Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Οικιστική «έκρηξη» στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

Για την εκρηκτική οικιστική ανάπτυξη, την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργεί στην εκτέλεση των έργων η εκτίναξη των τιμών στα υλικά, μίλησε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην πορεία της τουριστικής περιόδου και για το αν είναι εφικτός ο στόχος να καλυφθεί ή ακόμη και να ξεπεραστεί το 2019. Εν συνεχεία έδωσε απαντήσεις σχετικά με τη μεγάλη οικιστική ανάπτυξη που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στον δήμο Παγγαίου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εκτέλεση των έργων μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τις διαρκείς ανατιμήσεις των υλικών.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι. Αυτό μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί, ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε ακόμη καλύτερα τις υπηρεσίες μας στους επισκέπτες της περιοχής μας…»

 «Από τη μέχρι τώρα εικόνα που έχω προσωπικά, αλλά και από την επαφή μου με τους επαγγελματίες της περιοχής μας, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι. Αυτό μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί, ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε ακόμη καλύτερα τις υπηρεσίες μας στους επισκέπτες της περιοχής μας, αλλά και στους δημότες μας και σε όσους διατηρούν εξοχικές κατοικίες στον δήμο μας. Ο κόσμος έχει την ανάγκη να βγει, να διασκεδάσει και να απολαύσει τις ομορφιές του δήμου Παγγαίου και γι’ αυτό θεωρώ ότι η τουριστική κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην περιοχή μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου αναφερόμενος στα θέματα του τουρισμού.

«Είναι εφικτός ο στόχος μας να ξεπεράσουμε τις επιδόσεις του 2019…»

 «Μην ξεχνάμε ότι ο δήμος Παγγαίου το 2020 και το 2021, τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας, άγγιξε τις επιδόσεις του 2019. Έχουμε δημιουργήσει όλο αυτό το διάστημα τις απαραίτητες υποδομές, παρέχοντας ποιότητα στις υπηρεσίες μας και θεωρώ ότι με τις βάσεις που βάλαμε, μπορούμε να έχουμε ακόμη περισσότερο τουρισμό. Υπάρχουν όλες οι απαραίτητες και κατάλληλες υποδομές, εν πολλοίς αναβαθμισμένες, που νομίζω ότι μπορούν άριστα να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες μας. Άρα είναι εφικτός ο στόχος μας να ξεπεράσουμε τις επιδόσεις του 2019», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Αναστασιάδης.

«Υπάρχει μια οικιστική ανάπτυξη που είναι όντως πολύ έντονη. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει συνδράμει πάρα πολύ ότι οι οικοδομικές άδειες εκδίδονται από τον δήμο μας…»

Μιλώντας για την οικιστική ανάπτυξη του δήμου Παγγαίου, ο Φίλιππος Αναστασιάδης επισήμανε: «Το δείχνουν και τα επίσημα συγκριτικά στοιχεία που έχουμε από τις υπηρεσίες μας. Υπάρχει μια οικιστική ανάπτυξη που είναι όντως πολύ έντονη. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει συνδράμει πάρα πολύ ότι οι οικοδομικές άδειες εκδίδονται από τον δήμο μας. Αυτό ναι μεν μπορεί να απασχολεί προσωπικό μας που θα ήταν στην Τεχνική Υπηρεσία ή σε άλλες, αλλά επειδή πίστευα ότι η ανάπτυξη έρχεται και μέσα από την οικοδομή και το βλέπουμε, εκδίδουμε άδειες όταν ο φάκελος είναι ολοκληρωμένος το αργότερο σε έναν μήνα, ενώ παλιότερα φτάναμε τα δύο χρόνια και με αβεβαιότητα. Άρα, αυτό μας έχει βοηθήσει πολύ και το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, ότι στον δήμο Παγγαίου υπάρχει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη που θα συνεχιστεί. Είναι κάτι που δίνει ζωντάνια στην τοπική οικονομία».

«Γίνονται πολλά έργα στον δήμο Παγγαίου, παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ευελπιστούμε να βρούμε τους ρυθμούς και την κανονικότητα μας, ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουν να αποπερατωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει…»

Τέλος, όσον αφορά τα εμπόδια που έχουν ανακύψει στην εκτέλεση πολλών έργων, ο δήμαρχος Παγγαίου υπογράμμισε: «Υπάρχουν όντως πολλά εμπόδια. Έχει γίνει μια αναθεώρηση προς τα πάνω των τιμών. Είναι πολλά τα έργα που έχουν συμβάσεις, η πίεση είναι μεγάλη προς τους αναδόχους, προκειμένου να μπορέσουν για να ξεκινήσουν έστω τα ουσιαστικά τμήματα κάποιων έργων. Ωστόσο μπορώ να πω ότι γενικότερα στον δήμο Παγγαίου αυτή τη στιγμή εκτελούνται πολλά έργα και κάποια νέα που έχουν συμβάσεις και θα ξεκινήσουν. Για παράδειγμα γίνονται ενεργειακές αναβαθμίσεις σε πολλά κτήρια του δήμου μας, έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις και θα συνεχιστούν. Επίσης δουλεύονται έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, συντηρήσεις νεκροταφείων σε όλους τους οικισμούς, ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί η μονάδα κομποστοποίησης. Γίνονται δηλαδή πολλά έργα στον δήμο Παγγαίου, παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ευελπιστούμε να βρούμε τους ρυθμούς και την κανονικότητα μας, ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουν να αποπερατωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει. Παράλληλα και η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. βρίσκεται σε έναν οργασμό έργων, ώστε να εξυπηρετήσει τους πολίτες. Παρά την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, δεν έχουν σταματήσει τα μηχανήματά μας να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα κι όλα αυτά με ένα κόστος, κυριολεκτικά τρελό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...