Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Παγγαίου: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις και μαζί η αισιοδοξία

Ημέρα:

spot_img

«Σε σχέση με τις  προηγούμενες δύο χρονιές, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όσον αφορά τις κρατήσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τον χειμώνα ακόμη. Υπήρξε ένα «πάγωμα» με το ξέσπασμα του πολέμου, όπως ήταν λογικό, αλλά τον τελευταίο καιρό καταγράφουμε μια σημαντική άνοδο στις κρατήσεις που μας γεμίζει με αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική περίοδο».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή, η οποία αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες περαιτέρω προβολής του τουριστικού προϊόντος του δήμου, στον βαθμό ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων για τις υποδομές, στον αριθμό των κλινών που συνολικά διαθέτει ο δήμος Παγγαίου, καθώς και στην συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Συνεχίζει να έχει την «πρωτοκαθεδρία» η αγορά της Βουλγαρίας – Στη δεύτερη θέση πλέον οι Έλληνες επισκέπτες, κυρίως από όμορες περιοχές

 Όπως αρχικά ανέφερε η κ. Μπενή, για ακόμη μια χρονιά η αγορά της Βουλγαρίας, είναι αυτή που στηρίζει στο μεγαλύτερο ποσοστό τον δήμο Παγγαίου, ενώ σημαντική θα είναι η παρουσία επισκεπτών από τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι, τα προηγούμενα δύο χρόνια μετά τους Βούλγαρους δεύτεροι στη σειρά ήταν οι Έλληνες επισκέπτες!

«Ένα όφελος από πέρυσι που διαπίστωσα προσωπικά, είναι ότι πολλοί συμπατριώτες μας, λόγω της πανδημίας, ταξίδεψαν με δικά τους μέσα και εκδήλωσαν την επιθυμία να το κάνουν πάλι γιατί τους άρεσε η περιοχή και οι τιμές. Πιστεύω ότι και φέτος θα έχουμε πολλούς νέους επισκέπτες από όμορες περιοχές, καθώς ήδη προχωρούν σε κρατήσεις».

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των κλινών στο δήμο Παγγαίου – Έφτασε τις 2.000 και πλέον κλίνες, χωρίς να υπολογίζονται αυτές του airbnb

 Σε ερώτηση για τον αριθμό των κλινών που είναι προς διάθεση στον δήμο Παγγαίου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού απάντησε: «Το 2019 είχαμε κάνει μια καταγραφή καταλυμάτων, εκτός αυτών που είναι airbnb, κι είχαμε περίπου 1.100 κλίνες. Αυτή τη στιγμή είμαστε πάνω από τις 2.000. Έχουν γίνει πολλά νέα καταλύματα με προσθήκες και ξενοδοχειακών μονάδων, όπως πρόσφατα στην Νέα Ηρακλείτσα με ένα ξενοδοχείο 31 δωματίων, αλλά και το 5στερο ξενοδοχείο στην παραλιακή Εγνατία. Γίνονται συνεχώς προσθήκες και βλέπουμε μια ανοικοδόμηση στην περιοχή μας, που μας κάνει χαρούμενους. Όταν κάποιος έρχεται να επενδύσει στην περιοχή μας, αυτό δείχνει ότι κάτι καλό προσφέρουμε, οπότε αξίζει κανείς να επενδύσει».

«Γίνονται όντως πολύ μεγάλες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δήμου Παγγαίου, για την καλύτερη δυνατή εικόνα και παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες μας…»

Όσον αφορά την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων σε σχέση με την αδιάλειπτη υδροδότηση, την καθαριότητα και το πράσινο, η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Παγγαίου, σημείωσε: «Γίνονται όντως πολύ μεγάλες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δήμου Παγγαίου, για την καλύτερη δυνατή εικόνα και παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες μας. Ένα από τα βασικότερα ζητήματά μας είναι το νερό. Πρέπει να καλύψουμε μια μεγάλη αύξηση της ζήτησης, οι ανάγκες είναι τεράστιες και αν δεν έχεις νερό η εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης είναι η χειρότερη. Είμαστε όμως σε καλό δρόμο, καθώς φροντίζει η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. γι’ αυτό. Στον τομέα καθαριότητας και πρασίνου ήδη έχει ξεκινήσει η κοπή των χόρτων, ενώ συνεχίζονται και έργα υποδομής, όπως για παράδειγμα στον κεντρικό δρόμο της Νέας Περάμου, με νέα πεζοδρόμια και φωτιστικά σώματα που θα ολοκληρωθεί μέχρι την αρχή της τουριστικής περιόδου. Βέβαια προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Νομίζω όμως ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο όσον αφορά τις υποδομές μας».

