Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καλοκαίρι απ’ τα παλιά στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Καλοκαίρι από τα παλιά θα είναι το φετινό για τον δήμο Παγγαίου, καθώς μετά από δύο χρόνια στέρησης πολιτιστικών εκδηλώσεων, δήμος και σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την… επιστροφή στην κανονικότητα.

Στον «Ενήμερο» μίλησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Οικονομικών του δήμου Παγγαίου, Ζωή Απαζίδου, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στα της «Λευκής Νύχτας»,  που επιστρέφει και πάλι στην Ελευθερούπολη στις 10 Ιουνίου, στην προβολή της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών μέσω της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά», αλλά και γενικότερα στο τι σχεδιάζουν δήμος και πολιτιστικοί σύλλογοι για το φετινό καλοκαίρι.

Στις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Πέραμο το κεντρικό γύρισμα – γιορτή, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, κατοίκων και επαγγελματιών

 Η κ. Απαζίδου αναφέρθηκε αρχικά στην τηλεοπτική προβολή της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών υπογραμμίζοντας: «Ο δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με την Τουριστική Επιτροπή και την «Κοινωφελή Επιχείρηση», θα φιλοξενήσει στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, την εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό ξανά». Στις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Πέραμο το κεντρικό γύρισμα – γιορτή, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, κατοίκων και επαγγελματιών, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στους τηλεθεατές μια εικόνα ολοκληρωμένη για την περιοχή, γι’ αυτά που μπορεί η Δ.Ε. Ελευθερών να προσφέρει στους επισκέπτες».

Αργότερα και μετά την προβολή της συγκεκριμένης εκπομπής, σχεδιάζεται μια αντίστοιχη, για την προβολή της Δημοτικής Ενότητας Παγγαίου

Σύμφωνα πάντα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Οικονομικών του δήμου Παγγαίου, το συνεργείο της εκπομπής θα παραμείνει λίγες μέρες στην περιοχή, πραγματοποιώντας γυρίσματα σε όλη τη Δ.Ε. Ελευθερών, με στόχο να αναδειχθούν οι ομορφιές και τα αξιοθέατα της. Ήδη εκ μέρους του δήμου έχουν γίνει οι προτάσεις  προς την εκπομπή κι έχουν εντοπιστεί τα σημεία που επιθυμεί ο δήμος να προβληθούν και να αναδειχθούν από τους δημοσιογράφους της εκπομπής.

Όπως συμπλήρωσε ακόμη η κ. Απαζίδου, αργότερα και μετά την προβολή της συγκεκριμένης εκπομπής, σχεδιάζεται μια αντίστοιχη, χωρίς ακόμη να είναι κάτι σίγουρο, για την προβολή της Δημοτικής Ενότητας Παγγαίου, με τα γυρίσματα να γίνονται πιθανότατα στο Παλαιοχώρι.

Συναυλία με τους STAVENTO στη «Λευκή Νύχτα» – «Στόχος μας είναι να τονώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την αγορά της Ελευθερούπολης» 

Ακολούθως η Ζωή Απαζίδου αναφέρθηκε στη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» που επιστρέφει πλέον δριμύτερη και στον δήμο Παγγαίου.

«Στις 10 Ιουνίου και μετά από δυο χρόνια, θα πραγματοποιηθεί και πάλι η «Λευκή Νύχτα». Στόχος μας είναι να τονώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την αγορά της Ελευθερούπολης και φυσικά να διασκεδάσει ο κόσμος, κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη,  μετά από δυο δύσκολα χρόνια που όλοι περάσαμε με την πανδημία. Μεταξύ άλλων θα γίνει η συναυλία με τους STAVENTO, καθώς επίσης και πάρα πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Θα λάβουν μέρος πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και πιστεύουμε ότι θα προσελκύσουμε πολύ κόσμο».

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος, όχι μόνο του δήμου Παγγαίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για συμμετοχή στην «Λευκή Νύχτα»

 Όπως συμπλήρωσε σχετικά με τη «Λευκή Νύχτα» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Οικονομικών του δήμου Παγγαίου, σε αγαστή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερούπολης θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις με διάφορα πλούσια δώρα.

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος, όχι μόνο του δήμου Παγγαίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για συμμετοχή στην «Λευκή Νύχτα». Ο κόσμος θέλει να το ζήσει, το είδαμε άλλωστε και στην Καβάλα και στην αντίστοιχη εκδήλωση στις 6 Μαΐου και πιστεύω ότι η «Λευκή Νύχτα» της 10ης Ιουνίου θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».

«Υπόσχεση μας είναι ότι όσα δεν είδαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια, λόγω της κατάστασης με την πανδημία, να τα δούμε το φετινό καλοκαίρι…»

 Τέλος, σε σχέση με το τι θα περιλαμβάνει το «μενού» του φετινού καλοκαιριού, όσον αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Ζωή Απαζίδου επισήμανε: «Γενικότερα θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον δήμο Παγγαίου, σε συνεργασία πάντα με τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους. Σχεδιάζουμε επίσης εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην «Ανακτορούπολη» της Νέας Περάμου. Υπόσχεση μας είναι ότι όσα δεν είδαμε τα δυο προηγούμενα χρόνια, λόγω της κατάστασης με την πανδημία, να τα δούμε το φετινό καλοκαίρι. Όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν. Ελπίζουμε όλες οι εκδηλώσεις μας να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...