Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προϋπολογισμός ανάπτυξης και έργων στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Αναπτυξιακό χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό του δήμου Παγγαίου για το 2023, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Πολιτισμού του εν λόγω δήμου, Ζωή Απαζίδου.

Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», η κ. Απαζίδου υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά κλείνει με ταμειακό υπόλοιπο που προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σύμφωνα με την ίδια, καταδεικνύει σωστή οικονομική διαχείριση.

«Έγινε μια άρτια, επαγγελματική και επιστημονική δουλειά από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού…»

 «Ο προϋπολογισμός του δήμου Παγγαίου, μετά τη σύνταξη του από την Οικονομική Υπηρεσία και πριν την έγκριση του από το δημοτικό συμβούλιο, αποστέλλεται υποχρεωτικά στο παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. για έγκριση. Στον δήμο μας ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και σύμφωνα με την απόφαση του παρατηρητηρίου πληρούσε όλα τα κριτήρια σύνταξης του και δεν μας έγινε καμιά παρατήρηση τροποποίησης του. Αυτό δείχνει ότι έγινε μια άρτια, επαγγελματική και επιστημονική δουλειά από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου κατά την κατάρτισή του», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Απαζίδου.

«Ο δήμος μας μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του σε 15 μέρες με ένα μήνα το πολύ…»

Αναφερόμενη σε κάποια από τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού του δήμου Παγγαίου, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Πολιτισμού αναφέρθηκε ειδικότερα στο ότι η φετινή χρονιά κλείνει με χρηματικό υπόλοιπο που προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό δείχνει σωστή οικονομική διαχείριση και πολύ μεγάλη ρευστότητα. Ο δήμος μας έτσι μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του σε 15 μέρες με ένα μήνα το πολύ. Είναι ένας προϋπολογισμός ξεκάθαρα αναπτυξιακός, στον οποίο για έργα και μελέτες έχουν εγγραφεί πιστώσεις πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αφορούν ενταγμένα έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», επισήμανε ακόμη η Ζωή Απαζίδου.

Μερικά από τα μεγάλα έργα του δήμου Παγγαίου που έχουν ενταχθεί

 Μιλώντας ενδεικτικά για κάποια μεγάλα έργα που έχουν ενταχθεί, η κ. Απαζίδου τόνισε: «Πρόκειται για τη μονάδα κομποστοποίησης του δήμου Παγγαίου, ένα μεγάλο έργο με αρχικό ποσό ένταξης 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας με αρχικό ποσό ένταξης 9,2 εκατομμύρια ευρώ, η αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης με αρχική ένταξη 1,8 εκατομμύρια ευρώ, η διαμόρφωση και αποπεράτωση δημοτικού κτηρίου στη Νέα Πέραμο για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου με αρχικό ποσό ένταξης 360.000 ευρώ. Επίσης η επανάχρηση του κτηρίου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης με αρχική ένταξη 660.000 ευρώ».

«Έργα που θα δώσουν μια πιο μεγάλη ώθηση στον δήμο μας…»

«Όπως είναι ξεκάθαρο τρέχουν πολλά έργα στον δήμο μας, κάποια εξ αυτών έχουν ήδη ξεκινήσει, κάποια άλλα βαίνουν προς ολοκλήρωση, ενώ αρκετά είναι αυτά που θα ξεκινήσουν με το νέο έτος. Είναι έργα που θα δώσουν μια πιο μεγάλη ώθηση στον δήμο μας, ο οποίος είναι ένας τουριστικός δήμος. Και φέτος τα πήγαμε πολύ καλά στον τομέα αυτό, οπότε νομίζω ότι όλοι έχουν ανάγκη από την υλοποίηση μεγάλων έργων», συμπλήρωσε ακόμη η αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου.

«Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» και «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» αποτελούν και φέτος πόλο έλξης για την εορταστική περίοδο

 Στο πλαίσιο των δηλώσεων της στον «Ενήμερο» η κ. Απαζίδου αναφέρθηκε και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον δήμο Παγγαίου στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Έχουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Παγγαίου. Η έναρξη για το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» έγινε στις 15 Δεκεμβρίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία με τον Stan. Στις 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού», το οποίο φέτος φιλοξενείται στο παλιό οικοτροφείο Ελευθερούπολης, έναν χώρο που μας παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’ αυτό τον μητροπολίτη μας τον κ. Χρυσόστομο. Είναι ένας χώρος που λειτουργεί εσωτερικά και εξωτερικά. Έχει περιφραγμένο εξωτερικό χώρο με λούνα παρκ, σπιτάκια συλλόγων και παραγωγών του δήμου μας. Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό. Έχει φτιαχτεί με πολλή αγάπη και μεράκι. Ο εσωτερικός χώρος είναι θερμαινόμενος, οπότε σε περίπτωση κρύου ή βροχής θα μπορούμε να κάνουμε μέσα τις εκδηλώσεις. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 22 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Απαζίδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...