Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Πονοκέφαλος» για την Δ. Ε. Ελευθερών οι κυνηγοί από την Κύπρο

Ημέρα:

Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει στον Δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ελευθερών από την παρουσία πολλών κυνηγών που έρχονται οργανωμένα από την Κύπρο με σκοπό να κυνηγήσουν μέσα στον κάμπο πουλιά.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από το μέτρο, όμως ο νόμος για το κυνήγι που δεν έχει αλλάξει εδώ και εξήντα χρόνια τους καλύπτει. Έτσι ούτε το Δασαρχείο ούτε η Αστυνομία δεν μπορούν να επέμβουν.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι γιατί ναι μεν κυνηγούν εκτός αστικής περιοχής, όμως πολλοί εκτός του ότι βρίσκουν σκάγια ακόμα και μέσα στο σπίτι τους , βλέπουν να καταστρέφονται και οι ελαιώνες τους ή τα αμπέλια τους, αφού τα σκάγια τους διαλύουν τα νάιλον που σκεπάζουν τις καλλιέργειές τους και ότι άλλες κατασκευές έχουν κάνει για να τα προστατέψουν μέσα στον χειμώνα.

Για το θέμα αυτό έχει κάνει καταγγελία ο αντιδήμαρχος Ελευθερών κ. Χρήστος Πριονίδης και αναμένει να πάρει μια απάντηση από την πολιτεία αφού έχει δημοσιοποιήσει το θέμα, το οποίο αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ειδικότερα ο κ. Πριονίδης σε ανάρτησή του σημειώνει:

Ένα χρόνιο πρόβλημα που λαμβάνει χώρα πάντα τέτοιο καιρό είναι τα γκρουπ κυνηγών που έρχονται από Κύπρο και κυνηγάνε στον κάμπο των Ελευθερών με θράσος λες και τους ανήκει, αφού δεν σκέφτονται τις περιουσίες των αγροτών μας και με τις βολές τους τρυπάνε τα ναύλων, τα σταγονίδια, πολλές φορές δεξαμενές ποτίσματος, αλλά και κολόνες τις ΔΕΗ όπως πέρσι να θυμίσω που έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες το Δημοτικό Διαμέρισμα των Ελευθερών.

Το σημαντικότερο δε είναι οι ανθρώπινες ζωές! Αφού απευθύνθηκα τηλεφωνικά εγώ ο ίδιος (σ.σ.: ο Χρήστος Πριονίδης) στο Δασαρχείο πήρα την απάντηση πως δεν τους καλύπτει η νομοθεσία ώστε να μπορούν να επέμβουν και πως έχουν κάνει ενέργειες από το 2018 για να αλλάξει αυτό, αλλά μέχρι τώρα τίποτα.

Έτσι μίλησα με τον συνάδελφο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Μποσμπότη και του ζήτησα να δει το νομικό καθεστώς ώστε να παρθεί απόφαση που να απαγορεύει στα συγκεκριμένα γκρουπ το κυνήγι για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...