Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μόνιμα κολωνάκια και νέα πάρκινγκ στην Πέραμο

Ημέρα:

spot_img

Επανατοποθετήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (18/11) στην κεντρική οδό της Νέας Περάμου, οι ελαστικοί οριοδείκτες (κολωνάκια), τα οποία μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν από τον Δήμο Παγγαίου, στη διάρκεια των θερινών μηνών και μόνο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, Χρήστος Πριονίδης, αυτή τη φορά τα κολωνάκια ήρθαν για να… μείνουν, καθώς η εγκατάστασή τους θα είναι μόνιμη.

Η τοποθέτηση των οριοδεικτών θα επεκταθεί μέχρι και λίγο πριν τα ΚΑΑΥ

Εκτός όμως από τα κολωνάκια, μέχρι και την Παρασκευή (20/12) θα χρησιμοποιείται πλέον ως πάρκινγκ η πλατεία (απέναντι από τα αρτοποιεία ΦΕΛΑΧΙΔΗ), από Δευτέρα έως και Παρασκευή αυστηρά, από τις 08:00 το πρωί έως και τις 16:00 το απόγευμα!

«Η επανατοποθέτηση των ελαστικών οριοδεικτών θα είναι μόνιμου χαρακτήρα. Δεν πρόκειται για κάτι προσωρινό. Και μάλιστα θα επεκτείνουμε το μέτρο, φτάνοντας μέχρι και λίγο πριν τα ΚΑΑΥ! Τα τοποθετήσαμε τώρα, καθώς μόλις παραλάβαμε κάποια επιπρόσθετα υλικά που τοποθετούνται στην κορυφή των οριοδεικτών, που μας δίνουν τη δυνατότητα τοποθέτησης μιας πλαστικής αλυσίδας, για να αποφεύγονται τα ζιγκ ζαγκ από τα δίκυκλα. Συν τοις άλλοις πήραμε μια απόφαση να ανοίξουμε πιλοτικά την πλατεία τις καθημερινές, ώστε σε συνδυασμό με τους οριοδείκτες να αποσυμφορήσουμε την κεντρική οδό της Νέας Περάμου», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Πριονίδης.

Μέχρι και 150 οχήματα θα μπορούν να σταθμεύουν στην πλατεία

Σύμφωνα πάντα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, στον συγκεκριμένο χώρο μπορούν να σταθμεύσουν μέχρι και 150 οχήματα.

«Ευελπιστούμε να δοθεί μια ανάσα στην Νέα Πέραμο. Καθημερινά καταγράφουμε τις ανάγκες που υπάρχουν και προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε», δήλωσε ακόμη ο κ. Πριονίδης.

Τέσσερις νέοι χώροι προετοιμάζονται ως πάρκινγκ στην Νέα Πέραμο!

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών έκανε γνωστό ότι υπάρχουν κι άλλα σημεία που προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των χώρων αυτών, γιατί άμεσα δεν έχουν σκοπό να τα αξιοποιήσουν και μας τα παραχωρούν. Ένα τέτοιο σημείο είναι ακριβώς απέναντι από τον «Μασούτη», ένα ακόμη λίγο πριν το πρατήριο «Νικήτα», μπαίνοντας στην Νέα Πέραμο δεξιά, ένα τρίτο επί της οδού Μπακογιάννη, αυτό είναι χώρος του Δήμου και φυσικά το μεγάλο πάρκινγκ, πίσω από το γήπεδο τένις. Θα τοποθετηθούν αντίστοιχα πινακίδες, ώστε να γνωρίζουν οι οδηγοί για το που μπορούν να σταθμεύσουν τα οχήματά τους. Το μεγάλο πάρκινγκ στην περιοχή της Παναγίας (πεύκα) στην ανατολική είσοδο της Νέας Περάμου, θα αξιοποιηθεί με αντίτιμο 50 λεπτών, ώστε οι οδηγοί να μπαίνουν από τη μια είσοδο με αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίου και να φεύγουν από την πλευρά του ΟΤΕ», ανέφερε σχετικά ο κ. Πριονίδης.

«Σαφώς όταν πας να επιβάλλεις ένα μέτρο, κάποιοι θα χάσουν τη βολή τους, αλλά εμείς κοιτάζουμε το σύνολο και το γενικό καλό»

Ερωτηθείς τέλος, για το αν υπάρχουν αντιδράσεις από καταστηματάρχες της περιοχής για την τοποθέτηση των ελαστικών οριοδεικτών, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών απάντησε: «Πάντα όταν εφαρμόζεται ένα μέτρο υπάρχουν αντιδράσεις. Εμείς δεν κοιτάζουμε τη μειοψηφία, αλλά τους πολλούς. Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα του κόσμου και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις όσο το δυνατό πιο γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις. Αυτό ήταν ένα μέτρο που μας ζητούσαν να το επιβάλλουμε. Σαφώς όταν πας να επιβάλλεις ένα μέτρο, κάποιοι θα χάσουν τη βολή τους, αλλά εμείς κοιτάζουμε το σύνολο και το γενικό καλό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...

Πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκά Βραβεία Στήριξης της Επιχειρηματικότητας

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Επιχειρήσεων...