Καθημερινή η επαφή με τους επαγγελματίες του τουρισμού – Ανάσα από την άρση των υγειονομικών μέτρων

 Για το αν υπάρχει και σε ποιο βαθμό είναι ανεπτυγμένη η επαφή με τους επαγγελματίες των τουριστικών περιοχών του δήμου Παγγαίου, η Ελένη Μπενή δήλωσε: «Οι επαγγελματίες μας, έχουν δραστήριους συλλόγους και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους για τα θέματα που προκύπτουν καθημερινά. Όπου μπορούμε να δώσουμε λύση το κάνουμε άμεσα. Πάντως το γεγονός ότι πλέον έχει γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, είναι σίγουρα μια μεγάλη ανάσα για αυτούς, ώστε να δουλέψουν απρόσκοπτα».

Ήδη κλειστός από κρατήσεις ο Αύγουστος και μεγάλο μέρος του Ιουλίου – Από τις 15 Ιουνίου και μετά αναμένεται να αυξηθεί η τουριστική κίνηση

 Όπως τόνισε ακόμη η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Παγγαίου, η τουριστική κίνηση στην περιοχή αναμένεται να ξεκινήσει ουσιαστικά από τις 15 Ιουνίου και μετά, αφού κλείσουν τα σχολεία. Ωστόσο επισήμανε ότι ήδη υπάρχει μια σημαντική  κινητικότητα, η οποία ξεκίνησε από την περίοδο του Πάσχα και μετά. Πρόκειται κυρίως για Έλληνες, αλλά και ξένους, που έχουν ιδιόκτητα σπίτια στην περιοχή και την επισκέπτονται για διήμερα ή τριήμερα. Η κ. Μπενή ανέφερε επίσης ότι ήδη ο μήνας Αύγουστος είναι κλειστός από τώρα, όπως και μεγάλο μέρος του Ιουλίου, με τα όποια κενά να καλύπτονται με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Διαρκής και κυρίως ηλεκτρονική η προσπάθεια τουριστικής προβολής του δήμου Παγγαίου

 Τέλος, όσον αφορά την προσπάθεια του δήμου Παγγαίου για την προβολή της περιοχής, σύμφωνα πάντα με την κ. Μπενή, αυτή είναι διαρκής και κυρίως ηλεκτρονική, μέσω της σχετικής σελίδας στο διαδίκτυο.

«Η προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προβολή της περιοχής μας είναι συνεχής και πλέον μετά τα δυο χρόνια πανδημίας είναι περισσότερο ηλεκτρονική προβάλλοντας τον τόπο μας διαρκώς μέσω της σελίδας μας στο διαδίκτυο. Είναι ένα «εργαλείο» για όλους, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους επαγγελματίες της περιοχής μας, οι οποίοι μπαίνουν στη σελίδα, καταχωρούν την επιχείρηση τους κι ο επισκέπτης μπορεί μέσω QR να σκανάρει και να δει τι προσφέρει ο κάθε επαγγελματίας. Ουσιαστικά ο κάθε επισκέπτης μπορεί να έχει τον δήμο Παγγαίου στο πιάτο του», ανέφερε σχετικά η κ. Μπενή.

Να σημειωθεί ότι στις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Δ.Ε. Ελευθερών το γύρισμα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά». Σύμφωνα με την κ. Μπενή, το συνεργείο της εκπομπής θα μείνει στην περιοχή τέσσερις με πέντε μέρες, κάνοντας επί της ουσίας μια σημαντική προβολή της Δ.Ε. Ελευθερών, καθώς στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών από τη βόρεια Ελλάδα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...