Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Τραγωδία στη Λεκάνη: Το σημείωμα που άφησε ο δολοφόνος και αυτόχειρας

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καβάλας μετά το διπλό φονικό...

Έγκλημα στην Λεκάνη: Ποια ήταν η 31χρονη Γερμανίδα μητέρα

Σοκ προκαλεί η διπλή άγρια δολοφονία στην...

«Απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει», λέει ο Δικηγόρος της 30χρονης

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας,...

Δήμος Παγγαίου: Συνάντηση εργασίας με Γ. Πλακιωτάκη και Σ. Ζαχαράκη

spot_img

Ακολούθησε μας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Παγγαίου, με τον κ. Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και την κ. Ζαχαράκη, υφυπουργό Τουρισμού, για θέματα του Δήμου. Η συνάντηση συνεχίστηκε με ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι Βουλευτές Καβάλας κ. Λαζαρίδης και κ. Πασχαλίδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Σερρών κ. Λεονταρίδης, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργών, καθώς και τα στελέχη της ΝΟΔΕ, ο κ. Δράκος και η κ. Στέλλα Παπαδοπούλου.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, έθεσε τα ζητήματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων όπως η αναβάθμιση του Λιμανιού της Ν. Περάμου ώστε να δέχεται και τουριστικά σκάφη, καθώς και της Ν. Ηρακλείτσας (όπως και του αλιευτικού καταφυγίου Κάριανης, αν και αρμοδιότητας του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης) και της γενικότερης αξιοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων. Επίσης, συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης και του κόστους αυτής.

Αναφορικά με την Τουριστική Ανάπτυξη, ο κ. Αναστασιάδης, έθεσε τα θέματα αξιοποίησης των δράσεων του Υπ. Τουρισμού, αλλά και θεματικού τουρισμού όπως αγροτουρισμού, οινοτουρισμού, οικοτουρισμού, θρησκευτικού, αλιευτικού, περιπατητικού, ορειβατικού, αναρριχητικού και εκπαιδευτικού τουρισμού, κ.α. και τα θέματα προστασίας των ακτών και ανάδειξής της βιοποικιλότητας, με αειφορική προσέγγιση αξιοποίησης των προστατευόμενων περιοχών.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της καλύτερης ανάδειξης της περιοχής και της ανάπτυξης ειδικών θεματικών εργαστηρίων για τον τουρισμό.

Οι δύο Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα ανταποκριθούν στα ώριμα αιτήματα αρμοδιότητας τους και θα στηρίξουν την προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του Δήμου Παγγαίου, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο δήμαρχος Παγγαίου ευχαρίστησε τους δύο Υπουργούς και τους παρευρισκόμενους και τους προσκάλεσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2023 που θα γίνει στη Ν. Ηρακλείτσα Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα