Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρατάει καλά ο δήμος Παγγαίου στον τουρισμό

Ημέρα:

spot_img

Διαρκής και κοπιώδης είναι η προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Παγγαίου, για την όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα της περιοχής, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ”Ενήμερο”, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης, το τελευταίο δεκαπενθήμερο η τουριστική κίνηση στον δήμο Παγγαίου έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ ως ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο γεγονός, χαρακτηρίζει τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων επισκεπτών, τόσο από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, όσο και από αυτήν της Θεσσαλονίκης.

”Είναι ευτύχημα για εμάς, ότι είμαστε η πρώτη τουριστικά Περιφερειακή Ενότητα που συναντούν οι βόρειοι γείτονες μας κι αυτό αντικατοπτρίζεται ήδη στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Παγγαίου..”

 ”Τουριστικά ο δήμος Παγγαίου θα μπορούσαμε να πούμε ότι κρατάει καλά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του τουρισμού της περιοχής μας, είναι ο λεγόμενος οδικός τουρισμός, με τον οποίο πολύ πιο εύκολα μπορεί να βρεθεί κάποιος στην περιοχή μας ακόμη κι αν το αποφασίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Επίσης το άνοιγμα των συνόρων μας βοηθά και είναι ευτύχημα για εμάς, ότι είμαστε η πρώτη τουριστικά Περιφερειακή Ενότητα που συναντούν οι βόρειοι γείτονες μας κι αυτό αντικατοπτρίζεται ήδη στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Παγγαίου”, σημειώνει αρχικά στις δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο Χρήστος Μποσμπότης.

”Οι Αμμόλοφοι είναι ένα brand κι αυτό πρέπει σαν δήμος να το εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”

”Επίσης φέτος έχουμε πολύ πιο έντονο τον ελληνικό τουρισμό στην περιοχή μας, ειδικά τα σαββατοκύριακα και πραγματικά βλέπουμε ουρές στα διόδια προς Θεσσαλονίκη, ουρές που τις βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια είτε για Πιερία, είτε για τη Χαλκιδική. Αυτή η ”ταλαιπωρία” είναι κάτι ευχάριστο για την περιοχή μας, καθώς έχουμε μεγαλύτερο ελληνικό τουριστικό ρεύμα στον δήμο μας. Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η βόρεια Ελλάδα ανακαλύπτουν σιγά σιγά τον δήμο Παγγαίου, τις παραλίες μας και τους περίφημους Αμμόλοφους, που είναι ένα brand κι αυτό πρέπει σαν δήμος να το εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”, επισημαίνει στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου.

”Προσπαθούμε να είμαστε διαρκώς πανέτοιμοι, στον τομέα της καθαριότητας, στην ύδρευση, στο πράσινο και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Ανταποκρινόμαστε παράλληλα και στην οργάνωση των παραλιών μας…”

”Τις τελευταίες δυο εβδομάδες η τουριστική κίνηση έχει ανέβει σημαντικά και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Προσπαθούμε να είμαστε διαρκώς πανέτοιμοι, στον τομέα της καθαριότητας, στην ύδρευση, στο πράσινο και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Ανταποκρινόμαστε παράλληλα και στην οργάνωση των παραλιών μας και με τους ναυαγοσώστες που πρέπει να έχουμε στις παραλίες μας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι τέσσερις ράμπες ΑΜΕΑ που κι αυτές ακόμη δημιουργούν τουρισμό, γιατί υπάρχουν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που ψάχνουν μια λύση για το μπάνιο τους. Είναι εξοπλισμένες με τηλεμετρία και μπορεί να δει ο καθένας τις συνθήκες μπροστά ακριβώς από τις ράμπες και τις συνθήκες της θάλασσας. Προσπαθούμε όσο μπορούμε και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να κάνουμε ελκυστικές τις παραλίες μας κάτι που επιτυγχάνεται και σκαλί σκαλί ανεβαίνει ο τουρισμός μας και φτάνει σε υψηλά επίπεδα”, αναφέρει ακόμη ο Χρήστος Μποσμπότης.

Για τους εμβολιασμούς: ”Χρέος όλων μας είναι να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο να πείσουμε συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, ειδικά τους νέους – Δεν αποκλείεται να ληφθούν ενημερωτικές πρωτοβουλίες από την τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας”

 Στο πλαίσιο των δηλώσεων του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου αναφέρεται και στο θέμα των εμβολιασμών και στις πρωτοβουλίες που ενδεχομένως θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν όσοι συμπολίτες μας δεν το έχουν κάνει ακόμη.

”Χρέος όλων μας είναι να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, ειδικά τους νέους ανθρώπους. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο υπήρξαν προτάσεις από την αντιπολίτευση για συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων, με στόχο να κινητοποιήσουμε τον τοπικό πληθυσμό. Υπάρχουν αντίστοιχα σκέψεις για μια κοινή προσπάθεια ενημέρωσης από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και τους τέσσερις δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να πεισθούν οι πολίτες για την ανάγκη να εμβολιαστούν για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι οικείοι τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

 Το επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις σχετικά με τις φετινές εκδηλώσεις, υπό την προϋπόθεση να μην συμβεί κάποιο ”ατύχημα” από τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται εσχάτως…

 Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το φετινό καλοκαίρι εκ μέρους του δήμου Παγγαίου, ο κ. Μποσμπότης απάντησε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει τις επόμενες εβδομάδας. ”Διαπιστώνουμε ότι αρχίζει να ανεβαίνει το κύμα της επιδημίας τις τελευταίες ημέρες. Σχεδιάζουμε ως δήμος κάποιες εκδηλώσεις και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με αυτές που θα πραγματοποιηθούν στα Κάστρα, υπό την προϋπόθεση πάντα του να μην συμβεί κάποιο ”ατύχημα” από τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται εσχάτως. Είμαστε σφιγμένοι και κουμπωμένοι θα έλεγα. Ωστόσο επαναλαμβάνω ότι ανακοινώσεις θα υπάρξουν εντός των επομένων ημερών”, τονίζει καταληκτικά στις δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...