Παράλληλα, επισήμανε το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, πρώτη της πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πέρυσι λόγω της πανδημίας ήταν μια χρονιά ιδιαίτερη, κλειδί θα έλεγα για τον δήμο Παγγαίου, διότι είχαμε πολλούς επισκέπτες από πόλεις της Ελλάδας, όπως τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα ή τα Τρίκαλα. Όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει επισκέπτες για τα επόμενα χρόνια, οι φίλοι τους το ίδιο, αλλά είναι και εν δυνάμει αγοραστές ακινήτων. Αυτό το στοίχημα πέρυσι το κερδίσαμε, παρά το ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά, είχαμε και καθαρό τον δήμο, είχαμε εξαιρετικές τις παραλίες μας, με πολύ καλούς και σοβαρούς επιχειρηματίες – επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας κι έτσι συνεχίζουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...