Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Πόσο κοστίζουν τα πλευρικά διόδια Αγ. Ανδρέα και Εξοχής / Τι ισχύει για τους κατοίκους του δήμου Παγγαίου

Ακολούθησε μας

Από την Δευτέρα τέθηκαν σε λειτουργία τα πλευρικά διόδια της Εγνατίας Οδού διόδια στους κόμβους του Αγίου Ανδρέα και της Εξοχής του δήμου Παγγαίου.

Ήδη από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν τα παράπονα, καθώς υπάρχει μόνον μία θύρα εξόδου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων εν μέσω τουριστικής περιόδου. Επίσης αρκετοί χρήστες της οδού, δηλώνουν πως στο εξής θα χρησιμοποιούν το παλιό δρόμο για να αποφύγουν το επιπλέον κόστος των διοδίων. Κάτι τέτοιο σημαίνει επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο στον δρόμο Καβάλας – Νέας Περάμου, αφού πολλοί χρήστες της Εγνατίας είναι κάτοικοι γειτονικών νομών που έρχονται στις παραλίες για μπάνιο, ή διαθέτουν παραθεριστική κατοικία στην περιοχή και μετακινούνται συχνά προς αυτήν.

Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την δυσφορία του για το όλο γεγονός σημειώνοντας ότι θα επικοινωνήσει με την Διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ για να διευθετηθεί το θέμα.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Παγγαίου ωστόσο μπορούν με την απόκτηση ειδικής κάρτας να μην πληρώνουν το τέλος διοδίων.

Η διαδικασία για την απόκτηση της κάρτας μπορεί να γίνει μέσω του παρακάτω συνδέσμου: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ggde.gr)

Οι τιμές για τα οχήματα είναι η παρακάτω:

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Κατηγορία 1 0,30 ευρώ

Κατηγορία 2 0,40 ευρώ

Κατηγορία 3 1,00 ευρώ

Κατηγορία 4 1,40 ευρώ

ΕΞΟΧΗ

Κατηγορία 1 0,50 ευρώ

Κατηγορία 2 0,60 ευρώ

Κατηγορία 3 1,50 ευρώ

Κατηγορία 4 2,10 ευρώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα