Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Προϋπολογισμός ανάπτυξης και έργων στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

Αναπτυξιακό χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό του δήμου Παγγαίου για το 2023, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Πολιτισμού του εν λόγω δήμου, Ζωή Απαζίδου.

Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», η κ. Απαζίδου υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά κλείνει με ταμειακό υπόλοιπο που προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σύμφωνα με την ίδια, καταδεικνύει σωστή οικονομική διαχείριση.

«Έγινε μια άρτια, επαγγελματική και επιστημονική δουλειά από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού…»

 «Ο προϋπολογισμός του δήμου Παγγαίου, μετά τη σύνταξη του από την Οικονομική Υπηρεσία και πριν την έγκριση του από το δημοτικό συμβούλιο, αποστέλλεται υποχρεωτικά στο παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. για έγκριση. Στον δήμο μας ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και σύμφωνα με την απόφαση του παρατηρητηρίου πληρούσε όλα τα κριτήρια σύνταξης του και δεν μας έγινε καμιά παρατήρηση τροποποίησης του. Αυτό δείχνει ότι έγινε μια άρτια, επαγγελματική και επιστημονική δουλειά από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου κατά την κατάρτισή του», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Απαζίδου.

«Ο δήμος μας μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του σε 15 μέρες με ένα μήνα το πολύ…»

Αναφερόμενη σε κάποια από τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού του δήμου Παγγαίου, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Πολιτισμού αναφέρθηκε ειδικότερα στο ότι η φετινή χρονιά κλείνει με χρηματικό υπόλοιπο που προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό δείχνει σωστή οικονομική διαχείριση και πολύ μεγάλη ρευστότητα. Ο δήμος μας έτσι μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του σε 15 μέρες με ένα μήνα το πολύ. Είναι ένας προϋπολογισμός ξεκάθαρα αναπτυξιακός, στον οποίο για έργα και μελέτες έχουν εγγραφεί πιστώσεις πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αφορούν ενταγμένα έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», επισήμανε ακόμη η Ζωή Απαζίδου.

Μερικά από τα μεγάλα έργα του δήμου Παγγαίου που έχουν ενταχθεί

 Μιλώντας ενδεικτικά για κάποια μεγάλα έργα που έχουν ενταχθεί, η κ. Απαζίδου τόνισε: «Πρόκειται για τη μονάδα κομποστοποίησης του δήμου Παγγαίου, ένα μεγάλο έργο με αρχικό ποσό ένταξης 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας με αρχικό ποσό ένταξης 9,2 εκατομμύρια ευρώ, η αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης με αρχική ένταξη 1,8 εκατομμύρια ευρώ, η διαμόρφωση και αποπεράτωση δημοτικού κτηρίου στη Νέα Πέραμο για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου με αρχικό ποσό ένταξης 360.000 ευρώ. Επίσης η επανάχρηση του κτηρίου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης με αρχική ένταξη 660.000 ευρώ».

«Έργα που θα δώσουν μια πιο μεγάλη ώθηση στον δήμο μας…»

«Όπως είναι ξεκάθαρο τρέχουν πολλά έργα στον δήμο μας, κάποια εξ αυτών έχουν ήδη ξεκινήσει, κάποια άλλα βαίνουν προς ολοκλήρωση, ενώ αρκετά είναι αυτά που θα ξεκινήσουν με το νέο έτος. Είναι έργα που θα δώσουν μια πιο μεγάλη ώθηση στον δήμο μας, ο οποίος είναι ένας τουριστικός δήμος. Και φέτος τα πήγαμε πολύ καλά στον τομέα αυτό, οπότε νομίζω ότι όλοι έχουν ανάγκη από την υλοποίηση μεγάλων έργων», συμπλήρωσε ακόμη η αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου.

«Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» και «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» αποτελούν και φέτος πόλο έλξης για την εορταστική περίοδο

 Στο πλαίσιο των δηλώσεων της στον «Ενήμερο» η κ. Απαζίδου αναφέρθηκε και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον δήμο Παγγαίου στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Έχουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Παγγαίου. Η έναρξη για το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» έγινε στις 15 Δεκεμβρίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία με τον Stan. Στις 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού», το οποίο φέτος φιλοξενείται στο παλιό οικοτροφείο Ελευθερούπολης, έναν χώρο που μας παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’ αυτό τον μητροπολίτη μας τον κ. Χρυσόστομο. Είναι ένας χώρος που λειτουργεί εσωτερικά και εξωτερικά. Έχει περιφραγμένο εξωτερικό χώρο με λούνα παρκ, σπιτάκια συλλόγων και παραγωγών του δήμου μας. Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό. Έχει φτιαχτεί με πολλή αγάπη και μεράκι. Ο εσωτερικός χώρος είναι θερμαινόμενος, οπότε σε περίπτωση κρύου ή βροχής θα μπορούμε να κάνουμε μέσα τις εκδηλώσεις. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 22 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Απαζίδου.

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...