Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Πόσο κοστίζουν τα πλευρικά διόδια Αγ. Ανδρέα και Εξοχής / Τι ισχύει για τους κατοίκους του δήμου Παγγαίου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από την Δευτέρα τέθηκαν σε λειτουργία τα πλευρικά διόδια της Εγνατίας Οδού διόδια στους κόμβους του Αγίου Ανδρέα και της Εξοχής του δήμου Παγγαίου.

Ήδη από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν τα παράπονα, καθώς υπάρχει μόνον μία θύρα εξόδου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων εν μέσω τουριστικής περιόδου. Επίσης αρκετοί χρήστες της οδού, δηλώνουν πως στο εξής θα χρησιμοποιούν το παλιό δρόμο για να αποφύγουν το επιπλέον κόστος των διοδίων. Κάτι τέτοιο σημαίνει επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο στον δρόμο Καβάλας – Νέας Περάμου, αφού πολλοί χρήστες της Εγνατίας είναι κάτοικοι γειτονικών νομών που έρχονται στις παραλίες για μπάνιο, ή διαθέτουν παραθεριστική κατοικία στην περιοχή και μετακινούνται συχνά προς αυτήν.

Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την δυσφορία του για το όλο γεγονός σημειώνοντας ότι θα επικοινωνήσει με την Διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ για να διευθετηθεί το θέμα.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Παγγαίου ωστόσο μπορούν με την απόκτηση ειδικής κάρτας να μην πληρώνουν το τέλος διοδίων.

Η διαδικασία για την απόκτηση της κάρτας μπορεί να γίνει μέσω του παρακάτω συνδέσμου: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ggde.gr)

Οι τιμές για τα οχήματα είναι η παρακάτω:

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Κατηγορία 1 0,30 ευρώ

Κατηγορία 2 0,40 ευρώ

Κατηγορία 3 1,00 ευρώ

Κατηγορία 4 1,40 ευρώ

ΕΞΟΧΗ

Κατηγορία 1 0,50 ευρώ

Κατηγορία 2 0,60 ευρώ

Κατηγορία 3 1,50 ευρώ

Κατηγορία 4 2,10 ευρώ

spot_img

Διαφημίσεις