Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλάζει όψη η πρώην Λέσχη Αξιωματικών Ελευθερούπολης

Ημέρα:

spot_img

Αλλάζει σύντομα όψη το κτήριο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών στην Ελευθερούπολη του δήμου Παγγαίου, καθώς εγκρίθηκε ποσό της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ, στο πλαίσιο του έργου «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημοσίου χώρου του δήμου Παγγαίου», από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης με συνολικό προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η αίτηση χρηματοδότησης που υποβλήθηκε στις 7 Απριλίου 2022, περιλαμβάνει τα  υποέργα: α) Επανάχρηση κτηρίου πρώην Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης, προϋπολογισμού 1.005.000 €, διαμόρφωση και αποπεράτωση Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Περάμου, προϋπολογισμού 475.000 €, παρεμβάσεις αναπλάσεων στο κέντρο της Ελευθερούπολης, προϋπολογισμού 850.000 € και ανάπλαση οδών στην Νέα Πέραμο πλησίον των ΚΑΑΥ, προϋπολογισμού 670.000 €.

Φ. Αναστασιάδης: «Αυτό το κτήριο καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια να περάσει στη δικαιοδοσία του δήμου Παγγαίου και τώρα προχωράμε στην αναβάθμισή του…»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, η αναβάθμιση και ανακαίνιση της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης, αφορά ένα εμβληματικό κτήριο για το κέντρο της έδρας του δήμου Παγγαίου.

«Δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια το κτίσμα παραπαίει και πραγματικά μας θλίβει η εικόνα του στο κέντρο της Ελευθερούπολης. Αυτό το κτήριο καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια να περάσει στη δικαιοδοσία του δήμου Παγγαίου με ένα μακροχρόνιο μίσθωμα που έχουμε πετύχει και προχωρούμε πλέον στην αναβάθμισή του, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί ως ένα πολιτιστικό κέντρο και ένας πολυχώρος για να φιλοξενήσει διάφορες δραστηριότητες στο κέντρο της Ελευθερούπολης», τονίζει σχετικά ο κ. Αναστασιάδης.

Το υπάρχον κτηριακό κέλυφος θα διατηρηθεί και θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επισκευές για την αποκατάσταση βλαβών και φθορών και στην συνέχεια οι απαραίτητες εργασίες για την διαμόρφωση του πολυχώρου

 Να σημειωθεί ότι το κτήριο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης έχει κατασκευασθεί περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δώμα. Λειτουργούσε έως και την παραχώρησή του στον δήμο Παγγαίου ως χώρος εστίασης αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού. Το υπάρχον κτηριακό κέλυφος θα διατηρηθεί και θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επισκευές για την αποκατάσταση βλαβών και φθορών και στην συνέχεια οι απαραίτητες εργασίες για την διαμόρφωση του πολυχώρου εκδηλώσεων. Στο υπόγειο του κτηρίου εντάσσονται χώροι διοικητικής υποστήριξης του πολυχώρου, γραφεία, χώροι w.c., βοηθητικοί – αποθηκευτικοί χώροι και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων.

Για την ανεμπόδιστη μετακίνηση στο σύνολο των σταθμών του κτηρίου προτείνεται η κατασκευή ανελκυστήρα στην νοτιοανατολική όψη του κτηρίου

 Στο ισόγειο θα δημιουργηθούν δυο αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να διαχωρίζονται ή να ενοποιούνται με χρήση ξύλινων ηχομονωτικών αναδιπλούμενων πάνελ. Κατασκευάζονται επίσης χώροι w.c., αναψυκτηρίου, φουαγιέ. Στον χώρο του δώματος δημιουργείται μικρός χώρος φουαγιέ και χώρος παρασκευαστηρίου. Στην ανατολική πλευρά του δώματος θα κατασκευαστεί πέργκολα από γαλβανισμένες και βαμμένες χαλύβδινες διατομές για την στέγαση τμήματος του, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος αναψυχής. Για την ανεμπόδιστη μετακίνηση στο σύνολο των σταθμών του κτηρίου προτείνεται η κατασκευή ανελκυστήρα στην νοτιοανατολική όψη του κτηρίου (σε επαφή με το υφιστάμενο κλιμακοστάσιο).

Σκέψεις να μεταφερθεί το ΚΕΠ της Νέας Περάμου στο Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο επίσης θα διαμορφωθεί και θα αποπερατωθεί με 475.000 ευρώ

Αναφερόμενος στη διαμόρφωση και αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Περάμου, ο δήμαρχος Παγγαίου επισημαίνει: «Είναι ένα κτήριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές δραστηριότητες, κυρίως για πολιτιστικούς σκοπούς, ενώ στη σκέψη μας είναι να μεταφερθεί εκεί και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της περιοχής, αλλά και γενικότερα οι διοικητικές υπηρεσίες του δήμου, ώστε με το πάρκινγκ που υφίσταται εκεί να έχουμε ένα χώρο πολύ πιο βολικό για να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης».

Στόχος η ολοκλήρωση των υποδομών στην κεντρική οδό της Ελευθερούπολης από την πιάτσα των ταξί και μετά προς την έξοδο της πόλης

 Τέλος, μιλώντας για τις παρεμβάσεις αναπλάσεων στο κέντρο της Ελευθερούπολης, ο δήμαρχος Παγγαίου υπογραμμίζει: «Επίσης ένας σημαντικό έργο μέσα από αυτήν την χρηματοδότηση των 3 εκ. ευρώ, είναι η ολοκλήρωση των πεζοδρομίων, του ηλεκτροφωτισμού, αλλά και των διαβάσεων ΑΜΕΑ στον υπόλοιπο κεντρικό οδικό άξονα της Ελευθερούπολης, από την πιάτσα των ταξί που ολοκληρώθηκε, μέχρι και την έξοδο της πόλης προς το Ακροβούνι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...